dělaa jsem si lasaně s domácích těstovin,ale mám problém lasaně se předtím uvaří ve vodě nebo ne,než se dají do trouby,děkuji moc vařím poprvé
| Olga P. (Freya) ID 37220, mimibazar.cz/freya (20.11.2013, 11:10) | lepší namáčet
ODPOVĚDĚT |
|
| pavla zelenková (londra) ID 182997 (20.11.2013, 10:55) | poslední verze je namočit do horké vody a skládat............
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (20.11.2013, 10:35) | Já je taky dávám suché do pekáče. Poprvé byly kousky v rozích tvrdé a tak dbám na to, aby byly řádně prolité omáčkou a bešamelem. Vždy jsou luxusní a zapékám asi 30 minut
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (20.11.2013, 10:32) | Nevařím, ale dávám poměrně dost omáčky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (20.11.2013, 10:19) | Kupuji pláty hotové a nevařím je. Kladu mezi bešamel a masovou směs ty tvrdé plátky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (20.11.2013, 10:17) | Záleží jaké...boloňské? Je dost omáčky? Čerstvé bych vůbec nenamáčela ani nevařila. Kupované jen namáčím v horké vodě na pár sekund a hlavně zapékací misku nejdřív pocákám oliv. olejem a potom dám bešamel,na to pláty..omáčku,bešamel,pláty..atd..peču na 200C odkryté,cca hodinu a nikdy nebyli tvrdé.
ODPOVĚDĚT |
|
| Žaneta T. (Tomek) ID 16768 (20.11.2013, 10:12) | také nevařím.
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlína Z. (berberka) ID 108409, mimibazar.cz/berberka (20.11.2013, 10:04) | Měly by se na chvíli ponořit do horké vody
ODPOVĚDĚT |
| | Kristýna B. (kristyte) ID 278434 (20.11.2013, 10:13) |
taky tak dělám, když jsem nenamáčela, tak byly někde tvrdší
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.11.2013, 9:49) | když dělám z čerstvě udělaných měkkých, tak nevařím, sušené trošku předvařuji, nevsáknou pak tak moc omáčky, kdysi se mi stalo, že to pak bylo docela suché.
ODPOVĚDĚT |
| Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (20.11.2013, 9:57) |
dělala jsem včera tak mám uvařit trošku nebo ne a na kolik stupnů je dáváte do trouby?
ODPOVĚDĚT |
| | | Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.11.2013, 10:02) |
asi bych je tam na chvilku dala, jenom lehce změknout, ne vyloženě uvařit. Zapékám na 200, napčed zakryté, v půlce odkrývám, cca hodinu, ale já je dělám do velkého pekáče a je vrchovatě zaplněný.
ODPOVĚDĚT |
| | | Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (20.11.2013, 10:07) |
díky tak jdu dát vařit vodu
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.11.2013, 13:40) |
ať se povedou
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (20.11.2013, 17:00) |
moc děkuji za radu lasaně se povedli tak je zařadíme občas do našeho jídelníčku
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|
Martin F. (FialaM) ID 327303 (20.11.2013, 9:47) | Nevařím
ODPOVĚDĚT |
|
| Katerina H. (Kacenka007) ID 89989 (20.11.2013, 9:47) | Dd, nevařím, prokládám ty tvrdé pláty
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (20.11.2013, 9:47) | Záleží jestli budete dělat dost omáčky , kterou je budete prolévat . Ale nic nezkazíte, když je trochu předvaříte, ale nedávejte jich do hrnce moc najednou slepily by se vám .
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (20.11.2013, 9:43) | No já jsem je vždycky uvařila, ale prý se nemusí. Měla jsem obavy, že to nebude vončo a taky se s tím špatně pracuje. Naposledy jsem jen na moment ponořila do vařící vody. A dobré to bylo, tak už to budu dělat vždycky.
ODPOVĚDĚT |
|