Kamarádka pro naši kočičku
Prosím o radu. Bydlíme v bytě a máme dvouletou krásnou britku. Chceme pro ni kamarádku. Ale přemýšlíme o jiné rase než britce, nějaké živější. :-) Naše je strašný unuděný lenoch! Máte někdo osobní zkušenosti, poradíte?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Zuzana K. (zuzana kn) ID 178835 (1.3.2016, 8:11)
Myslím, že je to hodně i na povaze. Mám meinky. Kocoura a kočku, oba vykastrované. Kočka lítá jak děs a kocour se sotva kdy přesune. Jsou oba skoro dvouletí. Pokud chcete rodeo, vzala bych si normální micku domácí. Ale není to myslím úplně to pravé. Náš kocour není z kočky vůbec odvázaný a to jsme si brali dvě, aby jim nebylo smutno.

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Momiša) ID 263938 (29.2.2016, 12:31)
Máme 11-ti letou britku a pořídili jsme k ní Ragdolla- kocoura, no myslím, že větší lenoch není. Celý den prospí, sem tam se projde přes byt, ale takového pohodáře jsem neviděla ,-) Oba jsou kastrovaní :-$

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (28.2.2016, 17:24)
Britky jsou většinou klidnější plemeno. Nějakou hodně aktivní kočkou můžete tu svoji původní dost stresovat a vést to k tomu, že začne občůrávat a ničit zařízení bytu - protože prostě bude bránit svoje teritorium. Volila bych spíše nějakou hodnou, submisivnější kočku, která je na přítomnost jiných koček zvyklá.

V takovémhle případě je ideální vzít si z útulku nějakou starší kočku, u které už je jasné, jakou bude mít povahu - ideálně tedy z nějakého rozumného útulku, který používá domácí depozita, kde není víc jak 6 koček zaráz, ne domy hrůzy se stovkami koček a nebo s klecemi.

ODPOVĚDĚT
Katka M. (luarka) ID 3105 (28.2.2016, 18:07)
Naše britka je spíše taková uzavřená. Svá. Tulit se moc nechce, jen když ona má náladu.
Právě jsem si myslela že víc snese kotě s kterým se rozveselí než už hotovou dospělou kočku.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (28.2.2016, 18:25)
pokud je to kočka, která další kočky snáší špatně (a to nezjistíte,dokud to nezkusíte), tak jí takové koťáko může (ale nemusí) dost porouchat. A hlavně teda u kotěte nevíte, co z něj vyroste. Určitě bych nesahala po vyloženě aktivních plemenech jako jsou ori/sia, devoni či bengálci. BRitku by nejspíš ničili a oni samy by se s britkou nudili.

Zajděte do útulku pro nějakou hodnou mazlivku (tak, rok, dva starou) a uvidíte, jak se skamarádí. Jinak slušný útulek vám nabídne, že kdyby nastal problém a do pár týdnů se to nezklidnilo, tak že případně kočku vezmou zpět.

Ale vzít si druhou kočku je určitě dobrý nápad. Určitě budete potřebovat další záchod, sdílení jednoho bývá pro kočky problematické a druhou sadu misek.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (28.2.2016, 18:26)
http://www.kocky-online.cz/clanky/seznamovani-dvou-kocek

http://www.kocky-online.cz/clanky/proc-jsou-dve-kocky-lepsi-nez-jedna

ODPOVĚDĚT
Jana K. (zozefka) ID 348533 (28.2.2016, 16:48)
Dobrý den,
my máme také britku, necelý rok a už po kastraci, to je živel, malý ďáblík neustále v pohybu a výšky, tak to je její....náš jorkšírek je z ní hotový, neustále na něj doráží a on už je to starý pán.....Jinak ta bílá je nádherná

ODPOVĚDĚT
Katka M. (luarka) ID 3105 (28.2.2016, 18:10)
Dobrý den, to my jsme taky měli živou kočičku. Do kastrace... Teď už tolik neblbne a přijde mi taková hodně znuděná. Tak proto uvažujeme o společníci :-$
Ďáblíka vám závidím (Y)

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002, mimibazar.cz/gabcakuhnova (28.2.2016, 16:17)
Katko, máme také britku, ale je jí už sedm let. Pořídili jsme si ještě jednu, ( akorát má jinou barvu http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4748988) a ta je živá až až ,-) Akorát, že Ebinka jí nesnese - nedovolí jí ani přiblížit se - přitom malá by si s ní tak chtěla hrát. Takže aby to u Vás nebylo podobné ,-) Nevím, jestli kdyby byla šedá, jestli by to bylo lepší....

ODPOVĚDĚT
Katka M. (luarka) ID 3105 (28.2.2016, 18:18)
Tak ta je kouzelná!! Krásné jsou obě, ale tak krásnou bílou jsem ještě neviděla. A to jméno, příhodné! :-$
Právě nad tím taky uvažuju jak by se snesly, jestli by ta starší nezačala dělat doma problémy a naschvály. U vás je to jen že ji nesnese nebo třeba doma něco občůrává nebo ničí?
Nám se před půl rokem odstěhoval syn. A naše Mo to špatně nesla. Chodila mu do pokojíčku čůrat.. Občůrala mu tam veškeré věci co tam nechal..
Teď když přijel na víkend už počůrala jen peřinu :-$
Už se to zlepšuje.. Tak uvažuju co by prováděla s novou kočkou.

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002, mimibazar.cz/gabcakuhnova (28.2.2016, 18:29)
Ne, naštěstí nic nevyvádí, neničí, jen jí nesnese ,-) Jinak jsou obě zlatíčka, malá ji furt zlobí, Ebinka ji prožene, ale nic zlého jí neudělá. Jinak britky jsou obecně klidné kočky, takové gaučovky :-) Ebinka jako malá taky řádila, teď většinou dne prospí....

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (28.2.2016, 18:28)
No, jestli je neurotická, tak jí kočičí parťák v dlouhodobém hledisku může pomoci. Ale určitě bych volila nějakou hodné, už dospělé, vykastrované zvíře.

A podpořit to kočičíma "drogama" - šantou či kozlíkem - stříkat tinturu okolo pelíšku a nebo feliway, popřípadě bachovýma kapkama pro kočky.

ODPOVĚDĚT