Je možné udělat bez želatinového ztužovače nebo se rozpadne? Děkuji....
| | gabriela b. (gabra) ID 3303 (16.2.2016, 16:04) |
vypadá to zajímavě, děkuji za ochotu a odkaz
ODPOVĚDĚT |
|
Jana F. (jfiserka) ID 394809 (16.2.2016, 7:34) | asi už jdu pozdě s radou, ale posílám odkaz na výborný nepečený dortík bez ztužovače - jen tvaroh + rozpuštěná bílá čokoláda. http://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=106392
ODPOVĚDĚT |
|
Ivana K. (Ashoka) ID 463935 (15.2.2016, 21:43) | .. najdete na Apetitonline.
ODPOVĚDĚT |
|
Ivana K. (Ashoka) ID 463935 (15.2.2016, 21:41) | Apetit - limetkový cheesecake bez želatiny, jen tvaroh, salko a šlehačka. Vyzkoušejte, je vynikající.
ODPOVĚDĚT |
| | Marcela J. (Mecí) ID 273243 (16.2.2016, 14:30) |
Ivanko,mohla bych poprosit o odkaz na dort. Na netu nemůžu dohledat..předem MOC díky už jsem dělala několik cheesecake a nikdy to nedopadlo dobře
ODPOVĚDĚT |
| | gabriela b. (gabra) ID 3303 (15.2.2016, 22:28) |
jééé, super...., dala jsem šlehačku se ztužovačem, tvaroh, žervé i vařené salko karamel/pomeranč...Děkuji za tip, kouknu se...
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena M. (a74) ID 400427 (15.2.2016, 21:08) | Delam tvarohovy peceny, bez toho piskotu dole. bez mouky a bez zelatiny. Pokud chcete recept, napiste mi do vzkazu.
ODPOVĚDĚT |
| | gabriela b. (gabra) ID 3303 (15.2.2016, 22:26) |
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (15.2.2016, 19:50) | Dobrý den, spojit to můžete taky pudingem - tj. že uděláte něco jako pribiňáčka - puding a tvaroh a necháte vyhladit, ale musíte počítat s tím že když bude delší dobu v teple tak to může trochu povolovat, ale mamka dělá piškotový dort s tímhle krémem politý hořkou čokoládou a vevnitř jsou kompotované meruňky a je to můj nejoblíbenější dětský dort - nebo můžete udělat normálně sušenkový korpus a nahoru dát svařená jablka s pudingem a nechat vychladit a taktéž mizí z lednice raketovou rychlostí - někdy nestihnu ani koštnout
ODPOVĚDĚT |
| | gabriela b. (gabra) ID 3303 (15.2.2016, 22:26) |
tvarohové dorty s ovocem a piškoty umí moje mamka, ty jsou fakt žravé, necháváme si je od ní dělat..Tak se je chci postupně taky naučit, děkuji za tipy - jablka s pudinkem zní lákavě, máme tuto kombinaci rádi
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (15.2.2016, 19:35) | no, já dělám hodně často nepečené tvarohové dorty. A želatina je dle mého názoru to, co to drží pohromadě. Bez želatiny tam není žádné pojidlo.
ODPOVĚDĚT |
| | gabriela b. (gabra) ID 3303 (15.2.2016, 22:23) |
já jsem mezitím pročítala hodně receptů tady, a našla jsem i bez želatiny, dala jsem šlehačku se ztužovačem, a Vy jste mě tak rozhodila, že jsem ještě vytáhla dortové želé - a i když se má vařit, tak jsem ho jen trochu rozpustila ve vodě a přimíchala..., jsem zvědavá, co z toho vznikne...Děkuji za ochotu
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (16.2.2016, 16:36) |
jůjda, tak to jsem také zvědavá, co vám vzniklo. Protože mám vyzkoušené, že dortové želé není želatina. Dala sem to do jogurtového dortu a netuhlo a netuhlo..:D :D :D už jen a jen želatinu. hodně třeba záleží na tvarohu, který použijete. vodový tvaroh nebo hustý. Ale pokud chci opravdu výstavní dort pro návštěvu, tak jedině s želatinou.
ODPOVĚDĚT |
| | | | gabriela b. (gabra) ID 3303 (16.2.2016, 17:47) |
tak to máte pravdu, teď už to vím taky, želé není želatina - nepomohlo, dort sice drží tvar, ale úplně neztuhnul
ODPOVĚDĚT |
|