prosím - pomóóóc ...
Dnes jsem opět vyzkoušela dárek - kamarádky pečou a nemůžou si vynachválit! Já už asi po páté a buď jsem špatná já, nebo ta pekárna. Používám směs z Lidlu na vícezrn. chl.- vše dle návodu a opět mazlavá hmota uvnitř. Poradíte prosím?Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 22 komentářů
Šárka Ž. (žižule) ID 141147, mimibazar.cz/zizule (22.11.2015, 10:29)
Co vím já, tak se má ubrat voda, v návodu u těchto směsí je napsáno množství, které se má dát a bohužel je to moc, měli by to upravit, nejlepší je vykašlat se na směsi a použít vyzkoušený recept na chleba např. z netu (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.11.2015, 9:57)
Chlebové těsto musí mlátit do pekárny. Uberte vodu. Ja místo 350 dávám 270 ml. A zkuste péct menší chleby, tedy tu smes nadvakrát, vyzkouší té a uvidíte.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (22.11.2015, 9:44)
Asi fakt méně vody, jak píší dámy, ikdyž já dělám přesně podle návodu a dobrý *-) nebo možná zvolit delší program? *-) já ty směsi z Lidlu miluji, lepší chléb neznám ^o)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.11.2015, 9:09)
Pečte menší bochníčky a na co nejvyšší teplotu a dobu - mazlavá těsto většinou znamená nedopečené.

ODPOVĚDĚT
Majka V. (Mája V.) ID 25664 (22.11.2015, 8:47)
Méně vody! Těsto po nějaké době hnětení musí držet pohromadě jako taková "koule, která obouchává stěny".

ODPOVĚDĚT
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (22.11.2015, 9:06)
Již peču a vypadá to zatím ohromně - stěny nejsou vůbec "oplcané", ale přesně jak popisujete - krásná kompaktní koule co sebou mlátí o stěny :-)...dala jsem opravdu méně vody a vypadá to, že tedy nepeču naposled - jak jsem slibovala (H)...všem Vám moc děkuji za rady a porady (L) Hezkou neděli všem (dance) (hello)

ODPOVĚDĚT
Majka V. (Mája V.) ID 25664 (22.11.2015, 9:35)
(Y) Tak doufám, že budete spokojená, nadšená a nepřestanete s pečením. Já už chleba dlouho nepekla, ale na Vánoce dělávám v pekárně i těsta na cukroví, protože jsem líná jako veš, tak ji zase vytáhnu ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (janikk) ID 5619 (22.11.2015, 8:16)
Ze směsi se mi chleba taky nikdy nezdál dost dobrý. Suroviny jsem si tedy vždycky namíchala sama podle receptu a i s pečením jsem pak přešla na troubu. Pekárna umíchala - trouba upekla. Ale postupem času jsem přešla na chleba, kdy večer zamíchám těsto, nechám přes noc a ráno jen nahrnu na pekáč a upeču (mám speciální formu od Emile Henry na pečení chleba, je super - přinesl ji loni Ježíšek, protože doma chtěli pořád domácí čerstvý chleba ,-) ).

ODPOVĚDĚT
Petra K. (orchidej300) ID 237093 (22.11.2015, 23:04)
Jani mohla bych vás prosím poprosit o ten váš receptík na dobrej osvědčenej chlebík.Mockrát děkuji Petra

ODPOVĚDĚT
Jana K. (janikk) ID 5619 (23.11.2015, 19:26)
Už to tady určitě bylo, ale ráda napíšu: 3 hrnky hladké mouky (můžete i nakombinovat třeba s chlebovou, žitnou či jakoukoliv jinou - z hladké ale dělám nejraději, je nejvíc nadýchaný), 2 lžičky soli, 1 lžička mletého kmínu (já dávám místo kmínu kupované chlebové koření - 2 lžičky), půl sáčku sušeného droždí, 1 a půl hrnku vody. Můžete přidat lžičku octa nebo lžíci piva. Všechno umíchám v míse, překryju utěrkou, nechám do rána, pak shrnu do té formy, většinou je těsto řidší, můžete klidně přidat ještě trochu mouky a promíchnout (můžete i do zapékací skleněné, ale ta by měla být hodně vyhřátá, aby se Vám tam chleba nepřilepil. Dokud jsem neměla tu chlebovou formu, tak jsem pekla v teflonové od remosky, vymazané a vysypané moukou), na povrchu potřu mlékem nebo osolenou vodou, posypu celým kmínem a upeču, před koncem bez poklice, aby byla pořádná kůrka. Zkuste, snad Vám bude chutnat

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (22.11.2015, 7:16)
ze směsi chleba se mi nikdy nepovedl a to jsem zkoušela snad od všech druhů, tak jsem rezignovala a peču podle receptů, asi to vyjde i levněji. Ze směsek to byla pokaždé, tvrdá, vlhká, zakalená cihla.

ODPOVĚDĚT
Pavlína S. (elian) ID 355240 (21.11.2015, 23:09)
Mám Eta pekárnu a chleba z Lidlu se mi povedl vždy. Nejdřív vodu, nedávám ani teplou, protože pekárna si sama předehřívá 370ml a potom půl sáčku směsi.Program malý a tmavý.

ODPOVĚDĚT
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (21.11.2015, 22:32)
Tak holky, ráno dám cca 290ml teplé vody a pokud se nepodaří - letíííí (koule)...chleba i pekárna (flower) :-)...hezké sny všem papa (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (21.11.2015, 22:26)
No tohle se stávalo mému chlapovi kdyžse snažil upéct ze směsi dával hodně studenou vodu já naopak teplejší a vždycky se poved (pl)

ODPOVĚDĚT
Kristýna N. (legally blonde) ID 139909, mimibazar.cz/legallyblonde (21.11.2015, 22:21)
směsi jsou "divné", peču jen podle osvědčeného receptu a vždy skvělé

ODPOVĚDĚT
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (21.11.2015, 22:33)
můžu o ten receptík poprosit? :-$...děkuji předem (L)

ODPOVĚDĚT
Kristýna N. (legally blonde) ID 139909, mimibazar.cz/legallyblonde (21.11.2015, 22:40)
350 ml vody, 2 čl olivového oleje, 2 čl octa, 1,5 čl sušeného mléka, 2 čl cukru, 2 čl soli, 2 čl kmínu, 205 g žitné mouky ( klidně míchám s celozrnnou), 360 g hladké pšeničné mouky, 1,5 čl sušeného droždí.
Přidávám buď různá semínka nebo ořechy, česnek, škvarky, opečenou cibulku a moje vedoucí jednou omylem přidala instantní polévku a bylo to vynikající.
Peču program 1 (normální).

ODPOVĚDĚT
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (22.11.2015, 7:35)
Moc děkuji a přeji krásnou neděli (F) (hello)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (21.11.2015, 22:14)
Ano, souhlasím, běžně se dává méně vody než je v receptu. Chce to zkoušet.

ODPOVĚDĚT
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (21.11.2015, 22:17)
tak já to tedy ráno "naposledy" vyzkouším. Slyšela jsem rady, že vody naopak přidat :-$.....děkuji za písmenka (L)

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (21.11.2015, 22:13)
Já bych dala méně vody, než je v návodu. Když jsem pekla ze směsí, ubírala jsem dost.

ODPOVĚDĚT
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (21.11.2015, 22:18)
...tak ubrat vodu jsem ještě nezkoušela - ráno zkusím :-$...děkuji za radu (L)

ODPOVĚDĚT