Prosím nějakou personalistku
Prosím, mám dotaz, je možné, aby mě ředitel v době neschopnosti přeřadil na jinou pozici? Tedy z vedoucí oddělení na jinou pozici, kterou udělá jen proto aby si mohl dosadit na místo vedoucího někoho jiného? A kde bych k tomuto mohla načíst nějaké §?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (14.11.2015, 12:12)
Všechno se odvíjí od vaší pracovní smlouvy - zaměstnavatel má povinnost přidělovat zaměstnanci práci v souladu s pracovní smlouvou a zaměstnanec je povinen jí vykonávat. Obsah pracovní smlouvy je možné měnit pouze se souhlasem obou stran.
Tedy máte-li v pracovní smlouvě, že pracujete např. jako vedoucí oddělení účtárny, musíte pracovat jako vedoucí účtárny. Pokud by ve smlouvě nebylo uvedeno oddělení, tak musíte být vedoucí ale může vás přeřadit na místo třeba vedoucí jídelny. Pokud by ve smlouvě bylo uvedeno, že jste jen účetní, máte nárok pouze na místo účetní bez ohledu na to, že jste třeba vedoucí dělala.
Paragrafy se dočtete v Zákoníku práce www.mpsv.cz/ppropo.php?ID=z262_2006_2

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (14.11.2015, 15:26)
Jitko, děkuji. Ve smlouvě to právě mám, ale řediteli se hodí jeho známá. Mě nemůže vyhodit a snaží se, abych přistoupila na jiné místo, které pak klidně zruší.

ODPOVĚDĚT