Kojení
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně kojení. V lednu k nám přibude nový člen rodiny. Dálkově si dodělávám maturitu, v květnu budu mít zkoušky. Do školy chodím pátky od 15 h do 19 h. Mám dilema co v době, kdy budu ve škole.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (15.10.2015, 10:29)
Odstříkat mlíčko, dá ho mimi doma manžel. Kdyby náhodou nebylo, udělá sunar. Vy o přestávce asi budete muset odtříkat mlíčko a vylít.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (14.10.2015, 15:00)
Proc plasit? Ja bych resila, az to bude aktualni....

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (14.10.2015, 14:53)
Mám kamarádku, která má ted první dítě, minulý týden ukončila šestinedělí a dodělává si poslední rok VŠ. školu má jednou za tři týdny od 9 do 18:15. Malýho mi ráno v 8hod doveze a vyzvedne si ho po škole. mám odsáté mléko a ona, aby vydržela, tak si ve škole mlíko odsaje a vyleje, protože ho nemá jak uchovat. Malý je uplně v klidu, s lahví problém nemá a v podstatě to tak plánujeme zvládnout celý rok ,-) Ale ted bych to asi moc neplánovala, zbytečně se s tím stresujete. Kamarádka ví, že se jí o malýho postarám, že kdyby bylo třeba, tak sednu do auta a na třeba jedno kojení přijedem do školy. Ví, že když se bude stresovat ona, tak malej taky a tím ona se řídí a musím říct, že jí to fakt vychází (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdenka N. (Smudlaa) ID 63359 (14.10.2015, 14:33)
Děkuji všem za rady. Ještě se asi hloupě zeptám, ale co v noci? Když miminko vydrží třeba 4-5 hodin v kuse spinkat, tak ho stejně budíte pravidelně po dvou hodinách aby se napil. Já jsem si myslela, že se nechá spinkat, dokud se nepřihlásí sám. Ale zase v takové situaci nejde dohromady to, že vydrží maminka s tím, že nemá ,, vypumované,, prsa. Jinak, uvidím, jak to půjde dohromady se školou. při nejhorším můžu studium přerušit, ale příjde mi to škoda poslední rok odkládat, když je člověk do toho zaběhnutý. Uvidím, jak to půjde a potom se rozhodnu.

ODPOVĚDĚT
Zuzana N. (dinovtriku) ID 46428, mimibazar.cz/dinovtriku (14.10.2015, 22:25)
Tak mě zrovna malý spí v noci těch 4-5 hodin už od návratu z porodnice, budou mu 4 týdny... a po těch 5 hodinách ho musím stejně vzbudit, protože by mi explodovaly prsa... na kojení po dvou až třech hodinách jsem ho budila jen v porodnici, protože měl žloutenku a byl strašně spavý a prostě by se nevzbudil, pro rozjetí laktace je samozřejmě častější přikládání důležité... ale mlékem nalitá prsa po těch 5 hodinách mohou být poměrně nepříjemná až bolestivá, mléko může samovolně odtékat - to se právě děje mě... v noci se to dá, ale přes den je to fakt nepříjemné při běžných činnostech, pohybu... Řešením je částečně odstříkat, aby prsa nebolela - pokud není možné zrovna miminko nakojit nebo odstříkat plnou dávku mlíčka a uchovat v chladničce...

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (14.10.2015, 17:48)
málokteré kojené miminko vydrží spát v noci od začátku čtyři nebo dokonce pět hodiny bez kojenií , budí se po dvou až třech , děti kojené tráví rychleji a mají častější potřebu kojení , budit se jinak nemusí , v případě že dobře přibírají , pokud jsou miminka moc spavá a špatně přibírají na váze pak se budí i v noci.Jinak množství mléka v prsou se přizpůsobí poptávce , pokud je ze začátku problém a je množství větší, musíte odstříkat.

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (xstol04) ID 420709, mimibazar.cz/xstol04 (14.10.2015, 13:48)
Uvidíte, jaká bude situace, mému (child5) kojení nestačilo, málo přibíral, začala jsem přikrmovat umělým mlékem z lahve (avent), ale to pak už prso nechtěl. Mléko jsem měla, takže jsem odsávala (doporučuji elektrickou odsávačku) a dávala mu to v lahvičce, přišlo mi škoda nedat mu mateřské, když ho mám. Vydržela jsem to 5měsíců a pak už ho nechala na UM. Každopádně máte můj obdiv, neumím si představit, jak bych zvládla nakombinovat mimčo, kojení a ještě školu *-) Držím palce, at vše zvládnete! (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (bilu) ID 61150, mimibazar.cz/bilu (14.10.2015, 12:37)
pokud budete dávat třeba odstříkané mléko z láhvičky tak doporučuju tuto funguje na jiné bázi sání a dětem nedělá pak problém se vrátit zas k prsu. http://www.pinkorblue.cz/medela-calma-lahev-pro-kojene-deti-150ml-a027581.html?adword=Google/PLA&RefID=SEM_CZ0000_PLA&gclid=CLOjrN_hwcgCFSYUwwodZPsDxA

ODPOVĚDĚT
Zuzana N. (dinovtriku) ID 46428, mimibazar.cz/dinovtriku (14.10.2015, 11:44)
Měla jsem to podobně, nejstarší syn se narodil před vánoci a od ledna do června jsem jezdila do školy, zpočátku bylo sice zkouškové, takže ze začátku ne na přednášky a semináře, to až později, během ledna jen zkoušky a nějaké zápočty, ale zato 80 km od domova... jezdil se mnou manžel a s malým chodil venku s kočárkem, když nebyla velká zima, jinak čekali v hale nebo courali po nějakém obchodním centru a když byl čas, tak mi prostě malého přivezl na kojení... neviděla bych problém v krmení odstříkaným mlíčkem jako takovém (nekrmit z lahvičky, ale z pohárku nebo stříkačkou, jako se to dělá v porodnici s příkrmy), ale spíš kvůli vám, 4 hodiny jsou dost, protože miminko kojíte po dvou hodinách a po 4 už jsou prsa hodně nalitá... nehledě na to, že by to určitě bylo ještě déle, mezi kojením než odjedete do školy a kojením po návratu domů... a věřte, že si to umím živě představit, právě kojím třet

ODPOVĚDĚT
Zuzana N. (dinovtriku) ID 46428, mimibazar.cz/dinovtriku (14.10.2015, 11:48)
právě kojím třetí miminko (child8) ... takže za mě je schůdnější varianta manžel, co doveze miminko na kojení... přeju krásné těhotenství, zdravého potomka a krmení pak vyřešíte, až situace nastane, sama uvidíte, co pro vás bude jednodušší a lepší

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (14.10.2015, 11:17)
Předně tedy máte můj obdiv (F),já bych to nedala ani náhodou ,-),kojení a mimčo mě tak dávalo zabrat a to každé dvě hodiny,že jsem nezvládala skoro nic,ale každá jsme jiná,jen mi těhotenství a první rok přišly tak náročné,že bych do hlavy nenatloukla ani Ň.Přeji ať vše zvládnete (L)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (14.10.2015, 11:11)
Budete muset vyzkoušet, co Vám bude nejvíc vyhovovat. Každé mimčo je jiné, budete to muset nějak přizpůsobit. Odstříkané mléko a nebo umělé...... To řeště, až s aktuální situací a dopředu se tím zbytečně netrapte (L)

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (Wewa) ID 16754, mimibazar.cz/wewa (14.10.2015, 11:06)
Měla jsem spolužačku na výšce, která také kojila a manžel opravdu jezdil s kočárkem po venku a v přestávku mimi dovezl na kojení. Když bylo sychravo, seděl s kočárkem v hale.

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (arantxa) ID 59108 (14.10.2015, 11:46)
Taky jsme měla takovou spolužačku. Doma další tři děti a čtvrté měla při dálkovém studiu. Manžel jezdil venku celý den a ona jen odskakovala na kojení. Do teď má můj obdiv.
Já jsem u syna ve třech měsících začala pracovat odpoledne na dvě hodiny. Syn však vydržel v kočárku spát dlouho, takže kojení nebylo potřeba. Dcera vyžaduje kojení ještě teď v osmiměsících každou hodinu. Odmítá jakékoliv umělé mléko a pít z flašky taky nechce. Minulý týden jsem šla na seminář na celé dopoledne. Manžel jezdil kolem a o přestávce jsme musela jít nakojit. Ona mě však potom nechtěla pustit a odcházeli s brekem.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 103512 (14.10.2015, 10:57)
no, to tedy nevím... já kojila obě děti každé dvě hodiny. Tedy neumím si to představit, že by jako manžel s prckem někde celé odpoledne, třeba v mrazech, chodil. V zimě už vlastně potmě....
A s tím odstříkáváním to bude muset zkusit. Přestože jsem měla mléka dostatek tak mi odstříkávat moc nešlo. Nedávat pak flaškou, ale kádinkou, aby si dítě nezvyklo - pak by nechtělo sát z prsa, protože to je obtížnější než z flašky.

Upřímně - nevím, jak bych to řešila být ve vaší situaci....

ODPOVĚDĚT
Zdenka N. (Smudlaa) ID 63359 (14.10.2015, 10:34)
Mám dvě možnosti, buď babička a odstříkávání mléka nebo manžel s tím, že by o přestávce přijel a já ho nakojila ve škole. Tak nevím, co z toho bude lepší pro miminko. Manžel, když se mnou pojede do školy (mám ji v jiném městě) tak bude muset někde 4 hodiny bloudit s kočárkem a ještě k tomu v zimě. Když nechám u babičky, tak se zase budu bát, aby pak chtěl pít ode mě, když by si zvyknul na lahvičku. Také nevím, jestli bych to vydržela já ve škole. Četla jsem diskuze a tam maminky psaly, že mají pak moc plná bolestivá prsa po 4 hodinách. Budu ráda za rady od zkušených maminek, jak by si s tím poradily. I když chápu, že je těžké něco plánovat s miminkem dopředu, je možné, že ani mlíčko mít nebudu, nebo nebude chtít z láhve pít.

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (14.10.2015, 17:53)
no to byste musela odstříkat i ve škole,
jinak , pokud bude mléka dost , tak prostě před odchodem do školy odstříkat , postupně udělat zásoby , a pokud se jedno kojení podá z láhve nemyslím si že by byl problém potom s přisátím k prsu.
Nosit malé miminko do školy a bloumat s ním po městě určitě vhodné nebude a hlavně v zimě.
Upřímně , já bych se ted nestresovala ,ale já osobně bych raději školu odložila , můj klid a první měsíce s miminkem by pro mě byly důležitější.

ODPOVĚDĚT