Co na křečové žíly?
Holky, potřebuji poradit co na křečové žily.. Mám jednu velkou na stehně a chtěla bych se jí zbavit.. O operaci neuvažuju, chtěla bych spíš nějaké mazání nebo léky, které by mi ji zatáhly a ztratila se.. Existuje něco takového? Díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (10.10.2015, 21:24)
Nic takového neexistuje. Je potřeba navštívit lékaře. Ten Vás prohlédne, udělá UTZ a navrhne řešení. A je dobré řešit to hned a nenechávat, aby se to nezhoršovalo. Čím horší to bude, tím větší pak budete mít problémy. Já byla na operaci laserem a šla jsem za tři dny do práce. S "metličkami" chodím pravidelně na sklerotizaci a tak mám nohy celkem v pohodě. A vzhledem k tomu, že to máme v rodině dědičné, tak mám před sebou i odstrašující případy, když se to neřeší.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (10.10.2015, 13:07)
byla jsem 3x na sklerotizaci a bylo to k ničemu lepší je operace - tomu se nemusíte bránit ...léky ani mazání vám na to nepomůže.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (10.10.2015, 12:38)
Mazani je na ulevu a prevenci, leky na ulevu a lecbu, ale nic jineho zilu neodstrani, nez operace, sklerotizace je na male zily a metlicky spis.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (10.10.2015, 9:49)
s velkou už po domácku nic neuděláte, to je potřeba zajít k lékařům. Jako prevenci vzniku dalších se potřebujete ví hýbat. Stačí přidat tak hodinu chůze denně navíc - nemusí být v kuse. A podopořit zdraví cév užíváním doplňků s diosminem a hesperidinem.

Pokud půjdete k tomu lékaři, tak dostanete recept na detralex, bez návštěvy lékaře budete platit za volně prodejné léky se stejným složením.

Mazání a lehčí masáže obecně pomáhají pokožce nohou a lymfatickému systému a zmírňují třeba celulitdu, ale moc extra efekt na žilní stěny nemají - takže určitě se mažte a pravidelně, ale je vcelku jedno čím.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (10.10.2015, 12:45)
Detralex je dost silny lek a lekar jen zpravidla nepredepise pri zacinajici lecbe pouhe jedne vystouple zily na stehne, na beznou lecbu varixu spis Cilkanol, Venoruton, Glyvenol atd. Samozrejme zalezi na dalsich zjistenych potozich, vnitrnich zilach, stavu dalsich zil a prokrveni koncetin, ale urcite bych nepocitala samozrejme s predepsanim Detralexu. *-) kazdopadne je to fuk, nejde jen o tu jednu viditelnou zilu, ale prave o ten zbytek,prokrveni koncetin a vnitrni zily,ktere videt nejsou. A bez lecby a podpory se stav zilniho systemu bude zhorsovat rychleji.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (10.10.2015, 9:46)
Žádné mazání, ani léky na velkou křečovku neexistují. Pokud je velká, tak je lepší operace než sklerotizace.

ODPOVĚDĚT
Pavlína J. (everysmile) ID 303094, mimibazar.cz/everysmile (10.10.2015, 9:25)
pokud je velká,tak určitě nic takového nezabere.Můžete zkusit sklerotizaci-žíla se napíchne tenkou jehlou,vstříkne se látka,která způsobí slepení stěn a tím se žíla zatáhne,v ideálním případě.Nutno po čase opakovat..Záleží ale na velikosti,nejlepší výsledek je u metličkových nebo menšího rozsahu.Konzultace na cévní ambulanci je nejlepší řešení.

ODPOVĚDĚT