Doteď jsme dělávali sladkokyselý, ale s použitím napůl cukr, napůl sacharin, teď chceme změnu - bez umělých sladidel. Jaký je ten váš nej?
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (3.8.2015, 7:54) | Sacharin jsem nikdy nepochopila proč??? Dělám 1750 ml vody, 500 ml octa, 200g cukru, 2 lžíce soli. Do sklenic kopr, křen, cibuli, česnek, mrkev, bobkový list, pepř, nové koření. Nejlepší nálev, jaký znám. Z Deka mi nechutná.
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (3.8.2015, 8:29) |
no třeba proto, že to tak dělávala babička, mamka a byla jsem na to od dětství zvyklá a bylo to osvědčené a teď prostě nastal čas na změnu...
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka M. (31423) ID 64785 (2.8.2015, 23:02) | Já dělám už 3 rokem tyto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6656 a ty jsou bezkonkurenční. Každému moc chutnají a hlavně nemusím vařit zvlášt nálev
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (3.8.2015, 7:38) |
vyzkouším, děkuju
ODPOVĚDĚT |
|
| Marcela Z. (majaz) ID 328156 (2.8.2015, 22:20) | 2,25 l vody, 0,5l octa, 25 dkg cukru, 8 dkg soli, hořčice, celý pepř, nové koření, bobkový list
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlína Z. (Zel32) ID 268303 (2.8.2015, 21:42) | sacharin vůbec nepoužívejte...je to pěkné svinstvo.
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (3.8.2015, 7:39) |
jj, už to vím... a právě proto hledám nějaký ten super recept bez sacharinu
ODPOVĚDĚT |
|
Věra K. (Vera-K) ID 274948 (2.8.2015, 20:40) | 4l vody, 1l octa, 1kg cukru, 2x DEKO, zavařuju v myčce, jsou krásně křupavé, dělám je takto už asi 6 let, cukru se mi zdálo dost, ale jsou fakt dobré
ODPOVĚDĚT |
| DENISA C. (denca069) ID 479426 (2.8.2015, 22:13) |
muzu poprosit na jaky program ?nejlepe delka programu dekuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika F. (bublina myss) ID 58509 (2.8.2015, 20:25) | sacharin se dává do okurek aby byli křupavé, pokud ho nahradíte cukrem, budete je mít blemcavé...
ODPOVĚDĚT |
| | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (3.8.2015, 7:56) |
Nesmysl...když už, tak křen způsobuje tu křupavost...ale i bez křenu můžou křupat, hlavně když budou mladé, nepřerostlé a zavařovat krátce-15 minut, víc ne.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína Z. (Zel32) ID 268303 (2.8.2015, 21:45) |
blbost...křupavé budou když je nepřevaříte...vařit jen aby chytlo víčko
ODPOVĚDĚT |
| | | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.8.2015, 22:08) |
to je ale taky blbost, protože já je vařim a křupavé jsou.
ODPOVĚDĚT |
| | Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (2.8.2015, 20:49) |
Moni dělám odjakživa nálev bez sacharinu a vždy mám křupavé, nikdy rozblemcané, podle mých zkušeností to záleží na času zavaření, jednou jsem na ně zapoměla a byly měkké, jinak pokaždé super křupavé
ODPOVĚDĚT |
|
| Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.8.2015, 20:18) | já mám svůj recept na okurky, kde je bohužel umělé sladidlo...a nevím, jak bych to nahradila normálním cukrem, protože ten by se mi do té sklenice nevešel tak mě zajímá, jestli tu někdo napíše nějaký typ.
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (2.8.2015, 20:23) |
předloni jsem trochu experimentovala a místo sacharinu dávala stévii, akorát jsem si nezapsala kolik čeho v jakém poměru a nevím, jestli jsem si s tím co do "zdravějšího" nějak výrazněji pomohla, protože ta stévie byla sice z lékárny ve formě stejných tabletek jako sacharin, akorát je to určitě taky nějak uměle vyráběné
ODPOVĚDĚT |
| | | Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (2.8.2015, 20:47) |
Jitko zrovna jsem do receptů dala nálev na okurky bez umělého sladidla a bez deka, tak nakoukněte, třeba se bude hodit
ODPOVĚDĚT |
| | | | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (3.8.2015, 7:37) |
už koukám, děkuju
ODPOVĚDĚT |
| | | | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.8.2015, 22:12) |
to vypadá zajímavě, jen já nedělám lák, dávám věci jednotlivě do každé sklenice,takže to se mi asi 9kostek cukru (místo umělého v malinkých tabletkách) do sklenice nevejde.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (2.8.2015, 23:23) |
no jo, proto se cukr má rozpustit v tom nálevu, devět kostek do sklenice sice dáte, ale je to nesmysl to takto dělat
ODPOVĚDĚT |
|