Křemelina
Máte někdo zkušenosti s křemelinou? Známá mi ji doporučuje. Prý je vhodná na vyčištění. Zkusili bychom na kožní problémy.
poslední fotografie v albu Křemelina
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (15.4.2015, 13:05)
Další ze zázračných produktů slibujících instantní zdraví - všimněte si, že se vždycky co pár let mění. Kdyby nějaký z nich fungoval, tak by nebylo potřeba hledat nový a lepší, ne?

Pojídání jemně mletého štěrku navíc je postaveno na naprostém nesmyslu, že se vám se střevě něco ukládá a že třeba střevo čistit. To prostě není pravda. Je to lepší, než klystýry, ale velké množství cizí, nestravitelné hmoty může udělat dost bordel v přirozené mikrofloře, zejména pokud tato je už nějak narušená.

Jestli máte podezření, že probémyj jako třeba ekzém a nebo akné mají souvislost s tím co jíte, tak můžete mít pravdu - může to souviset s nějakou z potravinových intolerancí. Ale řešení je vynechat rizikovou potravinu a nechat střeva, ať se zahojí, ne jim tam ve velkém a dlouhodobě cpát anorganický materiál jako jsou nejrůznější jíly či právě křemelina.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (15.4.2015, 13:10)
jo a zázračné testy na intolerance, pokud je nedělá alergolog a nebo gastro-enterolog jsou taktéž plýtvání penězi. Zjistí vám, že téměř umíráte a jste alergická na co se jen podíváte a zachrání vás pouze jejich dieta/přípravky/poradenství.

Pokud nechcete k lékařům (sic), tak nejspolehlivější nelékařský přístup je zkoušet eliminační diety - tedy že týden, dva se rizikové potravině zcela vyhýbáte a na konci si ji dopřejete ve velkém. Pokud se během diety obtíže mírní a po návratu se vrátí i ony, máte své podezřelé.

Pravda - pokud je člověk snadno ovlivnitelný, tak zde funguje placebo efekt. No ale tak ten pomáhá a neškodí, zejména pokud si ho zařídíte sama a nemusíte platit šarlatánům, co na jeho prodeji mají postavenou živnost.

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (Jit7) ID 369896 (15.4.2015, 16:19)
Děkuji, právě ta kamarádka, co nám to nabízí, je do toho nově hrozně zapálená. Tak sháním racionální info. Sestra byla alergo, imuno vyšetření, vše v normě. Ale má nějakou dermatitidu, hrozně citlivou kůži, na loktech takové mapy, na které kožní dá kortikoidy, které na chvilku pomohou, ale neřeší příčinu, nýbrž důsledek. Atopický ekzém nebo lupenka to nejsou. Právě ta její kamarádka jí říká, že to krásně vyčistí střeva, což může být příčina. Ať to zkusí. Nově se jí dělají i opary apod. Na jiná vyšetření ji lékařka už neposlala. *-)

ODPOVĚDĚT