Hodně plodové vody- vyvolání porodu???
Mám obavy...hodně plodové vody v 36.t. a doktor mě předall do nemocnice a řekl, že možná vyvolají porod v 37-38.tt. Bojím se vyvolání....jaký vy máte zkušenosti?Doporučil i Epidural. Máte zkušenost i s tím, že se to srovnalo a vy jste rodily kontrakc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 32 komentářů
Jana Molková (čamun) ID 103761 (6.2.2015, 16:21)
Mám 3 syny a pokaždé porod proběhl jinak. U všech jsem měla hodně plodové vody a porody mi nevyvolávali až na ten poslední. To jsem měla plánovaný císař malý byl pánevníček (child8)
Jen každému říkám, že budu 100x rodit spontálně.......než jeden císař :´(
Ale vše se MUSELO vydržet nic jiného nezbyde :-)

Držím palečky pá (F)

ODPOVĚDĚT
Radomíra N. (akdaren) ID 402201 (6.2.2015, 14:29)
Při 1.těh. přenášení, takže vyvolaný porod, snesitelné, 2. porod spontánní, asi tak stejné. Já jsem si vždycky řekla, že to všechno vydržím, neboť je to bolest smysluplná. Hůř na tom jsou lidé, kteří jsou těžce nemocní a mají daleko větší nekončící bolesti. Několik let jsem pracovala na por. sále jako por. babka a co tam některé rodičky předváděly.... myslím, že to bylo mnohdy zbytečné. Držte se (child7) (child7)

ODPOVĚDĚT
Michala F. (misuuu5) ID 8296, mimibazar.cz/misuuu5 (6.2.2015, 12:21)
Vyvolávaný porod, v 8 ráno nástup do nemocnice a v 1 odpo byl malinký na světě, navíc totálně pohodový porod, taky jsem měla strach a úplně pohoda (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (tripi) ID 91204 (6.2.2015, 12:01)
mám vyvolávaný 38týden,kvuli cukrovce,bolesti nastoupili okamžitě po zavedení tablety,ale neotvírala jsem se +o(po 8hodinách na 3cm,vystřídala se směna,doktorka píchla plodovku a malá byla během pulhodinky na světě :-)neměla sem epidurál,dá se to,byla sme hodně ve sprše a chodila,když sem si lehla,bylo to horší ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana D. (Hanule75) ID 78888, mimibazar.cz/hankadvorakova (6.2.2015, 11:40)
Mám tři děti (child6) (child6) (child5).První porod vyvolávaný v 36t,prakla mi voda a nic se nedělo.Tak vyvolávali tabletami i kapačkou.Bolesti šílené a dcera se narodila po24 hodinách a ani nevím jak,byla jsem vyřízená.Druhá dcera byla přenášená a v den vyvolání se rozjel normální porod a třetí syn byl také přenášený ,den před vyvoláním mě utz strašili,že mám moc plodové vody a malý bude mít max.2,50 kg a 46 cm.A neprospívá.Dřív než na vyvolání jsme vyrazili do porodnice na spontání porod.Vody bylo sice hodně,ale malý měl 3,670 a 53 cm a porod byl sice rychlejší ale vše probíhalo tak jak má.Jen nás tedy vystrašili ale vše bylo OK

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (tomlen) ID 310263, mimibazar.cz/tomlen (6.2.2015, 11:31)
nebojte to dáte, musíte, jinak to nejde :-) ať všechno dobře dopadne, držím pěsti (F) já jen koukám co mamim má 3 děti :-)

ODPOVĚDĚT
Šárka H. (sarulinkaa) ID 106785, mimibazar.cz/sarulinkaa (6.2.2015, 10:18)
Já rodila obě děti bez epidurálu. Dcera se narodila v 37+0 tt hlavičkou, spontánně a syn 38+0 tt koncem pánevním, spontánně. Jde to zvládnout i bez oblbováku (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina F. (kafiser) ID 417642 (6.2.2015, 10:02)
Mám za sebou 2 porody a oba byly náročné, měla jsem šílené křížové bolesti.Nejdřív jsem epiduralku nechtěla, ale po 12 hodinách nepřetržité bolesti jsem byla totálně vyčerpaná a o epidurálku jsem prosila ,-) Byla to neskutečná úleva, měla jsem jen "normální" kontrakce. Nebe a dudy...Nicméně na druhý porod jsem měla jít taky na vyvolání, protože jsem přenášela, ale měla jsem z toho bobky, takže jsem se nakonec rozrodila sama.Byla jsem objednaná na 7h, ale to už jsem byla otevřená na 4cm, takže mě nakonec nechali bez urychlovače. (smich)

ODPOVĚDĚT
Alena S. (Alisek730) ID 430789, mimibazar.cz/alisek730 (6.2.2015, 9:40)
Mě vyvolávali oba porody, jelikož mi praskla voda a otvírala jsem se hrozně pomalu. Kontrakce po vyvolání jsem měla skoro pořád bez přestávky, dcerka se narodila 15 hodin po podání léků na vyvolání a syn po 12 hodinách, bylo to strašně únavné, jak kontrakce byly hned od začátku silné a skoro bez pauzy. U druhého porodu to bylo ještě horší než u prvního, nevěděla jsem jestli mám sedět, ležet, chodit, hrůza, ale šla bych do toho hned, jelikož všechna hrůza se zapomene hned jak máte ten krásný malý uzlíček u sebe.
Jo a do epidurálu bych nešla, pouze pokud by to nešlo jinak a ohrožovalo něco mimčo, jsem na bolest posera, ale vše se dá přežít.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (6.2.2015, 9:37)
Taky jsem měla vyvolávaný porod a Epidurál nakonec taky, protože jsem měla bolesti opravdu veliké ale uvědomte si, že to trvá jen pár hodin a pak vám bude dobře. Jako, než byste trpěla jako pes, klidně si ten Epidruál nechte píchnout, osobně bych to bez něj nezvládla, měla jsem bolesti pořád, žádné pauzy mezi kontrakcemi, než bych přišla na sál, vypustila bych duši. Na posteli v porodnici, s miminkem v postýlce už jsem na to zapomněla. Hodně štěstí.

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (6.2.2015, 9:23)
Mám 3 děti. První dvě šly vyvolávaně (přenášela jsem), třetí sám. U mě to byl neskutečný rozdíl. Vyvolávaný se ale také dá přežít, u mě jen byly bolesti hned veliké a pořád, žádné oddechy mezi kontrakcemi. Obě děti se narodili cca do 12 hodin po započetí bolestí. Bez vyvolávání to šlo klasicky, pozvolný nástup, mezi kontrakcemi pohoda. I 2.doba porodní byla mnohem lepší.
Epidurál mi nedali - u první jsem ani nechtěla (nenabízeli) a u druhé jsme už chtěla (po těch zkušenostech :-$ ), ale anesteziolog byl jinde :-o U třetího bych nechtěla, byla to pohoda.
Ale mám více známých s vyvolávaným a každá měla jinou zkušenost. Obecně mi porodní asistentka říkala, že vyvolávané jsou krapet bolestivější, ale opravdu záleží na každém.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (6.2.2015, 9:14)
Rodila jsem 5x, z toho 4x vyvolávaný porod, jenom jednou přirozený - jsem "přenašečka" ,-). Nevidím v tom rozdíl, bolesti stejné. Epidural jsem nikdy nechtěla, nechtěla jsem už víc než to vyvolávání do porodu zasahovat. Vždycky jsem to "dala" a už si na tu bolest ani nevzpomenu. Nebojte, u poslední jsem taky měla hodně vody a rodila jsem normálně 42tt.

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (hanka616) ID 84577, mimibazar.cz/hanka616 (6.2.2015, 8:46)
Jeden porod jsem měla vyvolaný, druhý ne. Oba jsem zvládla v klidu bez epidurálu.
Na tom vyvolávaném bylo nejhorší to čekání, kdy už to konečně začne...

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (6.2.2015, 8:27)
Já rodila bez ničeho KP, takže není důvod si nechat cokoli píchat.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (kmh) ID 500206, mimibazar.cz/kmh (6.2.2015, 8:15)
První dceru jsem rodila císařem, protože měla pupeční šňůru kolem krku a měla slabé ozvy a druhou dceru jsem si vychutnala, rodila jsem 38 hodin a po 36 hodinách mi dali kapačky na urychlení bolestí a to byl tedy fičák, bolelo to hodně jak jsem se rychle otevírala, ale každá maminka na to hned zapomeneme, když má potom miminko v náručí. Teď čekáme třetí (child7), jsem teprve na začátku, ale porodu se nebojím a snad bude lepší než ty dva před tím.

ODPOVĚDĚT
Radana M. (Raduza123) ID 137873, mimibazar.cz/raduza123 (6.2.2015, 7:47)
rodila jsem dcerku 17 hodin.neotvírala jsem se vůbec, dali mi několik tablet, kapaček, nic na me neučinkovalo :-( a nakonec se mi rozhodly dát i epidural kvuli otvírání, je pravda že mi nepomohl, že jsem nakonec skončila na řezu, ale píši to hlavně proto, že se tady všichni maminky brání epiduralu, já popravdě ani nevěděla,že mi ho pýchly, nechala bych to na doktorech, těm jsem pak plně věřila, že vědí co dělají :-)nakonec při řezu mi na sále do něj zavedly nárkozu, takže jsem malou viděla hned jak jí vyndali, i když kvůli problému jsme pak musela mít ještě celkovou narkozu,ale to potěšení,když mi jí pak ukázali bylo o to hezčí a jinak se mi narodila o měsíc dříve a měla 2780g a 47cm, sama dýchala vše,takže nešla ani do inkubátoru, opravdu nemějte vůbec strach (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Petra V. (tegina) ID 155688, mimibazar.cz/tegina (6.2.2015, 6:45)
Vyvolávačka je moc individuální.. kolegyňky porodily za dvě hodiny, mě tableta zabrala za 8 hodin, s čímž nepočítali, má začít fungovat do 6 hodin. Každopádně všeobecně je to porod více bolestivý, zřejmě tou rychlostí, ale to taky může být individuální... vůbec bych neřešila vyvolávačku, pokud ji dr. doporučují, jde o to mít zdravé dítě a je jedno jestli to bolí více či méně. Tak se už těšte na (child7). Teď čtu, že je to váš třetí, tak to bude "brnkačka" to má taky vliv..

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (6.2.2015, 0:27)
tak ja mela hodne vody a rodit jsem sla téměř bez vody. taky dobry. nicmene ja mela oba porody vyvolavane a za mne, pokud se vam rozjede jako mne po vyvolavani, ze za 10minut mate kontrakci co pul minuty, lepe receno porad, jdete do epiduralu. ja bohužel oba vyvolavane ale zrovna ty opaky, kdy se chemii otevřete za pul hodiny a to fakt boli. specifikum vyvolavanych je, ze u nekoho se nedeje nic a opak do hodiny a to teda dost boli, protože normalne se otvirate den, todle se vykona za pul hodiny.Jinak ještě také jsem mela kontrakce od te chemii uplne v jiné casti dělohy a monitor ty kontrakce nezachycoval. Takze na to taky pozor, také se to stava, ale je nutne personal informovat.Ale tak i tak to na konci dostanete prdolku do ruky a jste stastna jak blecha.Jen je dobre byt prave informovany co se muze stat a tims e vyhnete stresu, ze nevite co se deje.A nebojte, deti to nekdy vyresi samy a po svém.Jinak to vyvolavani byl takovy ficak ze holeni,klystyr a epidural nevysel

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (V+L+R) ID 272664 (6.2.2015, 18:22)
Ano, to je právě to čeho se bojím, přirozeně jsem rodila a přesto jsem myslela, že to nedám...Epidural jsem neměla ani jednou, ale pokud má být vyvolávaný porod ještě horší, neumím si to představit a mám strach z tý velký bolesti....a to opravdu nejsem žádný cimprlich.
To doktor o Epiduralu mluvil a doporučil jej....navíc asi v souvislosti i s velikostí mimča....v 34.t mělo 2,75kg....nechci rodit slona :-|
Díky za reakci, spousta maminek mluví a vyvolání v důsledku přenášení, ale mě vyděsilo, že to bude muset být dříve kvůli množství plod.vody.

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (upraveno 6.2.2015, 19:00)
Veru, o tom epiduralu uvazujte, ja to fakt mela nepekne a pak když za mnou prisla na pokoj doktorka co mne hlidala kvůli krvi tak sama rikala, to vas potrapili, dali vam aspoň epidural, ze? no a ja ze ne.tak se silene zatvářila.ze v tech rychlych pripadech to je bolestive nejvic,ono to muze jit v klidu, ale sama pisete, ze nejste tip na bolest. ja to pokazde vydržela ale poprvé jsem z toho mela opravdu dlouho poporodni stres. Kdyztak to poznate, když to pujde rychle tak nastoupi kontrakce do 10-15 minut a okamzite jsou celou dobu po pul minute az minute.da se rict, nedalo se ani neadechnout, tak to pak halekejte at vas napichnou a nechte se hlavne porad hlidat.u mne ani jednou nepoznali, ze uz dite leze a oba byli malem chodbove deti.ja sama jsem nepoznala ze uz rodim,ja mam obe deti z doskokem na kozu. :)))))Konecne jsem pochopila ty historky z detstvi, ze zena muze porodit na zachode nebo ve sprse.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 451010 (5.2.2015, 23:18)
Vyvolaný porod jsem neměla, ale epidurál ano. Jsem strašný posera a i tak to bylo podle mě strašné. Nedávala jsem to už od začátku a to mi tvrdili, že je to v pohodě a ještě mi nic dát nemůžou, protože je brzo. Porod u mě i přes následný epidurál pokračoval normálně rychle. Nakonec sice skončil císařským řezem, ale s epidurálem to nemělo nic společného.

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (V+L+R) ID 272664 (5.2.2015, 22:47)
Děkuji všem ZA SLOVA ÚTĚCHY i svoje zkušenosti, pomáhá to :-)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 27 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>