Jaké byliny a rostliny sušíte na zimu na čaj? dělám pečený čaj s ovocem, ale pro mě je sladký. ráda by jsem si letos nasušila na čaj sama. v zimě piji rúzné čaje a dost to leze do peněz, navíc je to plný chemie. poraďte kombinaci bylin na dobrý čaj,
| Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (29.1.2015, 21:16) | tak jak píše Katka, bylinky opravdu jen když jsme nemocní, při horečce, nachlazení, při bolesti zubů, jinak mě zásobuje babička sušenýma šípka a borůvkama a těch dělám čaj často mamka kombinuje šípky se šlupkama z pohanky, ty kupuje přímo ve mlýně, mohu doporučit
ODPOVĚDĚT |
|
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (29.1.2015, 18:17) | Já mám ráda jahodník+maliník+ostružiník (listy) - ale je to prostě jen listí...
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta P. (máma.) ID 11215, mimibazar.cz/mama (29.1.2015, 17:31) | tak já suším kopřivu, černý bez, lipový květ, jitrocel, meduňku, diviznu, mátu, jinak jablka použiji na čaj klidně čerstvá, nejraději máme směs meduňky divizny a černého bezu, ani to nijak nemíchám, co mi přijde pod ruku to do konvičky dám
ODPOVĚDĚT |
|
| Katka H. (Katka1981) ID 36581, mimibazar.cz/katka1981 (29.1.2015, 14:29) | Byliny neporadím, myslím si, že ty by se měly užívat jako léčivky, takže s těmi jsem opatrná. Suším šípky, jablka, hrušky, jahody, rybíz, třešně, rakytník+bez (ty dávám do směsi, když jsme nemocní). Samotná kombinace šípky + jablka je výborná. Jen počítejte s tím, že na jeden čaj je potřeba toho víc - oproti sáčkovým čajům. Spotřeba je veliká, suším v průběhu celého léta a podzimu.Tímto jsem došla k tomu, že v sáčku musí být ochucovadlo,aby to vůbec nějakou chut mělo.Sáčkový čaj už nejsem schopna pozřít, z jakéhokoliv druhu cítim pachuť.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (29.1.2015, 13:51) | Šalvěj,kontryhel,bílou hluchavku,podběl,tymián,borůvčí,měsíček
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana B. (anavi69) ID 153126 (29.1.2015, 12:27) | Ráda mám citronovou trávu, na jaře koupíte, přes léto stříháte a sušíte nastříhané listy, mám ji doteď uvnitř.
ODPOVĚDĚT |
| | Květa J. (puncoska) ID 95250 (30.1.2015, 17:46) |
To vypadá zajímavě, hned si to běžím napsat.
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 12:50) |
Tak tu si určitě koupím.
ODPOVĚDĚT |
|
| Helena B. (Gosha) ID 67250, mimibazar.cz/gosha (29.1.2015, 11:47) | Míchám ze všeho co natrhám na zahradě a v okolí _ mátu, meduňku, listy rakytníku, lipový květ, heřmánek, šípky, pro chuť přidávám křížaly jak z jablek, tak z hrušek, sušené švestky. Je to taková směsice co zahrada dala, ale dobrá, máme rádi.
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 12:51) |
Máte sušičku nebo kde to sušíte? V troubě, na slunci, na topení?
ODPOVĚDĚT |
| | | Helena B. (Gosha) ID 67250, mimibazar.cz/gosha (29.1.2015, 13:07) |
Suším v sušičce a nebo na půdě pověšené ve svazcích.
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa N. (fearold) ID 136975 (29.1.2015, 11:27) | Tak to se ráda nechám poučit také. Také bych ráda sušila, děkuji za dotaz . Hlavně ty kombinace, kdyby někdo poslal.
ODPOVĚDĚT |
|
| IVETA T. (itivetka) ID 79315, mimibazar.cz/itivetka (29.1.2015, 10:58) | mátu,medunku,šípek,černý rybíz lipový květ,kopřiva,heřmánek
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (29.1.2015, 10:53) | Černý bez, bezový čaj u nás vede (a při nachlazeních je vynikající).
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 10:54) |
Květy?´já si je nasuśila a zplesnivěli mě. Přitom mě přišli fakt suchý. Jak je skladujete?
ODPOVĚDĚT |
| | | Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (29.1.2015, 12:08) |
Tak jak píše paní níže, do řádně vymyté a vysušené sklenice, zavíčkuju a krásně drží.
ODPOVĚDĚT |
| | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (29.1.2015, 11:31) |
Bezový květ suším roky a nikdy mi nezplesnivěl...skladuji ve čtyřlitrové sklenici s víčkem ve spižní skříni.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 12:50) |
Měla jsem to taky ve sklenici zavíčkovaný. Překvapilo mě, že je zplesnivěli. Mám tak i houby a vždy v pohodě.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.1.2015, 10:49) | Vím že se suší lipový květ, maliník, jahodník, šípky. Jak to ale na kombinovat, aby to bylo chuťově dobré. Co dál sušíte.
ODPOVĚDĚT |
|