Ještě jsem nedělala...podělte se o Váš nej recept na lasange, a abych to zvládla. Díky
Jana K. (jones) ID 108447, mimibazar.cz/jones (12.11.2014, 18:45) | Tak já dělám tyto http://www.brydova.cz/recepty/hlavni-jidla/223-lasagne a jsou jednoznačně, ze všech, co jsem dělala, ty nejlepší Akorát nedávám kukuřici....
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (12.11.2014, 11:18) | Tak já jsem dělala podle mého šéfa a byly výborné a jednoduché... Připravit si masovou směs, já dělala na cibulce mleté maso, dochutila dle libosti, hodila jsem na to jednu omáčku se zeleninou (dělám si takovou směs z cukety, cibule, papriky a kečupu zde z MMB -Bigus). Pak jsem vymazala máslem pekáček, dala nevařené lasagne, na to směs, postrouhala směsí sýrů, opět lasagne, maso, sýr a tak jsem pokračovala až do nandání poslední vrstvy lasagní a postrouhala opět bohatě sýrem. Vše jsem zalila šlehačkou (netroškařila jsem, tak rovnou 2), přikryla alobalem, nechala péct na 180°C cca 40 minut, pak jsem sundala alobal a dopekla do zlatava... Dělala jsem doma poprvé a moc nám chutnalo
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Radka M. (2Káčka) ID 8416, mimibazar.cz/kaka (12.11.2014, 9:16) | Lenko, já kupuju tyhle, mají je v Penny http://www.kupujete.cz/slevy/levne-lasagne-penny-market.jpg a jen je na chviličku namočím do horké vody, uvařím si vodu, naliju do misky, hodím tam pláty, nechám třeba půl minutky a už skládám. Pak klasický bešamel a masovou směs, často do ní přidávám čerstvé žampiony. Posypu strouhaným parmezánem. Měli jsme je zrovna teď o víkendu a jen se zapráší
ODPOVĚDĚT |
|
Jana M. (luna2) ID 129427 (12.11.2014, 7:02) | tak já bojuji s bešamelem, takže dělám bez něj a moc nám chutnají.... udělám - stejně jako paní Martina - masové ragů (mleté hovězí, nastrouhaná kořenová zelenina, česnek, rajský protlak) a do zapékací misky vrstvím ragů, plátky anglické slaniny, strouhaný sýr a lasagne a to celé několikrát opakuji
ODPOVĚDĚT |
|
Růžena F. (filips2011) ID 538400 (11.11.2014, 22:23) | pokud by Vám nevadilo, já je dělám z těchto stránek a nemusíte být kojící maminka http://www.kojicimaminky.cz/lasagne-s-mletym-masem-a-rajcaty/
ODPOVĚDĚT |
|
| MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (11.11.2014, 22:08) | Dobrý večer, kupuji ty, které se nemusí předvářet. Vždy si připravím dostatek bešamelové omáčky (máslo, mouka, mléko nebo smetana, muškátový oříšek), pak sýr a dle chuti dělám: ***s masovým ragů (mleté hovězí podusím s kořenovou zeleninou, sekanou petrželkou) a prokládám pláty lasagne - ragů - bešamel, sýr, nahoře vždy bešamel, který posypu strouhaným sýrem *** s listovým špenátem *** se šunkou a žampionama Doma máme asi nejraději s masovým ragů
ODPOVĚDĚT |
| | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (12.11.2014, 7:35) |
Marti prosím - jaké se konkrétně předvařují a jaké nikoliv...Budu ráda i za konkrétní značky. Slyším to poprvé, že jsou rozdíly...Předem děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | jana b. (maršmeloun) ID 406290 (12.11.2014, 9:52) |
Ilonko,dělám lassaně hodně koupím kde zrovna jsem pokaždé jinou značku a někdy předvařuji jindy ne jak se mě chce a výsledek je vždy myslím že je to jedno nikdy jsem je neměla "rozblemtané"nebo nedopečené.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (12.11.2014, 12:57) |
Díky Jani. Uffff - už jsem si říkala, že je více druhů a já to ani nevím ...tak jako třeba u rýže....No, mě se lassaně daří dělat na jedna mínus (dle dětí ) ). Dělám bez převaření (převařené mi připadaly pak blemcavé...), ale vždy to mám v nerezovém pekáči okolí okrajů jakoby "tvrdé". Říkala jsem si, že asi někde dělám chybu. Děti sice brblají, ale vždy vše "vypucují" do posledního drobečku
ODPOVĚDĚT |
| | | | | jana b. (maršmeloun) ID 406290 (12.11.2014, 13:41) |
Ilčo,to jste mě děti také bodují,ale ty malý zmetkové si vždy nákou chybu najdou opravdu si myslím,že je to jedno,spíš dávám hodně bešamelu,nebo masové směsi.U nás to je také hodně oblíbené jídlo,dála jsem i se špenátem a také dobré.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (12.11.2014, 14:22) |
, tak to rozhodně mám do daleko . Spíše je to o tom, že naše děti doma vše baští (vyjma sladké, to moc často nemusí). Jestli udělám rizoto, zelňačku či špenát....vše zfutrujou . To mi připomíná, že musím zkonrolovat zelí ... Jsou ale rozmlsaný, s nechutí jedí brkaši ze sáčku či polotovary - kuřecí nugety apod (školní jídelna)
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|