Pečení masa
Holky, když peču maso, tak nikdy není takové křehké, spíče gumové..prosím o rady, jak správně píct, jak dlouho, zda přikryté atd...díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (26.4.2011, 10:40)
Vepřové peču cca třičtvrtě hodiny zakryté podlité vodou na 200 stupňu a pak sundám poklici, případně obrátím a peču cca 20 minut až půl hoďky na turboventilátor.
Celé na spodním roštu!!!

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (25.4.2011, 22:26)
Ahoj Leni, mám taky elektrickou troubu, je starší, peče sice dobře, ale dlouououououho - řeším to tak, že většinou maso orestuju ( prudce opeču, aby se zatáhlo ) a pak šoupnu do trouby - zkus to a uvidíš. J.

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (mmakina) ID 66112 (25.4.2011, 20:51)
Pečené kotlety: na oleji s troškou sádla osmažím celou velkou cibuli na kostičky, z obou stran opeču rozklepané kotlety, osolím, zaleju horkou vodou, posypu krájeným česnekem a kmínem a vařím skoro do měkka, podle potřeby hodím do trouby na horkovzduch zezlátnout, ale díky cibuli to většinou není ani třeba, vyvařím tekutinu jen na tuk.

Pečená kotleta v celku: hojně okořením kotletu s kostí v koření Vepřová pečeně od Avokáda, ne Vitana, ta má hodně pepře, hodně nahřeju sádlo či olej, ze všech stran opeču, aby se zatáhla, osolím,zaleju horkou vodou a dám do trouby zakrytou péct, podlévám, na konci nechám na horkovzduch zetlátnout.

ODPOVĚDĚT
Hana D. (carlucita) ID 30796, mimibazar.cz/carlucita (25.4.2011, 16:30)
taky maso okořením, podleju vodou a peču zakryté... pokud chci kůrčičku tak to ke konci odkryju (Y) (Y) (Y) masíčko je pěkně měkkoučké ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (25.4.2011, 16:15)
(F) já veškeré maso okořením, podleju a zakryté peču až doměkka, potom teprve odklopím a dopeču kůrčičku, samo občas i přikryté podlít obrátit a tak.

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (25.4.2011, 14:51)
Taky peču v elektrické troubě, nenakládám. Často podlévám výpekem a obracím. Peču odkryté a je výborné, křehoučké *-)

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (25.4.2011, 14:26)
*-)a jaký maso??kuřecí se peče jinak,než vepřový,kýta jinak,než bůžek..specifikuj..jinak peče remoska,jinak trouba elektrická,jinak plynová,jinak pomalý hrnec.. :^) :^)

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (Salinka) ID 22649, mimibazar.cz/lenkasalamonova (25.4.2011, 14:35)
jde mně o vepřový maso, mám elektrickou troubu, maso je chuťově dobrý, ale prostě gumový....nenakládám, tak možná v tom je problém.....

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (25.4.2011, 15:03)
krkovička,bůček a plecko nedělají problémy,ke kotletě a kýtě -je to suché maso-je lepší přidat aspoň kousek prorostlého..jinak souhlasím s Hedvikou-podlévat a obraceta v tvém případě možná péct dýl.. (Y)

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (25.4.2011, 15:00)
Když chci, aby vepřové bylo měkké, tak ho vždycky naklepu, pak se dělá kratší dobu a je lepší, ale tak, jak bych chtěla já, není nikdy, ani chuťově, proto raději maso moc často nepeču a dělám různé směsi na sporáku (Y).
A přikrývat, určitě aspoň první půl hodinky (F)

ODPOVĚDĚT