Michaela Z. (miza) ID 7372 (13.10.2014, 20:06) |
jihočeský recept po mé babičce: 600-700 g polohr. mouky, 500 g částečně vymačkaného a pokrájeného kysané zelí (výrobce hodně ovlivní chuť - záleží na tom, zda je kyselejší či sladší, nutno vyzkoušet), 1 vejce, kmín, sůl, 200 g sádla (pozor nenahrazovat jiným tukem), lze pokrájené škvarky (pak se trochu ubere sádlo), dle chuti na posypání mák,kmín či ostřejší koření - nejlepší je country. Ze všeho mimo posypového koření uhňácat na válu těsto, pak namočenou rukou dělat placičky (nebo slabou vrsvu cca 3/4 cm na plech a nožem nakrájet na díly) dát je na nevymazaný plech, posypat kořením a péct při 200 stupních do růžova... Chuť lze ovlivnit i poměrem zelí ku mouky: někdo má rád, když je více zelí, jiný více moučné. My nejraději ty výše popsané. Já je dělám alespoň ze 2 dávek, jsou návykové.
ODPOVĚDĚT |