LILEK
PORADÍTE VÁŠ NEJ RECEPT Z LILKU? NĚJAKOU MŇAMKU.. děkuji...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Karolína S. (matyty) ID 111665, mimibazar.cz/matyty (30.8.2014, 19:48)
MOC VÁM VŠEM DĚKUJI, DĚVČATA... (L)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (29.8.2014, 14:15)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=143495&user=140003 (hello)

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Larachal) ID 53458, mimibazar.cz/larachal (29.8.2014, 12:45)
Já miluji: rozříznout lilek podélně, vydlabat. Vydlabané smíchat s mletým masem (nebo jsme zkoušeli hodně najemno nakrájet kuřecí - také moc dobré), přidali jsme indické koření a zapéct do trouby. Ke konci pečení navch plátek hermelínu. ..................Mé nejoblíbenější jídlo. (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Ivana C. (ivcacharvatova) ID 92134 (29.8.2014, 12:40)
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/276-papoutsaki/

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (29.8.2014, 9:51)
dělám tuto skvělou dobrotu
Lilková pomazánka – Melitzanosalata

4 ks lilku (nebo 1 kg lilkové dřeně z konzervy, která se nechá přes síto odkapat)
1 dL oliv. oleje nebo majonézy
3 lžíce octa
2 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce nasekané petrželky

Omyté lilky dáme nasucho péct do trouby předehřáté na 180°C. Předem je propíchneme vidličkou na 5-6 místech, aby nepraskaly. Lilky jsou hotové až když jsou měkké, „bačkorovité“ a slupka načernalá. Ještě teplé lilky oloupeme a nasekáme dřeň nadrobno (případně rozmačkáme vidličkou). Přidáme rozetřený česnek a všechny ostatní přísady. Hmotu pořádně umícháme (můžeme ji i našlehat).

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (29.8.2014, 8:46)
Já mám nejraději lilek zapečený - s čímkoliv. Základem je lilek nakrájet na kolečka (i se slupkou), posolit a nechat vypotit, potom utřít a rozložit do pekáčku. Na to se může dát třeba mleté maso nebo nějaká uzenina, pak zasypat něčím, na co mám chuť nebo co zrovna doma najdu - pokrájená rajčata, papriky, žampiony, bylinky podle chuti - používám hlavně bazalku a česnek, sušenou zeleninu. Na to dávám sýr - tvrdý sýr, Hermelín nebo mozzarellu a vršek posypu pokrájenou lahůdkovou cibulkou (pokud se to peče s masem, tak sýr a cibulku přidávám až později a i trochu podleji vodou).

ODPOVĚDĚT
Jaroslava L. (Štefka) ID 50833, mimibazar.cz/stefka (29.8.2014, 7:21)
Můj chlap miluje tohle - rozpulit lilek.... kazdou pulku propichat hooooodne vidličkou...ale ne tu slupku...jen dužinu. pak to hooodne potrit olivovým olejem s česnekem a osolit. Dat do alobalu a pect... asi tak 30-45 minut. Musi to byt uuuuplne měkoulinké...ale je to obr mnamka....

(Y)

ODPOVĚDĚT
Monika B. (mufliinka) ID 161836 (29.8.2014, 6:53)
Za mě doporučuji tento recept, náš nejoblíbenější a velmi chutný. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=79312 (Y)

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (28.8.2014, 23:00)
na gril (Y)

ODPOVĚDĚT