Britská kočka - musí být chována výlučně doma?
Maminky, prosím, chceme si pořídit kočku. Vždy jsme chovali kočky "obyčejné". Máme kočičí okínko do garáže, kde by byl pelíšek a přes den, když budeme doma, by byla kočička s námi v domě. Myslíte, že by to s britskou kočkou fungovalo?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Jana P. (Janape) ID 95805, mimibazar.cz/jape (6.8.2014, 8:59)
Maminky, moc vám všem děkuji za vaše názory, cením si jich, moc (L)

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (6.8.2014, 8:00)
Celá naše rodina má doma čistokrevné britky :-)A všechny chodi ven.Máme záchod v technické místnosti,kam chodí Ebi když je doma,když je venku,vykoná potřebu venku.Takže to co vám funguje s "obyč.kočkou",bude fungovat i s britkou (Y)

ODPOVĚDĚT
Jarmila K. (kojal) ID 55683, mimibazar.cz/kojal (5.8.2014, 22:05)
*-) My máme také Britku a jak si zvykla, tak šla ven a je to prostě kočka , která je venku ve dne i v noci. (kocka) Jen když byla velká zima, spávala se psem v prádelce. (pes) Myši loví běžně, občas i ptáky, nebo krtka |:o) |:o). Je vykastrovaná a moc hodná. (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (letenia) ID 271859, mimibazar.cz/letenia (5.8.2014, 21:08)
Já myslím, proč by nemohla ven. Britka je taky kočka-šelma. Segra má kocoura napůl briťáka a je to na něm hodně poznat (krémová barva) a odjakživa je napůl venku. Záleží kde bydlíte, jak bylo zmíněno. Segra bydlí na malé vesnici, kde každý zná každého a moc cizích lidí se nepohybuje po vsi. Sousedi si rychle zvykli čí je to kočičák. Dneska má už 8 let a těší se dobrému zdraví a kondici. Jo a sousedka od segry má Mainského mývalího kocoura s papíry a taky volně chodí ven (mamka nestihla kočku vykastrovat, tak já mám doma napůl mývalku ,-)) Ono i když si vezmete kočku a vykastrujete, tak se drží doma a netoulá se tak jak kocour.

ODPOVĚDĚT
Eva P. (skm) ID 63364, mimibazar.cz/skm (5.8.2014, 20:00)
naše madam má hajzlík v kumbále, tchýně je na zvířecí smrady jak honící pes a kočičí wc necítí. Pokud je hajzlík krytý a jako náplň silikagel, nemáte šanci v domě zaregistrovat. Jinak věřím, že pokud bysme naší dámě nařídili chodit do garáže, tak zhruba za tři dny bysme se v ní octli sami...soudě dle marné snahy " nařídit britce", že např. do ložnice nesmí :-$ Na druhou stranu, kočičí vrnění pod peřinou je daleko příjemnější, než chlapovo chrápání vedle hlavy ,-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.8.2014, 23:27)
,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) Přesně vím o čem píšete ,-)
Jeho Výsost zásadně neslyší na "čičíííííííííííííí" to se můžu u čičíovat a kocour je hluchota. Ale přejedu nožem po ocílce a Výsost slyší i přes tři místnosti.
Vysvětlování, že jako v šuplíku fakt, ale fakt chrápat nebude, vypiloval k dokonalosti: sedí před šupletem, mňaukne a já mu jdu šuple otevřít.
Snahu že by měl spinkat v pelíšku bojkotoval od samého začátku. V pelechu si mám asi vrnět já, protože Výsost chrápe jak dřevorubec zásadně na gaučíku, v posteli, na židli.... jenom ne v pelíšku.
Lipánka miluje - ale !!! Z misky a na zemi? No to snad nemyslí ta člověčina vážně!!! Lipánka zásadně lžičkou! A ať to odsejpá, ne že bude muset čekat. To se pak tváří velice nevrle (H) (H) (H)

ODPOVĚDĚT
Marta O. (czech) ID 117982 (6.8.2014, 16:56)
Jaru, asi popisuješ tu naši Miu ,-) Taky se dožaduje krmení Pribináčka lžičkou a jde jí to ,-) ,-)
Ve svém pelíšku spí zásadně jen tehdy, když je na nás naštvaná :D Jinak je všude tam, kde je někdo z nás - nesnáší být sama. Ale je to můj milááááček [A]

ODPOVĚDĚT
Jana O. (unity) ID 508931 (5.8.2014, 19:55)
Kamarádce chodí Peršanka na WC do kotelny,má stále pootevřeny dveře,jde tam ale pouze na potřebu,pak se odporoučí do obýváku do svého křesílka.Nezavírá jí tam když jde do práce,prostě to tak má stále,pokud jsou doma,může na zahradu a kočka má volný pohyb.Ale zavírat jí někde to si myslím,že by zrovna štastná nebyla ani obyč.kočka

ODPOVĚDĚT
Radka M. (dobi_66) ID 288806, mimibazar.cz/dobi-66 (5.8.2014, 19:12)
Za mě ne, měla jsem brita v baráčku. Měla bych strach, že když bude doma a na noc šup ven - do garáže, aby nedělal něco naschvál..to ony umí :-)) a moc dobře ! . Do wc silikonové stelivo, super, nesmrdí, někdo dává na wc třebas, někdo do technické udělá dvířka. Měla jsem wc doma, ale Dobby se naučil dělat potřebu venku na wc a doma měl jen takovou svou jistotu, kterou chtěl mít čistou. Bylo vidět, jak čeká na ven a když měl jít doma, tak to byl tiátr ..hrabal kňučel , otravoval ...jen aby si ten domácí nezadělal ,-) . Jak ženy píší, briťák je osobnost. Ale venku s váma bude, nosit myšku i kosáka, to jo...to umí. Náš coural po sousedech a nechal se od dětí nosit zpět domů :-)).Ale je to na Vás :-)) krásný den

ODPOVĚDĚT
Jana b. (fehofka) ID 93304 (5.8.2014, 17:48)
Hlavně záleží na tom kde bydlíte.Jestli v hustě osídleném místě,tak bych to neriskovala.Vím,že píšete,že máte rodinný dům,ale pokud kolem vás chodí hodně lidí ...Když vám uteče kočka domácí,nikdo si jí většinou nevšimne.Pokud vám zdrhne britská,nemuseli byste se s ní už nikdy setkat.Má větší cenu a dá se dobře zpeněžit. :-$

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (5.8.2014, 17:21)
Jde to, Britka je číča jako všechny jiné ale záleží na tom, jak moc se jí budete věnovat, abyste ji takovému způsobu života navykla. Jsou ale méně odolné než obyčejné kočky. Pokud zajistíte, aby kočka nestrádala, netrpěla zimou, měla potravu a trávila dost času s vámi, pak není problém. Není to standardní, já bych to tak nedělala ale proč ne. Ona je jinak nenáročná, většinou nic neničí, je to taková buchta ale stejně je k sežrání. Jestli to dobře chápu, tak nechcete to wc. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Janape) ID 95805, mimibazar.cz/jape (5.8.2014, 17:37)
Míšo, moc děkuji. Ano, nechci, aby to působilo špatně, ale kočičí wc v bytě cítím. Naše kočičky byly vždy s námi ať venku či doma, v noci či ve dne. Byly maximálně vymazlené a opečovávané. Ale koukám, že britka je asi "jiná liga" a tak je asi přenechám jiným... (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (5.8.2014, 17:40)
Já to chápu Jani, tak ať nějakou fajn kočičku najdete. (F)

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (IP1) ID 440959 (5.8.2014, 16:19)
Kočka bude kde se jí zlíbí, může být venku, proč ne. *-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.8.2014, 16:19)
Možný je všechno, ale nechápu proč by kočka měla být v garáži a potom s vámi doma. Kočka doma bordel nedělá, většinu dne prospí.

Máme briťáka a chodí ven. Je zvyklý na volný pohyb (umí si otevřít dveře), takže když chce, prochrápe celý den na gauči nebo venku na sluníčku.
Není to ale proto, že by ho k tomu někdo nutil. (F)

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (IP1) ID 440959 (5.8.2014, 16:21)
To je pravda, bordel dělá v noci :-D :-D (zip) Dodnes vzpomínám, jak visíval na záclonách +o( Cáry z nich byly ,-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.8.2014, 16:26)
To neznám. Jeho Výsost má těžkou prd.l takže nikam neskáče, nemá rád výšky, občas i zamňouká aby ho na křeslo vysadil někdo z lidský smečky. ,-)
Za to se snaží nacpat do všech krabic a hraje si na bezdomovce, sedět chce zásadně na místě kam si hodlám sednout já - prostě namyšlenej briťák (H) (H) ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Janape) ID 95805, mimibazar.cz/jape (5.8.2014, 16:30)
Jde o to, že nechci mít v domě kočičí wc, to jsme vždy měli v garáži. Když jsme byli doma, kočka si uměla říct.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.8.2014, 17:56)
Dolů už nejde reagovat
Jani, já vůbec netvrdím, že by se číča u Vás neměla dobře. To určitě ne.
A je úplně jedno jestli máte v garáži naklizeno nebo ne. O tom to vůbec není. I čičiny které jsou jenom venku a do domů nechodí se mají dobře a je o ně dobře postaráno. (F)
Britky jsou osobnosti. Jsou to svérázové, namyšlený, vědomé si toho, že jsou prostě britky ,-) Zní to blbě, já vím, ale pochopíte o čem píšu až budete mít brituli doma.
Pokud bych se mohla přimluvit, pak to opravdu zkuste vyřešit tak, že kočka bude mít přístup po domě a do garáže na Wc kdykoli bude chtít. Jinak bych měla strach, že garáž bude mít za "domov" a v domě bude značkovat (očůrávat) (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.8.2014, 16:35)
Tohle je na Vás. Kočka musí mít přístup k WC po celý den stejně jako k miskám s potravou a vodou.
Pokud čičina bude mít ve dveřích okýnko, pak přece může být v domě stále a do garáže chodit jen na WC. Jde jen o to, to tu čičinu naučit.


Mimochodem - pořízení britky, to znamená, že britka vás nechá milostivě bydlet u sebe v domě, né že vy určijete brituli, že bude v garáži. Ona Vám to britka vysvětlí (H) ,-) ,-) ,-)

Jen ještě doplním - žádný dobrý chovatel Vám kočku do takových podmínek nedá. Množiteli to bude jedno.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Janape) ID 95805, mimibazar.cz/jape (5.8.2014, 17:27)
Děkuji za názor. Já se jen zajímala, zda to co fungovalo s obyčejnou kočkou je myslitelné i s britkou. Kočičky se u nás měly vždy jak v bavlnce. Víte, když se koukám na fotky některých šlechtěných kočiček a jejich bydlení v "domě", naše garáž je proti tomu jak ze škatulky ,-) Ale chápu, že můj dotaz na vás může působit tak, že si kočičky chceme užívat jen kdy a jak se nám zlíbí. Tak to není. Kočičí povahu znám, jen s britkou zkušenost nemám. (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno