Fixace na vlastní postýlku-10-ti měsíční dítě
Dcera je fixovaná na vlastní postýlku, v kočáře neusne, jinde taky ne. Začne brečet a nechce v cizí postýlce být a v cizím prostředí. Máme jet na dovolenou, bojím se usínání. Měli jste to taky tak někdo? V jakém věku to přešlo?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Alena B. (princeznaA) ID 526094 (4.8.2014, 21:37)
Syn moc v kocare taky nespal, ale v postylce byl hned tuhej ,-)
Vite co, ja to neresila, v noci spal dobre, ve dne jeste lepe a dlouho, jen jsem si prizpusobila rezim. U nasich to bylo o neco horsi, ale brala jsem s sebou jeho luzkoviny a plysaka, tak to daval, ale prvni noc v cizim byla hruza.
Jinak sousedka rikala, ze jeji syn do jednoho roku nesnasel jine prostredi, nez jejich dum. Ve dne i v noci. Tak prosedela rok doma, rval, i kdyz sla jen na navstevu ke kamosce....

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (Latimeriepodivna) ID 189623, mimibazar.cz/latimeriepodivna (4.8.2014, 14:05)
Zkuste vzít peřinky z její postýlky, plyšáčka, polštářek.....toto nám trochu pomáhalo. Maruška ale stejně spala špatně, jen tolik nebrečela. Zmizelo to samo s věkem, teď už spí klidně půl prázdnin pod stanem, pod širákem, přešlo to kolem 4.roku.
Stejně tak bulila když jsem jí koupila nové tričko - to není JEJÍ tričko :-)), když podědila po ségře kalhoty atd. Vždy následovala hláška "takhle to nepatří". Teď je to splachovací pohodářka a moje obavy co z ní vyroste za nerváka vzaly za své. (L) (L)Vydržte. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (PeťulaČad) ID 313467, mimibazar.cz/petulacad (4.8.2014, 14:04)
Dcera to také měla, neusnula nikde než doma v postýlce nebo v autě, když už byla hodně unavená, zkoušeli jsme napřed u babičky jen na víkend a bylo to strašný, přešlo ji to tak před 2. rokem, do té doby jsme na dovolené nikde nebyli, jen to občas zkusili u babičky

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (upraveno 4.8.2014, 14:32)
Pokud jde jen o postýlku, vezměte jí s sebou vše, co jde z postýlky vzít (polštář, peřinu, mantinel, hračky,...). Taky to tak dělám.
Jestli reaguje i na změnu prostředí, bude to náročnější.
Zkuste být před dovolenou co nejvíc mimo domov, aby si aspoň trochu zvykla, že svět je i za hranicemi bytu.

Jestli je dcera úzkostlivá tak nějak všeobecně, nepřejde to nikdy. Má starší dcera je cíťa, všechno si hrozně bere, od malička by nejradši byla jen přilepená na mě. Dnes je jí 8. Je to trochu lepší, ale stále je nejspokojenější v mojí blízkosti. A třeba školka, to byl vyloženě horor.

Sama se naučila spát až v 5 letech, kdy jsme ji "vyhnali" na prázdniny k babičce.

ODPOVĚDĚT
Martina Č. (Martaep) ID 103042, mimibazar.cz/martaep (4.8.2014, 10:04)
U nas bylo to same, (Z). Kdyz se jelo na dovcu nechtel si lehnout ani na postel, protoze nebyla jeho. Takze snama byl vzhuru treba do pul druhe a usinal pouze v ruce na verande. A neslo to porad. Takze manzel zajel domu , pro jeho perinu a polstar a sup pote to trosku slo. ,-). Drzelo ho to takhle do tri let. Ted je mu sedm a kdyz nekam jedem prohlasi´ skoda ze nemuzu vzit sebou postel. ,-).

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkajohny) ID 56774, mimibazar.cz/katkajohny (4.8.2014, 9:07)
Je to úplně normální a v tomhle věku bych to rozhodně nelámala přes koleno.V tomhle věku mají děti různé druhy úzkostí - nemělo by se jim měnit prostředí,lidé kolem nich,atd.....
Moje první dcera separační úzkost neměla,druhá ano. Já bych radila řídit se potřebami dítěte,ne svými,kdy to přejde to vám tady určitě nikdo nenapíše,kdy to přejde u vašeho dítěte.Můžete zkusit vyjet na jednodenní nebo dvoudenní výlet,uvidíte co se bude dít. A podle toho se pak přizpůsobit.
Sama mám téměř dvouletou holčičku a na dovolené u moře jsem byla letos jen se starší dcerou.Malá byla s manželem doma - má svůj režim,atd....

ODPOVĚDĚT
Gabriela C. (sasbu) ID 334744 (4.8.2014, 9:24)
Děkuji za komentář, jde o to, že byla na hlídání u prarodičů, které dobře zná, měla spát v postýlce, byli jsme tam i my rodiče a za nic nemohla spát, jenom plakala. Jakmile jsme přijeli domů hned usla. Možná je to změnou prostředí. Jde o to, že nikam nemůžeme vyjet, ani přes den, jelikož ani v kočárku nezabere. (child12) Separační úzkost si myslím, že už měla kolem 7 měsíce hned začala knourat, že jsem pryč.

ODPOVĚDĚT