Jitka N. (jutput) ID 57585 (20.7.2014, 23:38) |
Prodávají je v domácích potřebách Orion, nebo přes jejich e-shop www.zasilkovyobchod.cz/eshop-hrnec-na-odstavnovani-8l-224794.html
ODPOVĚDĚT |
| | Eva Z. (zemankae) ID 508322 (21.7.2014, 10:39) |
No vy jste zlatá, hledala jsem všude možně a nic, Orion mě nenapadl, jdu ho hned objednat, měla jsem půjčený ten starý od sousedky a na štávu už nic lepšího snad není. DÍKY!!
ODPOVĚDĚT |
| | Vladimíra K. (Vladkka) ID 391546 (21.7.2014, 17:17) |
Jé, můžete mi nastínit, jak se v takovém hrnci připravují šťávy či marmelády. Moc děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Eva Z. (zemankae) ID 508322 (21.7.2014, 19:35) |
Strašně jednoduché a bez práce, ovoce se prosype s cukrem, dávám asi půl kila cukru na kilo ovoce, rybíz nechávám i se stopkama, jabka jen rozkrojím na osminky, nasypete do hrnce a dolů nalijete vodu, přivedete k varu, a stáhnete na minimum, vytéká úžasná štáva čirá bez jakékoli dužniny, pokud je to na štávu a ne na rosol, tak někdy hotovou malinko naředím, záleží co je to za ovoce a kolik obsahuje pektinu, malinko přidám kys.citronovou, pak dám do lahví a zavařuju, dá se prý horká štáva vytékající z hrnce stáčet přímo do horkých sklenic a už nezavařovat, ale já pro jistotu ještě zavařím. Z mládí si pamatuji hnusný rybízový sirup s kouskama rosolu, tohle je úplně o něčem jiným. On se ten hrnec vlastně jmenuje špatně, ve starých knížkách to byl přepařovací hrnec a to je oproti odštavnovacímu rozdíl.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Vladimíra K. (Vladkka) ID 391546 (22.7.2014, 6:13) |
Aha, to zní moc zajímavě, děkuji za informace.....pouvažuji, zda si ho také nepořídím.
ODPOVĚDĚT |