Deprese, štítná žláza,přechod
Co je to? depka, štítná žláza,přechod.. Dobrý den, již jsem zde zakládala diskusi ohledně deprese. Léčím se již 2 roky s přestávkama, ted mám navýšeny prášky olweya ráno 150 v poledne 75..a stále mi není dobře.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Petra K. (petka7171) ID 397104 (1.7.2014, 19:07)
jděte k psychologovi a to brzy, myslím, že dušička volá o pomoc řečí těla - osobní zkušenost..

ODPOVĚDĚT
Soňa S. (sonja 5) ID 106355 (1.7.2014, 12:06)
Petro, hodnoty ŠŽ ukazují, že máte sníženou funkci, i když nejsou až tak nad normu, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že už dokážou s tělem udělat pěknou neplechu. Se sníženou ŠŽ se léčím již 4 roky, začínala jsem TSH 20 a teprve letos se nám konečně zdařilo hodnoty dát do normálu, musí se dávkování přidávat pomalu. Než se to snížilo, zažívala jsem nemilé chvilky...třes,vysoký tlak,bušení srdce,pocení i když u snížené by měla být zimumřivost, každou chvilku na pohotovosti, kde to jedna injekce zklidnila.Časem jsem se s tím naučila žít,když bylo nejhůře,brala jsem Neurol 0,25.Nyní poslední TSH 4, což je sice v normě a vidíte,necítím se dobře,nejlépe mi bylo při hodnotě 2,u každého je to jinak. Před dvěma lety hysterektomie,odebráno vše,teplo velice špatně snáším,určitě na endokrinologii jděte a pokud předepíšou léky,poctivě berte,věřte mi...přeji,aby jste se cítila lépe (F)

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (1.7.2014, 13:13)
taky se léčím se sníženou funkcí šž. Když máte hodnoty v normálu, snížil se vám i tlak?

ODPOVĚDĚT
Soňa S. (sonja 5) ID 106355 (1.7.2014, 23:05)
Jani, na tlak jsem brala tři různé tabletky denně...dnes mám jen jednu :-) ale bez ní už to asi nepůjde, sice nyní mívám spíše nízký,ale říkám si,raději toto, než když mi to vylítlo i na 200, jak jsem psala,užila jsem si své... :-(

ODPOVĚDĚT
Petra S. (pet) ID 875 (1.7.2014, 14:00)
Já právě tlak v pořádku...a taky všude čtu že u snížené je zimomřivost atd. a přitom já jsem mokrá jen co vyjde ven..dokonce i doma a a ni nemusí být horko, mokré vlasy po zádech teče pot, šílené. třesy, únava. Dostala jsem teda ty antideppresiva před nějakou dobou nevidím účtinek..dnes jsem si musela vzít lexaurin abych byla schopná jít do práce.
Už se bojím všech těch léků..AD pak na štítnou žlázu a ted si říkám co když budu poiřebovat i hormony když jsem po hysterektomii..co když k tomu také pomáhají? I když vaječníky mám. Mám strach že budu nadopovaná vším a vlastně přesný důvod méhu stavu vědět nebudu *-)

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (1.7.2014, 15:17)
No uvidíte, co zjistí na endokrinologii. Podobné potíže jsem měla, než se zjistilo, že nemám šž v pořádku. Můj OL mě poslal na vyšetření, byla jsem na ultrazvuku šž, kde zjistili uzlíky a mám autoimunitní zánět šž. Beru 1 tbl 50mg Euthyoxu denně, je to doživotní, ale myslím, že mi to pomohlo. Ale e bych se cítila jak zovuzrozená - to už asi nikdy.

ODPOVĚDĚT
Renata K. (renka1) ID 36860, mimibazar.cz/renka1 (1.7.2014, 8:27)
já teda tomu až tak nerozumím, ale když máte hodnoty štítné žlázy vyšší než je norma, nejedná se spíše o zvýšenou funkci štítné žlázy? Pak by ty příznaky odpovídaly, horkost, bušení srdce, zrychlený tep, vnitřní třes a třes rukou, to jsou příznaky zvýšené funkce štítné žlázy, samozřejmě se nemusí projevovat všechny u všech lidí.
Pak ještě teda nevím, podle čeho určil lékař, že nemůžete být třeba v přechodu? Nevím kolik je vám let, ale maminka mojí kamarádka přišla do přechodu v 35letech.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (1.7.2014, 9:19)
To záleží, čeho se ty zvýšené hodnoty týkají, třeba TSH má u snížené funkce vysoké hodnoty.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (pet) ID 875 (1.7.2014, 14:02)
Je je to TSH

ODPOVĚDĚT
Petra S. (pet) ID 875 (1.7.2014, 7:57)
Co je to? depka, štítná žláza,přechod..

Dobrý den,
již jsem zde zakládala diskusi ohledně deprese. Léčím se již 2 roky s přestávkama, ted mám navýšeny prášky olweya ráno 150 v poledne 75..a stále mi není dobře, úzkosti hrozné úvana. Bez lexaurinu nemůžu. Předevčírem mi zjistiti hodnoty štítné žlázy 7.8 norma je do 4.4..takže mě posílají na endokrinologii, což vypadá na sníženou funkci takže prášky…deprese může být i z toho ale uvádí se spíše zimomřivost. Mě polívá šílené horko, potím se i když venku prší vlasy promočené už fakt nemůžu. Další věc je že jsem 5 let po hysterektomii vaječníky ponechány a lékař tvrdí žeta horkost a návaly z toho nejsou. Takže si říkám..co mi vlastně je…deprese..nacpaná práškama…štítná žláza? také prášky a co na ty šílené návaly a pocení? Už ráno vstávám s tím, že bych zůstala raději v posteli. Vstanu polije mě horko a pot, buší

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (1.7.2014, 9:18)
Jo, to mě taky dr. tvrdí, že přechod ani náhodou, ale já už to na sobě nějakou dobu cítím - příznaky podobné jako u vás (a podle zkušeností jiných žen jsou naprosto typické), navíc to provází přechodný vysoký tlak.
Těžko říct, čím to u vás je - je dost pravděpodobné, že se vám to prostě sečetlo, nebo jste citlivější - tohle vnímáme každý jinak. To číslo u štítné žlázy těžko posoudit, záleží, čeho se ta zvýšená hodnota týká a jaké jsou ostatní hodnoty, ale není to nijak dramatické číslo. Taky se může jednat o vedlejší účinky těch antidepresiv (třeba Olweya má návaly v nežádoucích účincích uvedené).

ODPOVĚDĚT