Pěstounská péče
poslední fotografie v albu Pěstounská péče
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Monika F. (Mof) ID 384484 (24.6.2014, 7:44)
Všem moc děkuji za rady, ještě pořádně promyslím pro a proti. Zkusím navštívit nějaký ten DD a jen tak ze začátku vypomáhat a uvidím uvidím :-)....jen se bojím,abych neodešla s celým DD ,-)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (20.6.2014, 13:21)
S náhradní rodinnou výchovou mám zkušenosti z pracovní stránky. Podle mého je hezké, že jste k něčemu takovému dospěla, ale pokud má být šance, že to bude fungovat, co největší, nečekejte doma, až se vám ozve OSPOD - pokud budete nejdřív schopná a ochotná projít celou škálou posouzení a testů (my tomu pracovně říkáme "bezúchylnost" ;)... Přirozenější cesta je pak spolupráce s nějakým dětským domovem, klokánkem nebo podobným zařízením, občas tam jako dobrovolník docházet a čekat, až si s někým "padnete do oka"...

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (20.6.2014, 10:08)
Pro pěstounskou péči nepotřebujete žít s někým, klíčem je psychická způsobilost a zázemí.

Zkušení lidé, kteří už svoje děti vychovali bývají velmi vítanými pěstouny, protože většimou lépe zvládají to, že se přijaté dítě chová podle svého a ne podle jejich přestav. A pěstounů, kteří jsou ochotní přijmout i starší dítě je vždy nedostatek oproti těm, co chtějí miminko.

Doporučuju začít s tím, že budete chodit jako dobrovolník do nějakého dětského domova a budete si brát děti třeba na víkend, abyste získala představu jaká specifika opuštěné děti mají a zároveň se tedy začněte poptávat na OSPOD či ideálně v nějakém místním sdružení co dělá přípravu pěstounů na vstupu do systému.

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (20.6.2014, 9:52)
Nechci vás odrazovat, ale pokud si vezmete dítě cca 5 let, tak se o něj budete asi starat minimálně do jeho zletilosti. Nevím jak máte svoje děti staré, když "vylétli z hnízda" ale určitě budou mít za čas svoje děti a možná budou potřebovat, aby jste občas vnoučata pohlídala, vyzvedla ze školky, kroužků, vzala na prázdniny. Aby jste to potom stíhala. Nebo bydlí tak daleko, že to nepřipadá v úvahu? A taky co tak slyším od žen ve vašem věku, tak už si celodenní péči o malé nebo školní dítě nedovedou představit. Všichni říkají, na chvíli pohlídat vnoučata ano, ale celodenní péče, úkoly do školy, zvládat pak puberťáka, že už by to bylo náročné. Předem vše promyslete.

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (20.6.2014, 17:09)
To není vůbec pravda. Je mi 52, mojí cácorce je 5 let, mám ji doma už 4 roky a k tomu mám 2.5 letou vnučku a i když není jen na pohlídání na chvilku a vrátit, tak se to dá zvládnou. Nehledě na to, že opravdu nechci být ta babička, která bude doma čekat, až jí milostivě někdo dovolí dojít pro vnouče do školky nebo do družiny. Někdo je starý ve třiceti a někdo není starý ještě v šedesáti. Paní sama musí vědět, jak se cítí.

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (21.6.2014, 19:40)
No jasně, pokud to má někdo doma tak, že mu vnoučata "milostivě" půjčují, tak ta trochu chápu. Já jsem třeba mooc ráda, když mi babička děti vyzvedne, že děti nemusí být v družině nebo ve školce do konce jako poslední. Rozhodně to není nějaké milostivé půjčování. Děti mají s babičkou moooc hezký vztah. Hlídá je i o prázdninách, je už v důchodu a my s manželem nemáme 2 měsíce dovolené. A co se týče malého dítěte po čtyřícítce, tak já opravdu ve svém okolí neznám nikoho, kdo by do toho šel. Obzvlášť teda už před padesátkou. Ale to se tedy jednalo vždy o hovor na téma vlastní dítě po čtyřicítce.

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (21.6.2014, 19:52)
Já to taky nemám tak, že mi milostivě půjčí vnučku. To byla spíš reakce na vaši poznámku, že bude mít vlastní vnoučata, která budou potřebovat vyzvedávat ze školy a ze školky. Děti v kojeňáku a děcáku nemají nikoho, kdo by je vyzvedával a když se najde někdo, kdo je ochotný a schopný se alespoň jednoho takového skřítka ujmout, tak sláva za něj...

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (21.6.2014, 19:45)
Všichni říkali, že mít po čtyřicítce mimino a v padesáti školáka, že už by do toho nešly. Znám jen jednu co měla dítě v 42 letech, ale ta si našla mladého partnera, který děti neměl a nechtěla ho ztratit, ale dost lidí jí říkalo, že taky může zůstat v padesáti bez chlapa a s malým dítětem. Ale pokud vy jste do toho šla a už čtyři roky to zvládáte, tak klobouk dolů.

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (21.6.2014, 20:44)
Znám hodně pěstounek, které si vzaly malé dítě a bylo jim kolem padesáti let. Ono je to asi o tom, že většina pěstounů se stane pěstounama až v době, kdy mají svoje vlastní děti už samostatné a to je v současné době až po té čtyřicítce. Vážně nejsem výjimka.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (21.6.2014, 19:49)
to je zajímavý, kolem mě jsou samý ženský, který měly děti kolem 40 (včetně mě) a od žádný jsem neslyšela,že by s tím měly problém... *-)

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (20.6.2014, 8:34)
Jsem taky sama a mám v PP teď pětiletou cácorku. Určitě to jde. Jestli jste opravdu rozhodnutá, tak si zajděte na OSPOD v místě Vašeho trvalého bydliště, kde s Vámi sepíší papíry a měli by Vám vysvětlit další postup (šetření u Vás doma, školení, psychologické testy...)

ODPOVĚDĚT
Monika F. (Mof) ID 384484 (upraveno 20.6.2014, 10:53)
Milé holky, máte některá z Vás zkušenost s pěstounskou péčí???
Moc nad tím přemýšlím, jelikož mi nedávno odešli děti z domu ,, tzv.vylétli z hnízda,, a chtěla bych pomoc/starat se zase o dítě, které bohužel nemělo to štěstí vyrůstat s rodičem. Uvažovala jsem o cca 6-8 holčičce, ale jsem sama, tak nevím, jestli bych splňovala podmínky???

ODPOVĚDĚT