Zavařování sirupu?
zavařujete sirup z bezu, aby vám nesplesnivěl??? Zavařit hned po nalití horkého sirupu do sklenic nebo mohu až druh den?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (3.6.2014, 23:06)
jak se vaří,tak už mám sklenice nachystané a hned liji do sklenic a otočím dnes vzhůru na10min a vydrží i3roky.Do bezu dáváme i mátu a citron.Letos budeme dělat i z kopřivy na radu paní doktorky že doma maminka dělávala..a hlavně je to zdravé a stejné jako bez.Také dává se trochu máty a citron.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (3.6.2014, 15:02)
Já zavařuji, dělám průměrně tak 30 litrů, tak to by mě fakt vytočilo, kdyby se zkazil. Zavařuji hned, ale vloni jsem nestíhala a taky zavařovala až druhý den a bylo to v pohodě. Letos jsem prvně zavařovala v myčce po 20 sklenicích a paráda (Y).

ODPOVĚDĚT
martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (2.6.2014, 21:06)
nezavařuji :-) horké nalít do lahví a nechat chvilku otočené a vydrží celý rok (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (2.6.2014, 18:27)
taky nezavařuji, dělám všechny sirupy za studena a neplesniví mi....používám kyselinu citronovou ne citron a zatím za deset let v pohodě...nemáte špatně vymité láhve, já dávám jen do skleněných a většinou nových nebo od sirupu

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (2.6.2014, 17:41)
Nezavařuji, horké naleju do sklenic a navrch dám trošku slivovice, nebo vodku jako konzervant. Zatím mám vše bez plísně
(Y)

ODPOVĚDĚT
Pavlína V. (Pavlína*) ID 418621 (2.6.2014, 16:07)
Já nalévám do plastových flašech od Jupíka nebo od mléka a dávám do mražáku a podle potřeby rozmrazuju a máme sirup do čaje celý rok (F)

ODPOVĚDĚT
Eva R. (březinka) ID 45482, mimibazar.cz/brezinka (2.6.2014, 16:06)
nezavařuji ,když štávu vařím máx těch 90 st přidávám do cukru lžíci gelfixu 2:1 a nidky nebyl plesnivý (F)

ODPOVĚDĚT
Eva Z. (zemankae) ID 508322 (2.6.2014, 15:32)
Mě minulý rok mátový taky zplesnivěl, takže letos už budu zavařovat všechny.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:44)
Evi a mám ho zavařit hned, nebo mohu počkat až do dalšího dne???

ODPOVĚDĚT
Eva Z. (zemankae) ID 508322 (5.6.2014, 10:24)
Trochu se zpožděním, no když zavaříte do pár dnů, tak se myslímnic nestane.

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (2.6.2014, 14:48)
Taky by mě to zajímalo. Dělám mátový sirup. Jeden rok v pohodě, ale z loňska mi při stejném postupu plesniví, což mě štve :-(

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:45)
my měli minulý rok mátový v mražáku, tak to přežil v poho :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (2.6.2014, 14:25)
Já jsem ho zrovinka teď nalila do láhví.. a nahoru tročku kubánskeho rumu...letošní léto a podzim bude ve veselém duchu (smich)

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:46)
to mě také napadlo, jen těch skleniček mám více, tak by byla moc velká spotřeba rumu :-)

ODPOVĚDĚT
Hana H. (hercz) ID 412242 (2.6.2014, 13:51)
Já jsem loni zavařovala a měla jsem stejný recept jak letos. A letos už mi vzniká plíseň. Loni jsme ho pili až do zimy. Tak nevím, kde je chyba. :(

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:47)
a tomu se chci právě vyhnout, by mě asi kleplo , mám toho fakt dost :-@

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.6.2014, 20:58)
já nezavařuju, dávám kyselinu citronovou a lahve musí ležet a být naplněné až nahoru, aby sirup naléhal na víčko a nedostal se tam vzduch. neplesniví mi nic a ato nepoužívám nové láhve.

ODPOVĚDĚT
Hana S. (hanstro) ID 212581 (2.6.2014, 13:45)
Nezavařuji, nikdy mi nesplesnivěl.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:46)
(Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT