nikdy jsem nevařila v páře jsou lepší než vařené ve vodě. jak děláte? dáte jen na pařáček a pokličku nebo je ještě balíte nějak do utěrky a pak dáte pokličku? a pak ještě něčím přikríváte aby vám pára pokličkou neunikala?
Dana C. (Cenklice) ID 448488 (31.5.2014, 7:36) | Vařím všechny kynuté knedlíky v páře. Rendlík s poklicí a pařáček, na ten dávám vyřazené nepoužité trojcípé šátky z lekárničky, je to super, propouští páru, po použití propláchnu vodou a hned uschnou. Pochopitelně ostřihnu do požadovaného rozměru. A není mi líto je po pár použití vyhodit.
ODPOVĚDĚT |
|
| Blanka S. (blanie) ID 79978, mimibazar.cz/blanie (30.5.2014, 22:12) | Vodu do hrnce, na to pařáček, máznu ho sádlem a přikryji pokličkou. Dělávala to celý život babička, dělá to moje mamka i já . V páře jsou lepší
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta R. (gloryb) ID 270126 (30.5.2014, 20:00) | Já dávám na pařák pečící papír. Ten buď poskládaný do harmoniky procvakáte děrovačkou nebo když nemáte (jako já ), tak do té harmoniky prostříháte nůžkama trojúhelníčky. Není nutné nic pomazávat a nemusíte ani prát , prostě vyhodíte.
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (30.5.2014, 17:30) | já dám vařící vodu, pak pařák, na pařák starou plenu a na to knedlíky, zavřu tak, že plena leze z hrnce a přikryju pokličkou. Díky pleně je to krásně uzavřené. V danou dobu dle receptu otevřu a vytáhnu i s plenou ven, hned propíchám a je hotovo. Ať se podaří. Měla jsem z toho poprvé strach, ale je to opravdu super. Nejsou oslizlé, jsou nadýchané a milujeme je
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (30.5.2014, 12:35) | Ted vařím JHODOVÉ pro vnoučátka
ODPOVĚDĚT |
|
| marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (30.5.2014, 9:35) | JÁ DÁVÁM NA POMAZANÝ PAŘÁČEK,ALE LEHCE MÁZNU I KNEDLÍKY.PAŘÁČEK DÁVÁM DO VYŠŠÍHO HRNCE.POD PAŘÁČEK DÁVÁM NEREZ MISKU ABY BYL PAŘÁČEK VÝŠE A MOHLA JSEM DÁT VÍCE VODY.JEDNOU SE MI VODA VYVAŘILA-SMRAD JAK V OPIČÁRNĚ,KNEDLÍKY NAČICHLÉ SPÁLENINOU Z HRNCE...TAK MÁM JISTOTU ŽE NEPŘIPÁLÍM VODU ..DNESKA MÁM V PLÁNU DĚLAT S JAHODAMA
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina A. (katjap) ID 225498 (30.5.2014, 9:35) | Já dám větší hrnec, na dno postavím pařáček obalený utěrkou, na to pak dávám knedlíky. Normálně přikryju poklicí. Občas se musí dolít voda
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 276863 (30.5.2014, 9:26) | Já vařím knedlíky na páře ovocné i přílohové (kynuté šišky). Použiji 2 hrnce, vysoký, do kterého dám pár cm vody, místo pokličky uvážu plátýnko (třeba starší utěrku), pevně uchytím nejlépe prádlovou gumou po obvodu hrnce a plátno pěkně napnu. Až se začne voda vařit a unikat pára, položím na utěrku knedlíky a přikryju druhým hrncem, trošku menším než ten spodní, aby pěkně držel u kraje hrnce a přitom přikrýval knedlíky pěkně i na výšku.... knedlíky (ovocné) kladu na utěrku s mezerami, protože samozřejmě v páře ještě nabydou). Takto propařuji ovocné knedlíky 10 minut a přílohové knedlíky (šišky) cca 20 minut. Jsou jako "peřinka"....
ODPOVĚDĚT |
| | Jana B. (mil4a) ID 103957 (31.5.2014, 8:35) |
Taky tak.Vařila je i babička a mamča.
ODPOVĚDĚT |
| | Marcela Č. (brusinkabrusinka) ID 380320 (31.5.2014, 5:20) |
také tak
ODPOVĚDĚT |
| | Veronika V. (veronika) ID 236199 (30.5.2014, 13:03) |
taky tak vařím..mám na to utěrku která je už od jahod pěkně obarvená, takto vařit mě učila babička,pařák sem nikdy neměla
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka H. (křičoa) ID 231832, mimibazar.cz/kricoa (30.5.2014, 9:22) | Vařím tak ovocné kynuté knedlíky, dám do hrnce vodu, pařáček, takový ten rozdělávací jak když se rozvíjí květ, ten pomazávám tukem, na to až voda vře knedlíky a poklička .
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (30.5.2014, 9:21) | já dám na máslem pomazaný pařák , vody tolik aby byla kousek pod pařákem, chce to těsnou poklici, utěrku ne, vodu přivedu do varu, stáhnu plamen(mám plyn) a vařím určenou dobu bez zvedání poklice, pokud pára trošinku uniká nevadí ale jak píšu poklice musí dobře přiléhat, šlo by pomoci také třeba alobalem který dáte natěsno přes poklici
ODPOVĚDĚT |
|