Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.5.2014, 18:46) | tak alespoň opište složení - pak už se to dá rekonstruovat. Na internetu jsem našla složené currry ananasové: sójové boby, pitná voda, zelenina (nakládané okurky, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření), cibule, hlíza celeru, slunečnicový olej, ananas, pekařské droždí, jedlá sůl, kvasný jablečný ocet, kari koření (kurkuma, zázvor, koriandr, pískavice řecké seno, fenykl), kukuřičný škrob, byliny, hořčičné semínko, koření
ODPOVĚDĚT |
| Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.5.2014, 18:47) |
Jak bych to dělala, kdybych to chtěla zkusit vyrobit. Namočit přes noc 100 g sojových bobů a druhý den je uvařte do hodně měkka. Na pár lžích dobrého oleje opečte do zlata 50 g najemno nastrouhaného celeru a 50 g najemno nasekané cibule - na závěr přidejte lžíci až dvě kari koření a . 3 kostky čerstvého dorždí (120 g) droždí rozdrobte pánev s troškou oleje a 10 minut míchejte a nechte pražit - nejdířv se to rozteče, a pak zase zhoustne, pokud se to bude pálit, přilijte vody, aby se to nespálilo. Během těch 10 minut to přijde o kvasnicový pach. Na závěr chcete hustou pastu, klidně i trošku ztmavlou pražením - nespálenou... Do mixéru dejte sojové boby, opečenou zeleninu a přepražené droždí, 50 ananasu z konzervy a nebo čerstvého a 2- 3 kyselé okurky a lžíci hořčice. Rozmixujte a pokud to bude moc husté, tak za stálého mixování přilévejte lák od okurek. Pak podle chuti dosolte, doslaďt
ODPOVĚDĚT |
| | Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.5.2014, 18:50) |
a pokud by to bylo moc hutné, tak přidávat postupně dobrej, zastudena lisovanej olej.
ODPOVĚDĚT |
|