rekonstrukce RD
Předěláváme domeček. Jak jste na tom byli Vy na začátku a po rekonstrukci? Jak dlouho Vám trvala rekonstrukce? Kdo chcete dejte odkazy na Vaše alba, ráda nahlédnu a inspiruji se
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Šárka Š. (skvorec) ID 110669, mimibazar.cz/skvorec (8.5.2014, 21:31)
Za 3 měsíce bylo komplet vše hotové. Dělala to firma, my jsme na to nesáhli.

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (8.5.2014, 20:30)
Rozhodně to nelze paušalizovat. Každý rekonstruoval jiný dům, rekonstrukce probíhaly u každého domu v jiném rozsahu a s jinými náklady. Pokud byste konkretizovala o jak velké rekonstrukci mluvíte, určitě byste dostala info lepší.

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (wošouch) ID 170806 (8.5.2014, 22:34)
To je mi jasné, že to nelze naházet do jedné krabičky.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (8.5.2014, 14:47)
Doba rekonstrukce je přímo úměrná vaší hotovosti. Určitě jestli jedete bez půjčky jen z toho, co vám vybyde z výplaty, je to nadlouho. My začali před sedmi lety a je to ještě na dlouho. Starý baráček má své kouzlo ale po zjištění, kolik peněz už prozatím sežral aniž by to bylo výrazně vidět, bych ho napříště raději vyhodila do luftu a postavila nový. Nejhorší je změnit dispoziční řešení, vyřešit topení a rozvody, tu u nás v baráčku vůbec nebylo, udělat nové stropy, podlahy...už bych do toho nešla.

ODPOVĚDĚT
MARTINA K. (ANGEL) ID 343636 (8.5.2014, 13:14)
...já mohu za nás napsat,že jsme baráček koupili z půlky nově zrekonstruovaný,tím myslím nové zdi,voda,elektřina,podlahy a okna... (Y)Obyváček a kuchyň a koupelnu s chodbičkou jsme vymalovali a já maniak natřela co se dalo,takže to trvalo pár dní... ,-) Ovšem vršek: stará půda po vášnivém chovateli králíků,to byl cirkus... :-$ Mám v albu i s původní eternitovou střechou!!!Takže vršek komplet nový,včetně schodů...Nebudete věřit vše trvalo jen 4 týdny...Měli jsme ohromné štěstí,můj bývalý zakázník (jsem holička-bývalý proto,že už nestříhám :) pan učitel,mistr a žáci s učiliště zedník,pokrývač...atd.,to zvládli na jedničku.Hlavní věc je ale ta,že jsme na vše penízky měli,tak to šlo rychle...Teď TY DODĚLÁVKY JDOU POMALU UŽ Z VÝPLATY.... 8-|..Poslat fotku mohu už jen baráčku z venku,jinak vše mám v albu.Hezké dny přeji... (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (wošouch) ID 170806 (8.5.2014, 22:36)
Děkuji. Ráda nehlédnu.

ODPOVĚDĚT
Marta K. (marslavkar) ID 133904 (8.5.2014, 10:19)
Předěláváme s manželem domeček od roku 1996, nejprve to byla elektřina, voda, topení, v roce 1999 zavedli do vsi plyn, takže plynový kotel, v tom roce ještě střecha, potom byla údržba. Asi o tři roky později jsme spojovali dva pokoje nad sebou schodištěm (v přízemí je dětský pokoj, v patře ložnice), o několik let později přišly na pořadí podlahy, plastová okna, zádveří, fasádu máme zatím jenom z přední části a letos chceme dodělat štuk na garáž a natřít a pořád ještě zbyde celá zadní část na dodělání. Před šesti lety kuchyň, letos jsem si konečně koupila vysněný nábytek do obýváku. Spojená ložnice v patře s dětkým pokojem by časem měla ustoupit dvěma dětským pokojům a ložnice vznikne na půdě... Ještě moře práce... Ale jedeme jako vy bez půjček... a proto je to na dlouho ,-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (8.5.2014, 7:22)
taky jsme předělávali domeček, prakticky zůstaly jen obvodové stěny, jinak muselo všecko pryč... co potřebujete vědět? *-) ono hodně i záleží na tom, jestli to děláte jen svépomocí nebo částečně s firmou, jestli jedete jen víkendy nebo i všední dny... já měla manžela přes týden na opačném konci republiky v práci, jelo se jen víkendy (a to jsme ještě bydleli jinde, než stál ten opravovaný domeček, takže hodně času mu zabral i přesun na stavbu), pomáhali mu kamarádi, samozřejmě rozvody vody, elektriky a topení byli odborníci... a trvalo to něco málo přes 2 roky, stěhovali jsme se do "nehotového", podkroví se dodělávalo až časem a bylo to jednodušší, že už manžel mohl dělat po chvilkách

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (wošouch) ID 170806 (8.5.2014, 9:42)
Jen jsem chtěla vědět a případně se i podívat z jakých domečků na počátku a za jak dlouho jste vykouzlili Vaše domečky.
Domeček si děláme svépomocí od rozvodů elektriky topení tak po střechu...prostě komplet všechno sami. V domečku už bydlíme, máme zatím jen přízemí, které ještě není tak zcela dodělané a hlavně k domečku máme velikánskou zahradu....

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (8.5.2014, 11:07)
jo, to je jak u nás ,-) ruina a zahrada jako krá.va, o kterou se snad 10 let nikdo nestaral, takže džungle největší ,-) ,-) až budu mít po obědě chvilku klid a dám spát mrně, tak vám můžu poslat pro ukázku pár fotek, dokumentovala jsem to od začátku 8-| ,-) jinak na elektriku a topení u nás žádali ke kolaudaci revizi, a tu nám nikdo nechtěl udělat, kdyby nevěděli, jak je to dělané, takže u toho musel být prostě někdo od fochu... taky jsme měli na opravy asi 300 tis. úvěr a zbytek se jel z výplaty, je to prostě na dlouho...

ODPOVĚDĚT
Renata S. (Taurinka) ID 22237, mimibazar.cz/taurinka (8.5.2014, 10:32)
Lucko z ruiničky z třicátých let,kdy zbyly obvodové zdi práce na rok a půl,kdy to bylo jakžtakž k bydlení.Hotové to nemáme,jak se člověk nastěhoval příjde mi toho času méně a méně.Jinak tu manžel byl prakticky pořád,ve všední den po práci do pozdního večera a noci,o víkendech pořád.Vědět to,co to spolyká peněz,hypotéka atd.tak snad radši postavíme nový,u nás ale byla prioritou lokalita a město.A taky staré baráky mají své kouzlo.
Ať se vám pěkně bydlí. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (wošouch) ID 170806 (8.5.2014, 9:44)
A bydlíme tu již 7let, na začátku se jen vyklízel humus a vše možné. No a nejvíc asi záleží na financích, na rekonstrukci jsme si brali na začátku 300tis. a to už je dávno utraceno. Další si brát nechceme takže jedeme z výplat.

ODPOVĚDĚT