Maminky,syn by chtěl k narozeninám malého králíčka
Nemáte někdo zkušenost, co je potřeba do začátku nakoupit a jsou nutná nějaká očkování?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
Žaneta K. (Zannny) ID 101950, mimibazar.cz/zannny (29.4.2014, 20:22)
Já se taky už nad králíčkem nerozplývám (H)..........dcera ho nutně potřebovala.....tak jsme pořídili.............celkem fajn, až na ten nehoráznej bordel všude kolem - neustále v ruce koště a vysavač.....tak putoval ven do králíkárny.....doporučuji, aby neměl dlouhé chlupy, cuckatí a není pak hezkej.....my ho musíme stříhat, aby se dal dobře udržovat.
8o|

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (28.4.2014, 8:18)
(Y)nejlepší zvíčátko..velkou klec,pítko na klec,jesličky na seno,peletky jako výstelku a záchůdek,-záchůdek mohu darovat za poštovné,-měli jsme dva.Králíček se rychle naučil na záchůdek a používal jen jeden :-)takže máme navíc.A seno,-zrní moc nechtěl,ale jsou i v Obby takové čekankové kroužky,-ty má rád,tvrdý chléb aby mu nepřerostly zuby-prý potřebuje něco okusovat a brousit si je....a pokud máte domeček,tak super aby manžel udělal ohrádku a králíček mohl chodit občas i ven-jako ten náš..občas se stříhají drápky,-nůžky na ně.já dávala i vitamíny do vody,-ale vím,že plno lidí je nedává..ale my ano..Běhal občas i po bytě a bobky dělal v kleci..14dní co zemřel,-žil dle veterináře druhý život ,-)ale jž máme jiného..očkování prý není třeba a tak jsme také za celou dobu přes10let neočkovali a doopravdy to nepotřeboval..

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (Calinda) ID 5342, mimibazar.cz/calinda (26.4.2014, 22:59)
Máme zakrslou barevnou holčičku, je jí pět měsíců, je to mazel, přítulná, neustále za námi chodí a chce hladit, když jsme doma, tak je puštěná, zavírám jí jen když tu nejsme nebo na noc. Žasnu, když tady čtu, že králík smrdí, pokud máte vhodnou podestýlku a pravidelně ji vyměňujete, králíček není nemocný, nemá problémy se zažíváním či není starý, tak rozhodně cítit vůbec není, je to jako pes. Čím víc se mu budete věnovat, tím víc si na vás zvykne a bude přítulný a milý. Jinak v kleci má záchůdek, pítko a jesle na seno, na celou klec dávám kobereček. Seno stojí pár korun, sem tam čerstvá zelenina, ovoce a do 7. měsíců granule, není to ani nijak finančně náročné zvířátko. Skvělý odkaz je tady www.kralici.cz

ODPOVĚDĚT
Jitka B. (buši) ID 64321 (26.4.2014, 17:09)
Nechcete si pořídit raději kotě? Mazlivé, daleko míň práce, nezavazí klec, nemusíte shánět seno ani trávu. Vím o čem mluvím, máme za sebou i králičí období, kdy zakrslý králíček narostl do mega rozměrů a teď bydlí u tchýně v králíkárně. Máme psa i kočku a králíka už nikdy!

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (zuzana kn) ID 178835 (26.4.2014, 10:24)
My máme králíčky z chovatelských stanic. Jsou zdraví. Starší je venku a malinká doma, ale také půjde ven až bude dost stará na zabřeznutí. Pravda je, že jsou cítit. Když jí vyčistím každý den záchod tak je to OK. Chovatelka mi doporučila nedávat ze začátku do klece žádný domeček, že si králíček lépe zvykne na lidi a odvědčilo se nám to. Králice je mazlivá až hrůza. Pokud budete mít králíčka jako mazlíka pro dítko, rozhodně bych očkovala. Komáři jsou všude a za ty slzy 300 Kč ročně určitě nestojí. Kamarádka vyřešila králičí bydlení v paneláku tím, že mají králíčka na balkoně v klasické králíkárně a domů si ho berou jen na mazlení.

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (28.4.2014, 8:23)
my máme druhou holčičku a tedy nikdy nebyla cítit!!!!ani návštěva nepoznala,že máme doma králíčka...

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Odry7) ID 53125 (26.4.2014, 9:50)
Moje kamarádka ho dostala od dětí jako dárek, koupili ho ve Zverimexu. Je z něj dost nešťastná, denně čistí klec, musí mu shánět dost sena a králík je hodně divoký a kousavý. Prý se má brát od chovatele, aby byl zvyklý na braní do rukou. Myslím, že to nebude dlouho trvat a milý králíček poputuje k někomu do králíkárny.

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hanka 23) ID 919, mimibazar.cz/debora (26.4.2014, 9:33)
Musím se taky přidat - máme králíka a dvě morčata a rozhodně víc smrdí morčata (tak 5. den po vyčištění je začínám cítit), králíka necítíme vůbec. Záchůdek mu měním každý druhý den, je čistotný. A je mnohem větší mazel, než morčata. Skáče nám na klín, škrábe na nohy, chce chovat a hladit. Ale měla byste být připravená i na negativní stránky - někteří rádi okusují kabely nebo kytky atd., náš na kabely nejde, ale kytky má rád a taky ho moc láká proutěné křeslo. Doporučuju prostudovat stránky králíci.cz.

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (26.4.2014, 7:41)
Tak my máme morčata i zakrslého králíčka(musím říct,že stále je zakrslý pořád vypadá jako miminko od normálního králíka :-) a pořád je to kluk :-D).Za mě morčata smrdí víc.Králíka čistíme jednou za 14 dní a je podle mě dost čistotný oproti morčátkům ,je i takový ,že vyžaduje víc pozornostia je takový přátelský.Stačí mu koupit do rohu takový plastový roh a pokud je zvyklý do něj bobkovat,pravidelně vynášet a pak je to v poho.Ze zverimexu nám taky umřel snad za dva dny,teď máme od chovatelky a brzo bude mít chovatelka další mladé :-)tak můžu klidně doporučit a sprostředkovat.Očkování máme dvoje tuším dohromady tak cca 250kč.Králíčka máme ve vnitř v kleci.Morčata v boxu nebo králíkárně.Potřebujete hlavně hobliny,seno,krmivo pro králíky(u nás tuším,že jsem kupovala 8kg za 250kč)a koupit pítko na klec,misku.

ODPOVĚDĚT
MAGDALENA K. (madlen) ID 7537, mimibazar.cz/madlen (25.4.2014, 22:14)
Dobrý večer Markét,tak to se musím ohradit,my máme druhého králíčka a není nijak zvlášť cítit,také záleží co máet za podestýlku a samozřejmě musíte čistit klec a záchůdek,ale není to nic náročného... (velikonoce17)Beránci(s ouškama dolů) a tzv.lvíčci jsou přítulnější a mazlivější.Očkování je třeba 1* do roka.My máme králindu a je to miláček,mazel a závislák! (Y)Jak se k ní budete chovat,tak Vám to vrátí! (velikonoce17)

ODPOVĚDĚT
Pavla Č. (calvap) ID 223646, mimibazar.cz/calvap (25.4.2014, 21:58)
Také Vás asi moc nepotěším a přidávám se k většině.Přála jsem si ho, tak jsem ho tehdy dostala jako dárek od přítele.Přála jsem si zakrslého králíčka, a aby to byl kluk.Narostl jako normální králík a nehledě na to, že prokousal co se dalo a i při pravidelném čištění nemluvě o smradu.Později jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem ho dala kamarádce a ona ho měla v králíkárně.Za nějaký čas mi volala, že můj Ferda má přírůstek (smich) (smich) (smich).Tak že jsem měla vlastně celou dobu Ferdici ,-)
Ale je to držák, protože jí ještě má dnes (Y)
Už by jsem ho, ale nechtěla ani náhodou
:-$ :-$

ODPOVĚDĚT
Eva L. (eva567) ID 296603, mimibazar.cz/eva567 (25.4.2014, 21:48)
Marki tak zase já musím napsat,že smradoch je náš morčák čurá,kadí po celé kleci a musíme mu uklizet aspoň 2xtýdnĕ a druhý náš mazlík králiček je čistotný,chodí na záchůdek a když mu záchudek podle potřeby vyčistíme tak vůbec nesmrdí (Y) ale musím napsat,že morčátko je vĕtší mazlíček a jak vydává zvuky,když cítí okurku a nebo slyší šustit tašky tak píská na celý byt ,-) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (projani) ID 221034 (25.4.2014, 20:36)
Tak já se přidám k ostatním holkám a taky vám králíčka moc nedoporučuji, taky jsme ho měli a nejen že nám první králíček ze zverimexu do týdne pošel a my jsme tajně, aby to dcera nevěděla zatímco byla u babičky museli rychle shánět nového. Dodnes to neví a to je jí už 15 let - předtím byl čistě bílý a přítulný a nahradil ho divoch s černýma skvrnama, jiného jsme nesehnali - vysvětlila jsem jí to tak, že se malý králíčci vybarvují a dospívají ,-) ale opravdu časem začal být hodně cítit, ať jsme čistili a uklízeli, a to bydlíme v domku - v bytě si to nedokážu přestavit vůbec!!! A nakonec nás překvapilo, že narostl i do docela velkých rozměrů, no po dvou letech skončil u našich na vesnici v králíkárně a my pořídili pejska, kterého máme už 7 let a je to mazlík celé rodiny (pes)

ODPOVĚDĚT
Pavla F. (pájafen) ID 307275 (25.4.2014, 20:19)
Kamarádka nedávno koupila dva králíčky ve zverimexu. Zaplatila kolem tisícovky. Během měsíce oba pošli. Doporučila bych raději morčátka, jsou odolnější. Pokud pořídíte králíčky, hned k veterináři, aby je prohlédl.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (25.4.2014, 20:12)
Koupit klec, misku, podestýlku, seno, králíčka, očkovat můžete ale nemusíte pokud bude jen doma. My taky neočkovali a nikdy mu nic nebylo. Drápky jsem zastřihovala sama. Cítit teda byl.

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (25.4.2014, 20:12)
ZKUSTE VYBRAT JINÉ ZVÍŘÁTKO.VNUK HO K NÁM OBČAS SEBOU BRÁVAL KDYŽ DOJEL NA VÍKEND A I KDYŽ ČISTIL KLEC A STARAL SE-PUCH BYL POŘÁD. :-o

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (25.4.2014, 20:06)
S tím Vám neporadím jen Vám chci říct že i malý králíček v bytě šíleně smrdí a mužete mu klec čistit jak chcete stejně je cítit :-$

ODPOVĚDĚT