Maminky, sháním osvědčený recept
na palačinky. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
bara j. (janenka18.j) ID 126763 (19.8.2013, 2:38)
dejtesi tady na MMBdo receptu anglicke palacinky,jsou super dobre a ze ja je taky nerada varila,ale tyhle delam moc rada (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Sofie N. (želva17) ID 391765 (19.8.2013, 0:13)
Od oka ty jsou nejlepší. ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Hanka Gončárová (hanka1973) ID 67762, mimibazar.cz/hanka1973 (18.8.2013, 21:59)
já přidám do těsta trochu kypřícího prášku a jsou jemnější
(Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (AndreaN) ID 217597 (18.8.2013, 21:40)
2 vejce, 200 gramů hladké mouky, 1/2 litru mléka, špetka soli

Palačinky s tímto těstem zvládne i můj 12-ti letý syn.
Do mléka dám vejce, promíchám, pak přidávám mouky a nakonec špetku soli.
Mléko i vejce by mělo mít pokojovou teplotu.
(Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (18.8.2013, 18:55)
Zkoušela jsem bůh ví co a nakonec dělám jen obyč, jsou slabounké, rychlé, můžou být na i slano a sladím vnitřkem -marmoškou, nutelou..... Na hrnek hladké mouky dám jedno vajíčko a mlékém doředím, čím řidší, tím jsou slabší. Cukr už nedávám, pak se to více připaluje. (Y)

ODPOVĚDĚT
mila m. (ukuk) ID 207372 (18.8.2013, 15:09)
zkuste dát do palačinek sodovku a určitě vás potěší jejich křehkost,dávám půl množství mléka a půl sodovky- jaká koliv neslazená voda s bublinkama (jidlo)

ODPOVĚDĚT
pavla l. (čamil) ID 195262 (18.8.2013, 13:21)
Nikdy nedávám do palačinkového těsta cukr. Pak se připalují. Dělám to od oka. Dvě vejce,špetku soli, mléko a přidávám mouku. Tak, aby bylo těsto ne moc řídké a ne moc husté. Pak smažím, nikdy se nepřipalují a jdou krásně otáčet.

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Mmargarita) ID 4829, mimibazar.cz/mmargarita (18.8.2013, 15:37)
(Y)

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (18.8.2013, 13:06)
Jsou sice pracnější, ale zaručeně výborné. Jiné už doma nedělám:
Francouzské palačinky
pro cca 4 osoby
4 celá vejce
250 g mouky
½ l mléka
125 g cukru
necelá lžička soli
máslo
pár kapek olivového oleje
vanilkový cukr

Máslo se nechá v rendlíku svařit, abych se vypářila přebytečná voda.
Vejce se rozmíchají ve velké míse, přidá se cukr, směs se zamíchá, přidá se mouka, směs se zamíchá.
V rendlíku se smíchá studené mléko, trocha oleje, vanilkový cukr a přidá se svařené máslo. Směs se zahřeje, ale nevaří se.
Teplá mléčná směs se přidá k vaječné směsi, zamíchá se důkladně a nechá se 2 hodiny odležet v lednici.

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (18.8.2013, 13:09)
K tomu marmeláda a míchaný tvaroh:
2 tvarohy
50 g moučkového cukru
3 žloutky
1 vanilkový cukr

Tvaroh takto dělá moje babička a to se po nich můžeme utlouct.

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (18.8.2013, 12:36)
Já dělám od oka - ale základ jsou vajíčka - na 1/4l mléka 1 vejce, pak trochu cukru, aby to bylo příjemně sladké a hladkou mouku tolik, aby to bylo husté, ale krásně se rozlévalo - šlehám šlehačem, dám kapku sádla na pánev a smažím... jsou vždy úžasné (zajic)

ODPOVĚDĚT
Květa K. (KáKá) ID 157858, mimibazar.cz/KaKaa (18.8.2013, 11:53)
já dělám dle poměru-3-2-1......3 dcl mléka,2 dcl vody,1 dcl oleje,2 vejce a 2 lžíce cukru,220 gr hladké mouky,nelepí se,v těstě je olej (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavel K. (pavelcz) ID 117449 (18.8.2013, 11:45)
já dělám takto :3vajíčka,2 vanilkové cukry,špetka soli,1litr mléka a přisypávám podle oka polohrubou mouku(až bude těsto hladké),někdy ještě přidám dvě lžíce rumu a jsou výborné (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Martina Ondra (ninnna1) ID 325004 (18.8.2013, 11:36)
Já přidávám skořicový cukr (F)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (18.8.2013, 11:20)
500ml mléka, 200 g hladké mouky, dvě vejce, špetka soli.
Těsto nechám chvíli odstát, mouka jakoby nabobtná. Pak pořádně promíchat a můžete smažit.
Dělám už léta, dcera se po nich může utlouct.
U nás vede jahodová marmeláda a posypat skořicí.

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (MH 1975) ID 178818, mimibazar.cz/mh1975 (18.8.2013, 12:38)
Dobrý den Danielo,
zrovna jsem dodělala vaše palačinky a jsou vynikající.
Díky za receptík. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (18.8.2013, 13:03)
To jsem ráda! Tak dobrou chuť (F)

ODPOVĚDĚT
Karolína T. (tyleka) ID 147660 (18.8.2013, 11:41)
Dělám je skoro stejně, jen mouky trošku víc (240 g).

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Januš) ID 170115 (18.8.2013, 11:53)
Tak já jsem zlatý střed, já dávám 220 g hladké mouky. Jinak také stejně. Viz níže ,-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 71951 (18.8.2013, 11:08)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=31491 jsou moc dobré,dělám již dlouho a dají se i na sucho (F) a dělám dvojitou dávku

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (18.8.2013, 10:50)
Mléko, špetka soli, trochu cukru, vajíčko, napůl polohrubá a hladká mouka - ušlehat řidší těsto. Dělat tenké palačinky.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Januš) ID 170115 (18.8.2013, 10:49)
Já dělám úplně obyčejný, ale je osvědčený a nám chutná. Dělám z 220 hladké mouky, 1/2 l mléka, 2 vajíčka a trochu osolit. Těsto nesladím. Nechám chvíli odstát a smažím slabounké palačinky. Ty plním marmedádou, nejraději máme rybízovou nebo malinovou. Někdy plním i nutelou. Srolované palačinky pocukruji. Je to jednocuchý recept, nic na něm není. Možná že Vám někdo poradí něco speciálního, ale někdy je v jednoduchosti síla. Dobrou chut (F) Ps. Můj syn, který opravdu hodně špatně jí, jich sní i pět.

ODPOVĚDĚT
RENATA 104 P. (Renata 104) ID 158575 (18.8.2013, 19:27)
Vyzkoušim. (Y)

ODPOVĚDĚT