Od vstupu do ZŠ řešíme chování jednoho spolužáka.
Od vstupu do ZŠ řešíme chování jednoho spolužáka, nyní 11 let (měl odklad). Škola má zprávu z PPP,kdy byl přítomen pracovník ve škole. Je sprostý, obtěžuje nejen holky, svléká se, píchá děti perem, nůžkami, kope je, nespolupracuje při hodinách....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Jitka M. (Jit7) ID 369896 (9.4.2014, 22:09)
Ještě zítra druhá schůzka, bude přítomen pracovník z PPP a měly by být posudky od psychologa a psychiatra. *-) Jasně, také obtěžuje děti, když jde ze školy, holky osahává, tahá je pod most, syna sledoval, kopal, šel za ním půl kroku, Má to i nahrané na mobilu, několikrát. Ale je to mimo školu, tak se to neřeší. (N) Přinesl jehly, (vl. otec je feťák!), lítal za dětmi po třídě, byl přítomen u vchodu učitel, který se opravdu snaží, tak zasáhl. Zítra se bude jednat, zda dostane asistenta, bude-li ho mít kdo zaplatit, pokud ne, bude se řešit dál, tak uvidíme, kdy zítra skončíme a co bude výsledek. *-)

ODPOVĚDĚT
jarmila h. (afrodita49) ID 412500 (9.4.2014, 19:20)
Tak přesně takovýho má syn ve školeneustálé problémy 3 z chování ,potom už byl chlapec chytrý ubližoval před školou.Až jednoho dne shodil dceru a zlomil ji ruku a ještě ji celou poplival,šla jsem do ředitelny a ejhle bylo to mimo pozemek školy tak nic.Takže potvrzení od lékařeana policii.tam 4 hodinový výslech a výsledek odloženo.Tak jsem si pro chlapce šla do školyp.uč.třídní radila vyfackovat,ale ne dali jsme si hodinovou promluvu a zjistila,že se mu bohužel nikdo nevěnuje,tak jsem mu pomohla vybrat vhodný kroužek achlapec je naprosto jiný pRAVÝ OPAK :-)
(Y)

ODPOVĚDĚT
Dana P. (DanušaP) ID 238115 (9.4.2014, 15:29)
a co aby se spolužáci mezi sebou domluvili a na WC mu dali tzv. deku?
na tyhle parchanty, bohužel, nic jiného než hrubé násilí neplatí

ODPOVĚDĚT
Kamila G. (Wiktorie) ID 73298, mimibazar.cz/wiktorie (9.4.2014, 13:03)
podobného má syn ve třídě. Bohužel má právo na vzdělání, nelze jej přeřadit jinam.Je v péči psychiatrů, psychologů, dětského lékaře, neurologa.....je v péči kde koho,ale výsledek téměř žádný. Děsím se dne, kdy mi zavolají ze školy, že mého syna napadl a něco mu udělal. Obrana žádná. všichni se modlíme, aby propadl a 8-|

ODPOVĚDĚT
Ivana K. (drulsa) ID 115565, mimibazar.cz/drulsa (8.4.2014, 21:36)
Podle mě se s tím bohužel nedá dělat nic... Moje děti (3.třída) mají ve třídě spolužačku, kleptomanku. Od první třídy krade, na co přijde - od svačin, přes drobnosti z penálu po mobil a peníze.. Má důtky a nic, dělá to dál, ona jakoby si ani neuvědomuje, že dělá něco špatně.. Teď po poradě jejího otce s doktorkou, psycholožkou a učitelkou je na dva měsíce v polepšovně, ale stejně se do školy vrátí... Taky se to nám rodičům a ani dětem ve třídě nelíbí, ale udělat s tím nemůžeme nic.. její otec ale spolupracuje, radí se, kde může... :-$

ODPOVĚDĚT
Jitka B. (buši) ID 64321 (upraveno 8.4.2014, 21:21)
Ale hlavně vytrvat a nevzdat se, jde o vaše děti!!!

ODPOVĚDĚT
Jitka B. (buši) ID 64321 (8.4.2014, 20:53)
Pokud ho jeho vlastní rodiče nebudou chtít přeřadit do jiné školy, tak ani ředitel s tím nic neudělá, on ho jen může posunovat po třídách. Ale zkuste pohrozit tím, že vy ostatní půjdete jinam, možná něco zmůže. A babička, pokud nemá pedagogické vzdělání nemá ve třídě co dělat! To je čirý alibismus. Ještě můžete na policii nahlásit šikanu a pak se teprve začne něco dít - sociálka, lékařské vyšetření a možná přesun do speciální školy.

ODPOVĚDĚT
Radka B. (bedna1) ID 53078, mimibazar.cz/bedna1 (8.4.2014, 20:13)
Z dlouholeté zkušenosti vám mohu říct, že se nedá nic moc dělat. Snad na nátlak rodičů směřovaný k řediteli školy může být chlapec přeřazen do vedlejší třídy.

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (Jit7) ID 369896 (8.4.2014, 20:38)
Tak to bohužel je dosud. Zítra a ve čtvrtek bude schůzka, kde se to bude řešit. Ale známá mi radila, že máme dát písemnou žádost, pokud se nic nevyřeší, na ředitelství. Řešení není, aby odcházelo 80-90% žáků na jinou školu, či jiných tříd, ale vyřešit jedno dítě, které velmi vybočuje z řady. Už pohár trpělivosti přetekl, co se dělo tento školní rok. Tak jsem zvědavá, co se vyřeší a jakým způsobem.

ODPOVĚDĚT
Hanka J. (hajama) ID 175502, mimibazar.cz/hajama (8.4.2014, 19:52)
Právo jednoho končí tam, kde začíná právo druhého 8o|.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 170347 (8.4.2014, 19:28)
Beru právo chlapce na vzdělání, ale také bych chtěla klidnou výuku pro své dítě.
Jako rodič bych měla připomínku k tomu, jak jeho chování narušuje hodinu, máte stejná práva jako on, jen nevím, zda s tím lze něco dělat.
Držím palce (F)

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (8.4.2014, 18:47)
No tak to je teda něco. Pracovala jssem jako vychovatelka v dětském domově a vím, že s dětmi psychicky narušenými je opravdu neskutečně těžká práce a bohužel často bezvýsledná. Většinou se hledí na jejich práva, ale kde jsou práva ostatních dětí a rodičů? Jak by se postavilo ředitelství k tomu, že byste se většina rodičů rozhodli pro přechod do jiné školy, aby měly vaše děti klid při výuce a nemuseli se bát, co se zase ve škole semele kvůli spolužákovi. A chudáci učitelé...

ODPOVĚDĚT
Anna L. (Lanna1) ID 177468 (8.4.2014, 19:32)
Tak tahle možnost, že by odešli ostatní žáci do jiné školy mě vůbec nenapadla :^) ale myšlenka je to dobrá, kdo ví jak by se k tomu postavila škola :^) která bohužel nemá asi žádné prostředky jak se problémového dítěte "zbavit"

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (Jit7) ID 369896 (8.4.2014, 18:13)
Ve škole není klid na učení, chová se příšerně. Jezdil na psychologii, psychiatrii. Ale toto je věc soukromá, tak to zůstává v rodině, kde se ho všichni zastávají. Minulý rok snad užíval léky, byl trochu klidnější. Nyní už to bylo neúnosné, chodila ho od rána do oběda hlídat babička. Chování ušlo. Ale jakmile odešla, nebo kde s ním nebyla, třeba chlapecké wc, tak se chlapec projevoval. A když to děti řekli p učiteli, babička se ho zastávala, že ony lžou, její vnuk ne, takéž maminka. Toto už prokoukl třídní učitel, děti a mnoho rodičů. Dětem babi začala vadit, když mu radí při písemnkách a svého vnuka se neprávem zastává. S nevlastním otcem sleduje porno, chlubí se tím a co říká, v životě jsem neslyšela. :-o Když nechce, vleze při hodině pod lavici, nespolupracuje. V den, kdy tam byl pán z PPP dokonce utekl i ze školy. Třídní učitel se moc snaží, ale my, jako rodiče potřebujeme radu, co dělat?

ODPOVĚDĚT
Daniela G. (Ikika) ID 261148 (8.4.2014, 18:23)
Takového exota měla ve třídě i moje dcera. Paní ředitelka řekla patří sem spádově tak bohužel. Třída kvůli němu nebyla 2 roky na žádném výletě protože dělal stále zlo, když povyrostl stále strkal holkám ruce tam kam neměl, proběhla schůzka rodičů a bylo řečeno že prostě holky nebudou nosit sukně. No nakonec chlapec skončil v pasťáku, protože něco velmi ošklivé provedl své vlastní velmi malé sestře. Chudák malá .... kdyby to někdo řešil dřív nemuselo to dojít tak daleko....

ODPOVĚDĚT