řízek z kotlety
prosím Vás nemáte nějaký tip, jak udělat, čím potřít, řízek z kotlety, aby byl krásně měkký, já ho mám vždy tuhý jak podrážku
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
Vlasta K. (kukucka-vl) ID 234104 (25.3.2014, 20:27)
Mne zas dala tip jedna kuchárka z reštaurácie. Hovorila, že treba rízky pred obalovaním namočiť do vody. Najväčšia blbosť je ked v receptoch píšu usušiť maso s utierkou. A ešte že treba do múky na obalovanie pridať trošičku sody bicarbony a samozrejme pri smažení musia v oleji plávať. Aj vtedy sú tvrdé keď sa smažia na sucho. Skúšala som to fakt to funguje.

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (23.3.2014, 21:54)
Já nakládám vždy: na 1kg masa dám 2 vejce, vrchovatou polévkovou lžíci hl. mouky, pol. lžíci hořčice, pol. lžíci podravky - vše pořádně rozmíchat a do toho dát masa (naklepané). Můžete nechat odležet až cca 3 dny, pak před smažením obalit ve strouhance - jsou perfektní (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Vladislava B. (Vladik.b) ID 118422 (23.3.2014, 18:48)
Máme je rádi podle receptu od tud. Myslím, že se to jmenuje řízek jinak. maso naklepu, osolím, obalím ve strouhance a vajíčku, pak zprudka opeču ze všech stran a dám do pekáčku. Dám si svařit kostku bujónu a cca půl litru vody s kusem másla(asi menší půlku) naliju to na maso a peču v troubě do změknutí. Tou šťávou si ještě polijeme brambory. Jasně není křupavý, na ten si obalím kuřecí maso v conflakes, ale zase je úžasně měkoučký.

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (23.3.2014, 18:21)
naložte do jogurtu, tak 2 dny a pak obalit ani vajíčko nepotřebujete.......a koření dle libosti

ODPOVĚDĚT
renata m. (folino) ID 152830, mimibazar.cz/folino (23.3.2014, 17:39)
Já naložím přes noc ve vejcích,trocha oleje a česnek se solí a druhý den jen obalím ve strouhance a smažím.Mám je vždy křehké (Y)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (23.3.2014, 13:51)
Nakládám do bílého jogurtu. (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (23.3.2014, 12:47)
rozmíchat velký bílý jogurt, sůl, vejce, česnek, trochu oliváče a nechat v tom maso naložené na noc, před smažením už obalit jen ve strouhance a nebo vyskládat do pekáče, jogurt udělá super sosík (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (23.3.2014, 11:09)
Švagrová na Slovensku namáčí ještě neobalené látky masa přes noc do mléka. Má je vynikající.

ODPOVĚDĚT
Milada G. (misch) ID 20953, mimibazar.cz/damila (23.3.2014, 10:14)
dejte na chvíli do bílého jogurtu, jsou pak křehčí (L)

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Odry7) ID 53125 (23.3.2014, 10:07)
Záleží, jestli máte čerstvé maso, nebo přemražené, to z něj šťáva vyteče při rozmrazování.Také záleží na době pečení, jestli jej nepečete moc dlouho.

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Yff 63) ID 514248 (23.3.2014, 9:54)
Já řízky ráno naklepu, posolím a potřu zlehka olejem. Naskládám do misky a dám na nějaký čas do lednice. Stejně jako na grilovačku, jen bez koření. Smažím pomalu do zlatova, jsou měkké a není zapotřebí to dávat dojít do trouby. Maso musí být vždycky měkké, jinak ten oběd stojí za prd. Když není, tak je potřeba ho nějak utrápit. To bych si pomohla tou troubou. Jen ne smažit do černa! Fuj (N)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (23.3.2014, 9:39)
nomálně osmažte a pak dejte do trouby s plátky másla dojít, je to vždy měkkoučké,

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (23.3.2014, 9:30)
*-)Nechápu jak můžete mít tvrdé řízky z kotlety...vždyť to je nejlepší maso...snad že je máte moc tlusté nebo málo naklepané nebo strašně prudce smažíte? *-) Jinak já dávám vepřové řízky zapékat-normálně klasicky je obalím, usmažím, ale spíš míň než víc-do světla, do zapék. mísy vymazané máslem dám plátky syrových brambor, na to řízky, ještě pokladu plátky másla, přikryju a zapeču v troubě cca půl hodiny...je to luxusní, ňam (Y) já pak sním ty brambory, ty jsou na tom nejlepší ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Evík28) ID 89452, mimibazar.cz/evik28 (23.3.2014, 9:55)
Jéžiš to musí být dobré ,-) ,-) se mi sbíhají sliny...jdu si poznamenat (Y) díky za tip...

ODPOVĚDĚT
Katerina H. (Kacenka007) ID 89989 (23.3.2014, 9:28)
Já vepřové řízky zprudka osmahnu na pánvi a dopékám na 100-120st v troubě na peč.papíře (F)

ODPOVĚDĚT
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (23.3.2014, 8:58)
já nakládám maso na řízky do této marinády a pak je jen obalím ve strouhance, jsou úžasně šťavnaté 1 vejce, 4 lžíce oleje, 3 lžíce solamylu, 1 jogurt, pepř, sůl, sojová omáčka, 2 lžíce worcesteru, 2 lžičky grilovacího koření |:o)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (23.3.2014, 8:12)
Zkuste naložit do bílého jogurtu.

ODPOVĚDĚT