Thajsko - jak se připravit na cestu a jaké léky?
Thajsko - jak se připravit na cestu a jaké léky? Sestřenka zřejmě pojede do Thajska, potřebovala by vědět, jak se připravit na cestu.Proti žkoutence je očkovaná. Jaké léky je dobré mít u sebe z ČR? Co komáři? Poradíte jí někdo? Děkuji Lenka
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Lenka P. (leenkii) ID 57484 (28.2.2014, 14:14)
Pokud nejede přímo někam do malarických oblastí, není třeba se bát. My nebyli v typicky turistických oblastech a komárů máme víc doma na zahradě :-) Jak píšou děvčata níž, vzít jen léky osobní potřeby. Já měla zánět močáku a v lékárně mi prodali včetně antibiotik všechno a lepší než u nás.... (Y)

ODPOVĚDĚT
Renata U. (rurbi) ID 80301, mimibazar.cz/rurbi (25.2.2014, 11:18)
Byli jsme se známými, kamarádka dostala horečku denge - musela zůstat 14dní v Bankoku v nemocnici. Měla tu těžší verzi nemoci a bylo to dost hrozné. Bohužel na to nic není, přenáší to komáři - takže se jen mazat a mazat nějakým silným tamnějším repelentem - jsou opravdu účinější než ty naše. Jinak není potřeba nic - max. něco na průjem.

ODPOVĚDĚT
Michaela B. (barvice) ID 146869, mimibazar.cz/barvice (24.2.2014, 21:45)
Beru akorát Ibubrofen na bolení hlavy a náplast takovou tu klasickou, která dobře drží na puchýř nebo tak. V 7 eleven (který je na každém krohu) prodávají akorát takové ty plastové, které jsou v tom horku hned pryč. Jezdíme s dcerou (5 let) a letos už neberu žádné jiné léky, protože se s tím akorát vždycky tahám a oni tam mají léky všeho druhu na každém rohu +o( takže, kdyby něco koupíte vše tam :-) Repelenty vůbec nekupujte ty naše OFFy tam vůbec nezabírají. V očkovacích centrech vám můžou nabízet různé repelenty, které jsou tam prý účinné, ale jsou předražené. Na místě koupíte účinnější a podstatně levnější repelenty.

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (24.2.2014, 17:17)
Jako všude jinde, brala jsem sebou jen prášky na hlavu, komáry jsem tam nezažila nikdy, když dcera dostala horečku, koupila jsem místní antipyretika.

ODPOVĚDĚT
Vilma C. (mopika) ID 57500, mimibazar.cz/mopika (24.2.2014, 15:13)
Vsechno tam sezene na kazdem kroku, i leky i pripravky proti komarum, ktere jsou silnejsi, nez u nas. Presto beru par zakladnich veci jako obvaz, naplasti, paralen, nuzticky, neco na zenske potize (Polygynax na predpis), manzel si vozi univerzalni atb, ktera jdou brat na slunci...ale to ja beru at jedem kamkolov. Ani by to nebylo potreba. Spis at nepodceni pojisteni lecebnych vyloh. Dost lidi se napr. vymazne na motorce, nebo pod ni vleze. At si precte diskuze na Orbionu. Tam je vsechno.

ODPOVĚDĚT