Zákalec v korpusu!
Maminky cukrářky, prosím o pomoc, tento korpus peču už dlouho a při posledních 5-ti pečeních se mi vždycky udělal zákalec.Už si nevím rady, co mohu dělat špatně?Poradíte prosím?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Liba Š. (lstarmanova) ID 75462, mimibazar.cz/lstarmanova (27.1.2014, 22:01)
Děkuji všem za rady (L)
Dám tomu ještě jednu šanci a ještě jednou upeču....

ODPOVĚDĚT
Vladimíra M. (Vavenka) ID 7666 (27.1.2014, 21:26)
tak to se mi stane, když už nevydržím a chci zkusit těsto špejlí, jestli už je upečené. Pokud ještě ne, tak vím, že bude uvnitř "brousek". Pokud to neotevřu dřív a čekám až to bude hodně vonět a začne se ro odlepovat od stěn, tak se mi nic nezdrcne. Možná je to tou změnou teploty, když se otevře trouba a uděláme tam díru. nevím, ale už si taky dávám pozor.

ODPOVĚDĚT
Jana B. (hotelka) ID 458868 (27.1.2014, 19:42)
Mně se to stávalo,když jsem to dávala do vyhřáté trouby.Teď dávám do čerstvě zapnuté a nechávám dokud se korpus neodděluje od stran formy.Pak teprve vyzkouším uprostřed. (Y)

ODPOVĚDĚT
Liba Š. (lstarmanova) ID 75462, mimibazar.cz/lstarmanova (27.1.2014, 21:59)
Opravdu dáváte do studené trouby?To jsem ještě nezkoušela.....

ODPOVĚDĚT
Helena H. (EllieH) ID 114587, mimibazar.cz/ellieh (27.1.2014, 16:33)
Promiňte, ale když píchnete doprostřed korpusu špejli, tak vytáhnete suchou a po vytažení z trouby je tam to co uvádíte?

ODPOVĚDĚT
Eva F. (kapulet) ID 56368, mimibazar.cz/kapulet (27.1.2014, 16:15)
jé tak to se mi občas taky stává, no zkusím to podle vašich rad nechat ještě o 5 až 10 min. déle, a uvídím *-)

ODPOVĚDĚT
Eva V. (E.Evulenka) ID 130743, mimibazar.cz/eevulenka (27.1.2014, 15:01)
Myslím, že to je prostě nedopečné. Zkuste nechat o 10 minutek déle péct.

ODPOVĚDĚT
Kamila Č. (karmala) ID 45832 (27.1.2014, 14:45)
Nejspíš ho z trouby vyndaváte těsně před dopečením. Taková ta fáze, kdy už se na špejli nelepí tekuté těsto, je čistá, jen taková trochu lepivá. Prostě to je přesně ta doba, kdy to chce ještě pět minut. Jestliže v tuto chvíli korpus vyndáte, tak se propadne. (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
JIŘINA L. (luksici1) ID 61444 (27.1.2014, 14:17)
*- mám stejný problém, zezačátku když jsem ho pekla byl korpus perektní , pak se mi několikrát nepovedl i když byl upečený po vyndání z trouby byl krásný a než vystydl tak mi sjel jakoby doprostředka. Už jsem to vzdala a přestala to zkoušet :-( jediné co mě napadá že mám jinou formu předtím jsem tento koupus pekla do srdíčka když ho dám do kulaté formy tak je to pohroma.Jinak suroviny i postup byli vždy stejné. Moc mě to mrzí je výborný ale já už mám strach to zkusit.

ODPOVĚDĚT
Liba Š. (lstarmanova) ID 75462, mimibazar.cz/lstarmanova (27.1.2014, 14:25)
tak to je přesně stejný problém!!!Já to nechápu???
Taky mi připadlo,že se to stalo až po vyndání z trouby,ale jak to??
Už to taky vzdávám!Dnes ho sežerou slepice...... :´( :´(

ODPOVĚDĚT
Jana B. (hotelka) ID 458868 (27.1.2014, 14:04)
Myslíte sražené těsto?

ODPOVĚDĚT
Liba Š. (lstarmanova) ID 75462, mimibazar.cz/lstarmanova (27.1.2014, 14:07)
Ano,sražený vnitřek,takové je to gumové.
:-S

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (27.1.2014, 14:03)
Co je to zákalec?

ODPOVĚDĚT
Liba Š. (lstarmanova) ID 75462, mimibazar.cz/lstarmanova (27.1.2014, 14:14)
Vnitřek je takový gumový.... (N)

ODPOVĚDĚT