Je cizrna dietní?
Je cizrna (jen uvařená) vhodná na jídlo, když chci zhubnout? Chutná mi, jen tak bez dalšího ochucení, ale není to kalorická bomba? děkuji..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (19.1.2014, 10:05)
Petruš,pokud chcete zhubnout a nevíte,jaké mají potraviny výživovou hodnotu,najdete to i na stránkách http://www.kaloricketabulky.cz/
Tyto stránky mi při hubnutí velice pomáhaly (Y)Jde si tam každý den zapisovat co sníte a ono Vám to počítá kalorie,můžete si tam psát tělesnou aktivitu atd.,je to krásně přehledné (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (18.1.2014, 21:59)
Cizrna je zdroj sacharidů a také bílkovin. Proto se při redukci hodí na večeři, kdy mají převažovat bílkoviny. Já mám ve svém jídelníčku 120 g vařené cizrny a k tomu 70 g kuřecího masa. Ale mám jídelniček na 7,5 tis. KJ. Rozhodně tím nemám vyčerpané množství sacharidů na den. Ráno mám mimo jiné např. 100 - 120 g ovoce a k obědu 50g ovoce. Neberte žádné hodnoty jako úplné pravidlo. Každý jsme jiný a každý máme jiné potřeby.

ODPOVĚDĚT
Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (18.1.2014, 21:29)
http://zakladnizdravi.cz/glykemicky-index-potravin
také mám cizrnu ráda a zařazuji ji místo masa, doporučuji i cizrnovou mouku (Y)

ODPOVĚDĚT
Dana H. (Dana D16) ID 8289, mimibazar.cz/danad (18.1.2014, 21:02)
Dobrý den, cizrna je výborná potravina. Má charakteristickou chuť připomínající chuť oříšku. Je to luštěnina, která se konzumuje většinou uvařená. Následně se může rozmixovat nebo se může konzumovat celá, ochucená různým kořením. Může se dát do polévky nebo uvařit na způsob jako dušená cizrna s vařeným vejcem a pečivem. Cizrna obsahuje zdraví prospěšnou vlákninu, kvalitní tuky, rostlinné bílkoviny a sacharidy. Obsahuje fosfor, hořčík, zinek a je bohatým zdrojem železa. Při redukční dietě se do jídelníčku může zařazovat, ale je nutné mít na paměti, že je velkým zdrojem sacharidů. Cizrna obsahuje ve 100 g cca 74 g sacharidů, což při redukční dietě znamená, že ji konzumovat můžete, ale málo. Doporučuji jíst cizrnu jako menší přílohu k masu společně se zeleninou, nebo občas dávat do polévky. Množství by mělo být 50–100 g na jednu porci (ve stavu před uvařením). Při redukční dietě se do

ODPOVĚDĚT
Dana H. (Dana D16) ID 8289, mimibazar.cz/danad (18.1.2014, 21:03)
Při redukční dietě se do jídelníčku může zařazovat, ale je nutné mít na paměti, že je velkým zdrojem sacharidů. Cizrna obsahuje ve 100 g cca 74 g sacharidů, což při redukční dietě znamená, že ji konzumovat můžete, ale málo. Doporučuji jíst cizrnu jako menší přílohu k masu společně se zeleninou, nebo občas dávat do polévky. Množství by mělo být 50–100 g na jednu porci (ve stavu před uvařením). Při redukční dietě se doporučuje max. 150 g sacharidů za den. Pokud si tedy dáte 100 g cizrny, máte polovinu dávky sacharidů za den vypotřebovanou. Cizrna obsahuje bílkoviny, ale v porovnání např. s čočkou, fazolemi nebo sójou obsahuje bílkovin méně.

ODPOVĚDĚT