Proč se mi vždycky roztečou? Ach jo
Jsou strašně dobré, ale nikdy mi neudrží při pečení tvar. Proč? Recept v komentáři. Díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (19.12.2013, 19:31)
A dáváte do toho máslo nebo Heru? Protože třeba letos jsem slyšela dost stížností na to, že se z másla cukroví rozteklo.

ODPOVĚDĚT
Jana b. (fehofka) ID 93304 (19.12.2013, 19:05)
Mě to dělá horkovzduch.Dejte jen klasické pečení.

ODPOVĚDĚT
Michaela M. (MisaMakocova) ID 125781, mimibazar.cz/misamakocova (19.12.2013, 14:36)
Zkuste dát těsto chvíli před použitím do lednice. Mě to funguje, pak pečte pomaleji a déle.

ODPOVĚDĚT
Bohuslava K. (květinka011) ID 471889 (19.12.2013, 13:21)
dejte méně tuku

ODPOVĚDĚT
Pavla Š. (pajasa1) ID 83538 (19.12.2013, 13:14)
Já dávám vždy půl množství Hery a půl množství Omegy a tvar je v pohodě, nic se nerozteče :-)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (19.12.2013, 11:36)
Soni, moje také vypadá každý rok jako na vašem fotu! nejsou rozteklé, jen "povolené".

Já do ničeho teda nedávám margarín (heru), jen obyčejné máslo 82%-85%.
Protože se mi právě zdálo, že mi více tečou z Hery než z másla.
ale myslím, že ty na obrázku vypadají moc hezky.

a také peču v horkovzdušné vždy okolo 150°C-170°C , pak po chvilce snižuji na dopečení na cca 120

ODPOVĚDĚT
Soňa F. (fajtka) ID 243359 (19.12.2013, 12:12)
Ty fotky je z netu. Ty moje jsou vždycky rozpláclé placky. (N) jsou nepublikovatelné. Ach jo.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (19.12.2013, 14:36)
aha, já zkusím porovnat svůj recept se svým.

Třeba moje babička také dávala do všeho omegu - 100% tuk, vše bylo jemné, měkké, hezky drželo!
Před 4 léty jsem viděla v TV kluky v akci a dělali také cukroví ze 100% tuku.

sice je to dost odsuzované, ale tolik toho člověk nesní! nejíme to na kila, takže si myslím, že když dáte třeba 1/3 omegy + 2/3 másla (nebo hery), tak by to mohlo být OK.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (19.12.2013, 11:19)
A nepečete na horkovzduch? Já s tím mívám problém. Cukroví jedině horní, dolní na 160 stupňů. Některé druhy se mi při horkovzduchu roztékaly, tak už to nepokouším :-$

ODPOVĚDĚT
Soňa F. (fajtka) ID 243359 (19.12.2013, 10:51)
Mandlové věnečky

250 g másla nebo tuhého margarínu, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 125 g maizeny, 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 125 g mletých mandlí
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého pokrmového tuku

Do mísy vložíme změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, vejce, maizenu, 1/3 mouky, prášek do pečiva a mandle a vše dobře promícháme ručním elektrickým šlehačem, zapnutým na nejvyšší obrátky. Nakonec přidáme zbylou mouku, těsto proděláme a dáme do chladu. Plech vyložíme papírem na pečení, těsto naplníme do stříkačky a stříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení věnečky klademe na rošt a necháme vychladnout. Poloviny věnečků namáčíme v čokoládové polevě.

ODPOVĚDĚT