Pes a kočka spolu?
Maminky, můžete mi poradit, jak seznámit našeho tříletého pejska s našim malým kocourkem? Pes po něm okamžitě vyjíždí, kocourek je zatím v garáži.Mají být spolu na zahradě.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Ludmila Š. (Mila 2112) ID 205466 (18.12.2013, 12:41)
Nechávali jsme kotě zavřené v přepravní kleci,tak aby na sebe viděli. Pes očuchával klec a nemohl kotěti ublížit. Postupně jsme pod dohledem kotě pouštěli ven. Byli už na sebe zvyklí a teď jsou kámoši. Kočka leží na psovi jak na koberci. (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Ida Š. (idulla) ID 8508 (18.12.2013, 6:02)
Všem moc děkuji za rady, vyzkouším a doufám, že to s rodinou zvládneme to jejich seznamování
Ida (pes) (kocka)

ODPOVĚDĚT
Hana V. (Medeia) ID 6304, mimibazar.cz/lahvickycz (17.12.2013, 20:54)
u nás to byl docela horor, pes byl starý jezevčík a žádnou kočku nechtěl ,-), nicméně prvních pár hodin jsem ho vzala na verandě na vodítko a cepovala, kdykoliv po koťatech vyjel (dostali jsme tenkrát dvě najednou), koťatům jsem vyklidila starý chlívek, kde měli misky a pelíšek a kam se pes za nimi neprotáhl, takže se rychle naučily tam zdrhnout, když bylo potřeba. Za pár dnů už si psa nijak nevšímaly a on se spokojil s tím, že si je nahnal někde do kouta a výhružně jim štěkal z centimetrový vzdálenosti do oušek (smich)
a pak se na to vykašlal úplně a ignoroval je.
Ale ty první dny, kdybych nesyčela každých pět vteřin "Nesmíš", tak by asi bylo po koťatech...

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (17.12.2013, 9:14)
Náš kocour se psem (rotvajlerka) se k sobě měli už od začátku - nerozlučná dvojka. Ale když k nám někdo přišel s jiným cizím zvířetem, tak jsme to cizí zvíře drželi v náručí a nechali psa, aby si ho očuchal. Během minuty bylo po seznamování a mohli jsme i sestřenky yorka pustit na zem. Bára by mu v životě neublížila. Ale je to asi i o povaze těch zvířat. My měli zkrátka štěstí. Naši žrali z jedné mísy, spali v jednom pelíšku ..... A i když u Bára není, tak naši noví psi si na kocoura zvykli tak, že nejdřív žere kocour a až potom se jdou nažrat psi (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (17.12.2013, 8:48)
Muž objímal hafana a já pomalu přicházela s kotětem a pomalu klidným hlasem jsem je přibližovala /byla to fena, takže možná to je jednodušší/ Nedříve jsem hladila psa a kotě stále držela v náručí. Pak jsem kotě odnesla, psa přišla pochválit a vyměnili jsme si zvířata. Trvalo to asi 10 minut a asi proto, že to bylo miminko a fence asi 4 roky, tak to klaplo napoprvé. Jinak venku cizí kočky honila a když se jí nějaký kocour postavil, tak fena zdrhla ,-)
Svoje kotě si však hlídala a nikdy nevyjela, dokonce jedli z jedné misky (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela H. (Matýsek.) ID 2336 (17.12.2013, 7:46)
No já začala s tím že jsem měla kotě na ruce a opatrně ho dávala pesanům (máme 2 - velkého a malého) očuchat... a dávala pozor jak na psa aby na kotě neylítl tak na kotě aby zas moc neprskalo - to se psům moc nelíbí. Pak jsem kotě dala na zem a pesana držela za obojek a furt ho upozorňovala fuj ten je náš, a zároveň chválila - hodnej a hladila.
No naučila jsem to oba pesany - musela jsem, protože jsme se nakonec stali kočičí rodina - máme 3 kocoury a 1 kočku a s pesany vychází na výbornou - dokonce jeden kocour psy loví ,-)
Držím palečky, někdy je to na dýl.. vydržte stále seznamujte a bude to v poho.
A pozor, pesani jsou žárlivci - takže s mazlením kočky zezačátku pomalu.... [A]

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (17.12.2013, 8:32)
Uplně přesně (Y). Seznamovali jsme našeho dobrmana a kotě cca od zač.listopadu. Stejný postup a nyní už je to OK. (F)

ODPOVĚDĚT