Nevíte co dělám špatně? Každý rok mám tvrdé cukroví, ukládám do krabice s alobalem.
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (10.12.2013, 18:54) | Tak zkuste jiný recept. Já dávám do krabice na dno taky alobal nebo ubrousek jakkdy a jsou zpočátku křehké a pak krásně zvláční.
ODPOVĚDĚT |
|
| Dasa H. (bamida) ID 129370, mimibazar.cz/bamida (10.12.2013, 18:32) | kupte slanej rohlík a šup s ním k cukroví - včera jsem dala ke kokoskám na 4h a
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdenka D. (Sidonika 11) ID 129060 (10.12.2013, 16:33) | Linecké peču celá léta z polohrubé mouky a mám je měkké .Je pravda že to může být způsobeno tukem (více vody) tak i moukou kupuji radši dražší letos babiččinu
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (10.12.2013, 16:31) | Taky to může být tím, že cukroví příliš upražíte.
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta D. (modřenec) ID 276136, mimibazar.cz/modrenec2 (10.12.2013, 15:41) | Nedávala bych ten alobal, nepropustí k cukroví vlhký vzduch. Papírová krabice, vystlaná ubrousky a šup na balkon, špajzu atd.
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina S. (tinas1) ID 23742 (10.12.2013, 15:40) | Cukroví dát do papírové krabice do chladu a dovnitř nakrájet na čtvrtky jablíčko. Z jablíčka cukroví natáhne vlhkost a za pár dní bude měkoučké.
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (10.12.2013, 15:00) | Já mám vyzkoušeno, že když dám do chladna a pak před Vánoci donesu domů do tepla tak to pěkně měkké
ODPOVĚDĚT |
|
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (10.12.2013, 14:01) | Mamči, mám jiný problém... těsto se i při válení trhá... vůbec se mi dneska nedaří, marokánky nic moc, rohlíčky mám jak malé rohlíky a teď to linecké:o(( mám zaděláno ještě na perníčky, ale vůbec se mi do nich nechce... co s tím lineckým? poradíte jak na něj? díky Lucie
ODPOVĚDĚT |
| Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (10.12.2013, 14:34) |
Tohle se mi stalo před 2 lety.Ani jedno těsto se mi nedařilo, trhalo se, přitom recepty mám stejné již několik let. Tenkrát jsem si říkala, že buď byla divná várka másla (kupovala jsme klasické, ale v akci), nebo byla chyba v mouce (taky byla taky v akci). Přešla jsem na Heru a mouku kupuji Babiččinu.
ODPOVĚDĚT |
| | | Naďa V. (NadaV) ID 12239 (11.12.2013, 10:35) |
tak to já se přidám...dokonce jsem tady psala do poradny, poprvé se mi nepovedly perníčky..změnila jsem mouku a druhá várka super mouka Babiččina (předtím jsem měla obyč)
ODPOVĚDĚT |
|
Monika Ř. (Liška71) ID 170252, mimibazar.cz/liska71 (10.12.2013, 13:31) | Chyba bude v tom,že si s těstem nejspíš dlouho hrajete a spaříte ho.Tím těsto po upečení ztvrdne.Chce to mít suroviny studené,máslo radši nastrouhat a rychle suroviny spojit a hned dát do lednice.Já to spojuji tak,že mám v kouli ještě kousky másla a už ho dávám na odležení do led. Před upečením odkrajovat postupně a zbytek nechávat v led. Cukroví mám vždy měkké.
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta T. (Marketom) ID 246244, mimibazar.cz/marketom (10.12.2013, 13:17) | ...já do těsta nedávám bílek...
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina S. (Ktt2007) ID 308489 (10.12.2013, 13:00) | Dávám do krabice vystalnou papírem a na balkon nebo do chladné místnosti. Cukroví se jen rozplývá na jazyku.
ODPOVĚDĚT |
|
| Bohdana M. (sloninka) ID 245684, mimibazar.cz/sloninka (10.12.2013, 12:57) | nevím jestli to je receptem nebo surovinama, ale já mám recept po babičce a nikdy mi ani neztvrdne a je měkké a vláčné celou dobu
ODPOVĚDĚT |
|
| Simona K. (Simida) ID 81842 (10.12.2013, 12:54) | Taky dávám do krabice a na balkón a je potom krásně měkké
ODPOVĚDĚT |
|
| Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (10.12.2013, 12:46) | Já ředím marmeládu rumem at je řidší vsákne to pak je měkká pochoutka. Pokat máte napečeno dejte pul jablíčka do dózy změkne.
ODPOVĚDĚT |
| | Radka K. (akdara) ID 143291, mimibazar.cz/akdara (10.12.2013, 12:49) |
Díky za radu, jdu to zkusit.
ODPOVĚDĚT |
|
| Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (10.12.2013, 12:20) | marmeladou to nebudejak tu nekteri pisi ja mazu nutelou a mekoucke je je to testem
ODPOVĚDĚT |
| | Radka K. (akdara) ID 143291, mimibazar.cz/akdara (10.12.2013, 12:40) |
Už jsem vyzkoušela spoustu receptů, ale je to pořád stejný.
ODPOVĚDĚT |
| | mila m. (ukuk) ID 207372 (10.12.2013, 14:15) |
změňte mouku a suroviny přes síto přesejte a bez bílku do těsta
ODPOVĚDĚT |
|
Dany K. (CokeLady) ID 390036 (10.12.2013, 12:15) | Neděláte ho moc vysoké? Taky marmeláda by měla být tekutá, aby se vsáklo.
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (10.12.2013, 12:15) | Nemáte chybný poměr surovin? Málo tuku třeba?
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (Chana) ID 45801, mimibazar.cz/chana (10.12.2013, 12:15) | Mělo by být hlavně v chladu. V teple se spíš vysušuje. Já mám linecké po upečení taky spíš křupavé, ale na balkoně mi krásně změkne.
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (10.12.2013, 12:08) | Já přidávám do marmelády (domácí) trochu rumu, cukromí je pak pěkně vláčné..
ODPOVĚDĚT |
| | Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (10.12.2013, 12:41) |
Přesně tak já také ředím marmeládu až rumík vsákne a to je pak měkká pochoutka.
ODPOVĚDĚT |
|
| mirka k. (Mirča) ID 194198 (10.12.2013, 11:50) | zkuste dát krabici ještě do igelitu a na balkon
ODPOVĚDĚT |
|
Celkem: 23 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2 další >> |