Linecké, proč nezměkne??
Nevíte co dělám špatně? Každý rok mám tvrdé cukroví, ukládám do krabice s alobalem.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 30 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (10.12.2013, 18:54)
Tak zkuste jiný recept. Já dávám do krabice na dno taky alobal nebo ubrousek jakkdy a jsou zpočátku křehké a pak krásně zvláční. (F)

ODPOVĚDĚT
Dasa H. (bamida) ID 129370, mimibazar.cz/bamida (10.12.2013, 18:32)
kupte slanej rohlík a šup s ním k cukroví - včera jsem dala ke kokoskám na 4h a (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdenka D. (Sidonika 11) ID 129060 (10.12.2013, 16:33)
Linecké peču celá léta z polohrubé mouky a mám je měkké .Je pravda že to může být způsobeno tukem (více vody) tak i moukou kupuji radši dražší letos babiččinu

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (10.12.2013, 16:31)
Taky to může být tím, že cukroví příliš upražíte.

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (modřenec) ID 276136, mimibazar.cz/modrenec2 (10.12.2013, 15:41)
Nedávala bych ten alobal, nepropustí k cukroví vlhký vzduch. Papírová krabice, vystlaná ubrousky a šup na balkon, špajzu atd.

ODPOVĚDĚT
Martina S. (tinas1) ID 23742 (10.12.2013, 15:40)
Cukroví dát do papírové krabice do chladu a dovnitř nakrájet na čtvrtky jablíčko. Z jablíčka cukroví natáhne vlhkost a za pár dní bude měkoučké.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (10.12.2013, 15:00)
Já mám vyzkoušeno, že když dám do chladna a pak před Vánoci donesu domů do tepla tak to pěkně měkké :-)

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (10.12.2013, 14:01)
Mamči, mám jiný problém... těsto se i při válení trhá... vůbec se mi dneska nedaří, marokánky nic moc, rohlíčky mám jak malé rohlíky a teď to linecké:o(( mám zaděláno ještě na perníčky, ale vůbec se mi do nich nechce... co s tím lineckým? poradíte jak na něj? díky Lucie

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (10.12.2013, 14:34)
Tohle se mi stalo před 2 lety.Ani jedno těsto se mi nedařilo, trhalo se, přitom recepty mám stejné již několik let. Tenkrát jsem si říkala, že buď byla divná várka másla (kupovala jsme klasické, ale v akci), nebo byla chyba v mouce (taky byla taky v akci).
Přešla jsem na Heru a mouku kupuji Babiččinu.

ODPOVĚDĚT
Naďa V. (NadaV) ID 12239 (11.12.2013, 10:35)
tak to já se přidám...dokonce jsem tady psala do poradny, poprvé se mi nepovedly perníčky..změnila jsem mouku a druhá várka super :-) mouka Babiččina (předtím jsem měla obyč)

ODPOVĚDĚT
Monika Ř. (Liška71) ID 170252, mimibazar.cz/liska71 (10.12.2013, 13:31)
Chyba bude v tom,že si s těstem nejspíš dlouho hrajete a spaříte ho.Tím těsto po upečení ztvrdne.Chce to mít suroviny studené,máslo radši nastrouhat a rychle suroviny spojit a hned dát do lednice.Já to spojuji tak,že mám v kouli ještě kousky másla a už ho dávám na odležení do led. Před upečením odkrajovat postupně a zbytek nechávat v led. Cukroví mám vždy měkké.

ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Marketom) ID 246244, mimibazar.cz/marketom (10.12.2013, 13:17)
...já do těsta nedávám bílek... (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (Ktt2007) ID 308489 (10.12.2013, 13:00)
Dávám do krabice vystalnou papírem a na balkon nebo do chladné místnosti. Cukroví se jen rozplývá na jazyku.

ODPOVĚDĚT
Bohdana M. (sloninka) ID 245684, mimibazar.cz/sloninka (10.12.2013, 12:57)
nevím jestli to je receptem nebo surovinama, ale já mám recept po babičce a nikdy mi ani neztvrdne a je měkké a vláčné celou dobu

ODPOVĚDĚT
Simona K. (Simida) ID 81842 (10.12.2013, 12:54)
Taky dávám do krabice a na balkón a je potom krásně měkké (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (10.12.2013, 12:46)
Já ředím marmeládu rumem at je řidší vsákne to pak je měkká pochoutka.
(andel) Pokat máte napečeno dejte pul jablíčka do dózy změkne.
(koule) (andel)

ODPOVĚDĚT
Radka K. (akdara) ID 143291, mimibazar.cz/akdara (10.12.2013, 12:49)
Díky za radu, jdu to zkusit. (koule) (andel)

ODPOVĚDĚT
Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (10.12.2013, 12:20)
marmeladou to nebudejak tu nekteri pisi ja mazu nutelou a mekoucke je je to testem (F)

ODPOVĚDĚT
Radka K. (akdara) ID 143291, mimibazar.cz/akdara (10.12.2013, 12:40)
Už jsem vyzkoušela spoustu receptů, ale je to pořád stejný. (N)

ODPOVĚDĚT
mila m. (ukuk) ID 207372 (10.12.2013, 14:15)
změňte mouku a suroviny přes síto přesejte |:o) a bez bílku do těsta

ODPOVĚDĚT
Dany K. (CokeLady) ID 390036 (10.12.2013, 12:15)
Neděláte ho moc vysoké? Taky marmeláda by měla být tekutá, aby se vsáklo.

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (10.12.2013, 12:15)
Nemáte chybný poměr surovin? Málo tuku třeba? *-)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Chana) ID 45801, mimibazar.cz/chana (10.12.2013, 12:15)
Mělo by být hlavně v chladu. V teple se spíš vysušuje. Já mám linecké po upečení taky spíš křupavé, ale na balkoně mi krásně změkne.

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (10.12.2013, 12:08)
Já přidávám do marmelády (domácí) trochu rumu, cukromí je pak pěkně vláčné..

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (10.12.2013, 12:41)
Přesně tak já také ředím marmeládu až rumík vsákne a to je pak měkká pochoutka. (andel) (koule)

ODPOVĚDĚT
mirka k. (Mirča) ID 194198 (10.12.2013, 11:50)
zkuste dát krabici ještě do igelitu a na balkon (Y)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 23 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>