recept na perníky
prosím poraďte nějaký recept na placaté perníčky. Mám tyto vykrajovátka z Ikea,ale z klasického těsta se nafouknou a pak to nejde zaseknout až dolů. Myslíte, že kdybych nepřidala sodu či prášek do pečiva,že by to byl problém? děkuji Markéta
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (26.11.2013, 7:41)
když nedáte sodu, tak se nenafouknou, ale taky budou na jídlo tvrdé, nedobré

ODPOVĚDĚTnahlásit
Petra L. (Petrinda) ID 28315 (25.11.2013, 22:30)
Já tohle "stojánkové" cukroví dělám z těsta na sušenky : http://www.dortydorticky.cz/viewtopic.php?id=1378 Není tam žádné kypřidlo, takže nevyskočí a dají se zdobit bílkovou polevou jako perníčky. Děti je milujou (zajic)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Lucie M. (jusinka) ID 100062, mimibazar.cz/jusinka (25.11.2013, 22:24)
.. nepřidávala bych do těsta sodu (candle), je tam kvůli "nafouknutí" ,-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Květa M. (Kvetulina) ID 28531, mimibazar.cz/kvetulina (25.11.2013, 21:52)
Buď bych těsto vyválela na hodně tenko,aby se nemělo z čeho se nafukovat ,-) Nebo bych ještě před pečení otvor zvětšila nožem, aby po upečení byl akorát! (Y) (D)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.11.2013, 21:59)
:-$ :-$ :-$ nejde o otvor, jde o bříško které se vytvoří po upečení *-) *-) *-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (25.11.2013, 21:41)
Zkuste ty otvory po upečení upravit nožem,aby se daly zaseknout až dolů.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.11.2013, 21:45)
:-$ :-$ :-$ otvory jsou faj, ty nevadí, vadí to potom dále. Prostě se těsto uprostřed nafoukne a pak to nejde dál zaseknout *-) *-) *-) *-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (25.11.2013, 21:58)
myslíte jako na tlouš´tku? *-) tak to seřízněte nebo trošku ostrouhněte na struhadle...upravuji tak třeba chaloupky, aby šly dobře sesadit.

ODPOVĚDĚTnahlásit