jak nejlépe vyšlehat bílky
Kuchařinky, prosím jak nejlépe vyšlehat bílky?? Je lepší použít čerstvé nebo trošku starší? děkuji za info
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Michaela B. (bizi) ID 125081 (23.9.2013, 10:39)
Já dávám na jeden bílek 7dkg cukru, nejdřív rádně vyšlehat bílky dotuha, pak dám nad páru, přidám cukr a šlehám tak 15min. Důležité je aby, hrnec s bílkem byl ponořený ve vodě!!! Musí se opravdu pořádně prohřát, jinak z toho pak vytéká čirá sladká tekutina :-@.

ODPOVĚDĚT
Jaroslava B. (jbanca) ID 78196 (23.9.2013, 6:30)
Moje babi dala bílky s cukrem do hrnce na sporák a rukou šlehala a nahřívala ,dokud tam udržela ruku,pak odstavila a šlehačem došlehala,cukr se krásně teplem rozpustil a pak byl sníh i trvanlivější .

ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (22.9.2013, 22:00)
Na youtube je spousta videí, jak správně vyšlehat bílek, aby byl pevný. Řešila jsem to, když jsem se učila macaroons, a moje zkušenost je taková, že mísu vytřít citronem, pak bílky šlehat na co nejnižší otáčky, když se z nich stává pěna, přidám otáčky, a když už to vypadá jako sníh, tka na poseldní chvilku pustím šlehač na nejvyšší otáčky. A sníh mám opravdu pevný a stabilní. A dělám to ze studených bílků. Zkoušela jsem i bílky nechat dva dny v lednici nebo šlehat ihned po vyloupnutí a výsledek byl stejný.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (PetraSad.) ID 146281 (22.9.2013, 21:04)
Muzu vas poprosit o dobrou napln?Testo pouzivate listove?Dekuji (F)

ODPOVĚDĚT