regenerace vlasu
S čím máte nejlepší zkušenost na zregenerování vlasu? Zábaly mi moc nepomahají a mam vlasy bez lesku, takový mrtvý. Barvím je 1x za 6týdnů, žehlim vyjímečne. Používam Wonder na zabaly. Máte zkušenost z arganovým olejem, hodne ho chválí. Děkuju :)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Šárka W. (šarik3) ID 165278 (9.9.2013, 14:20)
Arganový olej používám běžně.Mám vlasy až k pasu,tak jednou za 14 dní si dělám masku.1 lžíci arganového oleje,můžete zaměnit za olivový,2 lžíce nějakého vlasového zábalu,já používám z Energy a 20 kapek Biominerálu ,nebo nějaké vitamíny v kapkách a 1 žloutek.Důkladně rozmíchat,vetřít do vlasů,počkat 20-30 minut a pak dokonale spláchnout. (L)

ODPOVĚDĚT
bara j. (janenka18.j) ID 126763 (8.9.2013, 19:31)
nedavno jsem se po 15letech barveni na cerno rozhodl se vratit ke sve cokoladove hnede barve tk jsme zacaly s kamaradkou kadernici opatrne odbarvovat tu cernou a malinko se mi to spalilo v jednom miste,poradila mi ze si mam normalne namatlat olivovej olej na hlavu,zabalit do igelitu a rucniku,treba na hodinu,pak umyt zrovna ted si delam zabal,a vlasy super :-) jeste me ceka jedno brvenicko a budu mit hnedou jak ja se na ni tesim :-) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena P. (Alča P.(pejsek)) ID 302713, mimibazar.cz/alcappejsek (8.9.2013, 18:48)
Já doporučuji toto šampon,masku i serum na konečky vlasů
C=hint&utm_term=LOREAL+ELSEVE+TOTAL+REPAIR+EXTREME&utm_content=produkty
ani tato maska není špatná
http://www.zbozi.cz/vyrobek/pecujici-a-regeneracni-maska-s-hermankem-a-aloe-pro-normalni-a-poskozene-vlasy
klidně si nechte masku na vlasech i 20-30minut

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.9.2013, 18:43)
To co popisujete zní spíš jako vlasy obalené přilšným množstvím ve vodě nerozpustných silikonů z vlasové kosmetiky (nikoliv barev, spíš šamponu a kondicioneru)

Kupte někde hlubokočistící šampon, párkrát (bude rychleji vymývat i barvu, není určen na každodenní použití) ho použijte. Nejlevnější, leč funkční najdete v DM od baley. A pak používejte šampony bez silikonů a koncicionér s těmi vodou rozpustnými.

Které to jsou je podrobně vysvětleno třeba tady http://dlouhevlasy.cz/pece-o-vlasy-kosmetika/top-tema-silikony.html

Na čištění vlasů od nežádoucích látek je také skvělá jílová maska - kupte si kosmetický a nebo léčivý jíl a prostě to smíchejte s teplou vodou a důkladně napatlejte na vlasy a pokožku hlavy. NEchte na hlavě alespoň 30 minut a pak to důkladně smyjte (je to báječné i na obličej na čištění pórů).

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.9.2013, 18:44)
Je potřeba vlasy pořádně oplachovat, je dobré na poslední oplach použít studenou vodu, vlasy se "zavřou" a budou hladší a lesklejší. A především trochu octa - do půl litrové láhve dát tak panáka octa/citronové šťávy, doplnit vlažnou vodou, a tím si vlasy opláchnout, rozetřít a pak spláchnout normálně sprchou.

Vyloženě na lesk pak to chce nějaké oleje - arganový je bezva, ale dobrou funkci zastane i obyčejný zastudena lisovaný olivový. Zahřejte ho na cca 40-50 stupňů (aby byl teplý, ale nepálil) a vetřete ho do vlasů spláchnutých horkou vodou. Tak dvě lžíce na krátké vlasy a až deci na vlasy dlouhé a husté. Důkladně nechte obalit všechny vlasy a nechte na hlavě a v teple alespoň 2 hodiny, klidně přes noc (pak to chce na polštář nějakou ochranu před zamaštěným). Posléze důkladně smýt (a na závěr spláchnout octem)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.9.2013, 18:45)
Případně můžete do oleje zamíchat něco vajec a případně citronovou šťávu (bude to zesvětlovat barvu), či trochu silné kávy (bude to ztmavovat barvu). A nebo místo toho použít nějakou ne příliš chemickou majonézu (vážně!)

Místo oleje je také možné použít jako základ jogurt a do něj rozmíchat vejce a nebo lžičku nějakého dražšího oleje, jako třeba je ten arganový.

Z bylinek jsou skvělé kopřivy - sušené namelte (mlýnek na koření a nebo silný mixér) na prášek a smíchejte s tím olejem a nechte působit na hlavě alespoň 30 minut.

A pochopitelně kopřivy pít i jako čaj + omega 3 oleje a b-vitamíny.

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (8.9.2013, 16:38)
kadeřnice nám poradila toto http://www.inhair.cz/salerm-kondicionery/92-salerm-leave-in-kondicioner-na-vlasy-salerm-21-8420282007009.html -dcera 11.let měla vlasy vyšisované ze slunka a od moře, fakt je to super, vlasy se dají rozčesat prsty

ODPOVĚDĚT