Prosím poradíte mi nějaký dobrý recept na řízky, nejraději takový, ke kterému se hodí bramborový salát. Budu dělat pro více lidí a nechci klasické řízky (jogurtové už jsme měli :-). Děkuji předem za vaše nápady a tipy. dále viz koment.
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (2.9.2013, 8:54) | Asi píši pozdě, ale já dělám vždy na naší pouť řízky a salát pro cca 25 lidí a řízky dělám takto: řízky (je jedno z jakého masa - ani je neklepu, ale můžete naklepat z vepřového masa) nakládám do těstíčka (na cca 1kg masa přijde): 2 vejce, 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce podravky, trošku pepře a pořádně rozšleháme. Řízky pak tím jakoby obalíme a zavřeme do dózy a dáme do ledničky. Tam mohou být např. 3 dny, pak vyndám počet dle potřeby a už jen obalím ve strouhance a smažím. Řízky jsou křehké, akorát ochucené a opravdu moc dobré a hlavně je to rychlé. Kdo u nás ochutnal řízky, tak už nedělá jinak...
ODPOVĚDĚT |
| Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (2.9.2013, 19:01) |
Děkuji, pozdě nepíšete, protože oslava se koná později, jen už dopředu zjišťuji nějaké recepty, ať mám čas na vyzkoušení. Vyzkouším i Váš, moc díky
ODPOVĚDĚT |
|
| Marek P. (lussis) ID 193634, mimibazar.cz/lussis (31.8.2013, 18:20) | K bramborovému salátu určitě ne nějakou divočinu, spíše klasické.
ODPOVĚDĚT |
|
Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 12:45) | Děkuji moc všem za tipy, vyzkouším něco z Vašich nápadů a pak se rozhodnu
ODPOVĚDĚT |
|
Marie S. (sesemka) ID 278823 (31.8.2013, 12:02) | my máme rádi plněné - ale dělám už málo : plátek masa proste podélně rozříznete a rozklepete nebo prostě velký tenký plátek masa, musí být do tenka naklepaný, aby se dobře prosmažil, tak ten plátek prostě poslíte, můžete přidat i česnek, na to plátek šunky a sýra a nebo opačně, nebo i slaninu, přehnete přes sebe, zajistíte špejličkama na koncích , obalíte jako řízek a usmažíte jako normální řízek, ale smaží se pomalu, aby se dobře propeklo, hlavně by vám neměl čouhat sýr ven, aby nevytekl, no a jestli použijete nějaký dobrý sýr, bude líp, já používám místní Jagnu nebo Krolewski. Je to lepší než eidam. A je to i pro mlsné jazýčky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina Ž. (maroušek) ID 294692 (31.8.2013, 9:46) | Já nakládám to těstíčka-Vajíčko,olej,sůl,pepř,gulášové koření ,česnek,hořčice,kečup. Maso potřu a nachám minimalně 1 den proležet- čím déle tím lépe. Pak obalím v klasickém trojobalu.A jsou
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (31.8.2013, 9:01) | co nějaké obalit klasicky, kuřecí v křupinkách naše děti to milují, ale teda bez salátu
ODPOVĚDĚT |
| Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 9:21) |
Děkuji za tip, takové jsem ještě nedělala, vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
| | | Lenka K. (Lenicka6) ID 93706, mimibazar.cz/lenicka6 (1.9.2013, 16:13) |
taky dělám a kluci milujou !!jen předem naložím maso v bílém jogurtu s česnekem a až potom obaluju v rozdrcených křupinkách a nesmažím!peču na pečícím papíru do zlatova
ODPOVĚDĚT |
|
| Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 8:52) |
Tak tohle vypadá dobře Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | | Michaela N. (i-modda) ID 61410, mimibazar.cz/i-modda (31.8.2013, 20:36) |
Taky je dělám, jsou opravdu moc dobré, ale řekla bych že k br. salátu tedy určitě ne. Jsou dobré s bramborami nebo kaší. Mají tím vývarem takovou svoji specifickou chuť a s tím salátem už by se to , alespoň podle mně, tedy už dost tlouklo
ODPOVĚDĚT |
| | | Irena M. (I*r*c*a) ID 152309, mimibazar.cz/i*r*c*a (31.8.2013, 20:49) |
Děkuji, chtěla jsem si to salátem ulehčit, že si ho připravím předem , recept vyzkouším a podle toho se rozhodnu, třeba přílohu nakonec změním . Každopádně jste mi tady dali spoustu tipů, tak to musím pozkoušet a uvidíme Děkuji moc všem
ODPOVĚDĚT |
| | | Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (31.8.2013, 9:31) |
Taky je dělám a jsou úžasný.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Věra K. (vikina75) ID 204942, mimibazar.cz/vikina75 (31.8.2013, 10:51) |
a opravdu se ten vývar vsákne, neplave to ve vodě?
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (31.8.2013, 20:12) |
Peču to normálně v pekáčku, nepřikryté a vždy se vsákne. Já ho tam tedy trošku nechávám, na polití.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (31.8.2013, 8:32) | v bramboráku
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (31.8.2013, 8:04) | Pokud je to na nějakou oslavu, volila bych klasické řízky ale z více druhů masa: krkovice, kotleta, panenka, kuřecí, krůtí. K bramborovému salátu bych žádné experimenty nedělala
ODPOVĚDĚT |
|
| Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (31.8.2013, 8:00) | 3 dny předem namočit do oleje s hoooooooooodně česnekem....
ODPOVĚDĚT |
| Petra M. (petulee26) ID 310357 (31.8.2013, 12:00) |
Taky tak dělám a jsou .
ODPOVĚDĚT |
|
| tereza š. (chikita) ID 108490, mimibazar.cz/chikita (31.8.2013, 7:12) | já popatlu česnekem,je to super
ODPOVĚDĚT |
|
|