| Martina S. (tinas1) ID 23742 (27.8.2013, 19:25) |
1 litr smetany. (já kupuji 3 modré 30% a 2 červené 40%. 6 plátků želatiny + 6 lžic cukru Želatinu si dám do talířku a naliju na ní trochu vody,aby změkla. Do kastrůlku dám smetanu a zahřeju. Pozor nesmí se vařit opravdu jenom zahřát. Když je smetana teplá dám do ní cukr,zamíchám a přidám okapané plátky želatiny. Asi 20 vteřin míchám,aby se mi rozpustila želatina a dávám do misek nebo formy. Potom na 6 hodin do lednice a je hotovo. Na pannacotu potom dávám ohřátou lesní směs nebo maliny - těsně,než servíruji na stůl a nebo si můžu ty maliny dát na ztuhlou panna cottu a nechat v lednici. Tenhle recept je od Emanuela Ridiho a je fakt ozkoušený,lehký a výborný.Celé vaření Panna cotty trvá 5-6 minutek.U nás doma je to velmi oblíbený dezert a všem návštěvám vždy velmi chutná. Takže pokud se do dezertíku pustíte,tak ať se povede a chutná.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka S. (Lennyss) ID 91924 (28.8.2013, 8:56) |
děkuji za recept vyzkouším
ODPOVĚDĚT |