Povidla neztuhla
Včera jsem pekla domácí povidla podle receptu Jiří V. (megaa). CHuťově jsou výborná, ale vůbec neztuhla. Jsou tak na zamíchání do jogurtu. Buchty z nich nepůjdou určitě. Co s nima? Mám je znovu vylít do hrnce a ještě vařit, nebo přidat třeba Gelfix?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (25.8.2013, 19:01)
Dobrý den, můžu se zeptat na přesný postup? Jen máme takové švestky, které jdou špatně od pecky.... Jak přesně dělat v troubě? Přikryté nebo ne, míchat... děkuji moc... receptu jsem našla moc,ale přímá zkušenost je lepší... Děkuji

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (25.8.2013, 20:18)
Dobrý den, povidla jsem dělala přesně podle tohodle receptu. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114464&user=17557 Akorát po rozmixování byla povidla dost řídká, takže na radu holek tady jsem je nalila zpátky do pekáče a pekla na 180°C. A koukala a koukala.... (H). Takhle jsem je pekla asi 3 hodiny a pak už se mi chtělo spát, takže jsem je vypnula a nechala v zavřené troubě. Ráno jsem je zapnula znovu asi na 1 hodinu. Potom jsem do nich zamíchala rum, přendala do skleniček, zavíčkovala a otočila dnem vzhůru. A nechala vychladnout. Teď už jsou povidla krásně hustá :-)
Švestky jsem rovnala "nastojato" a na ně ještě vrstvu naležato. Takhle se mi jich tam vešlo 3kg. Dost jsem je na sebe namačkala. Pekáč jsem měla odkrytý a nemíchala jsem. Ani když už byly rozmixované. Bála jsem se teda, že mi povidla shoří, ale vůbec se nepřipálily (Y)
Jinak když máte švestky co jdou špatně od pecek, tak bych je možná dala

ODPOVĚDĚT
Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (26.8.2013, 15:51)
Kam prosím??? Zbytek věty asi chybí... Děkuji K. (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (26.8.2013, 15:53)
Jé, já si nevšimla. Omluvám se ,-)
Dala bych je péct i s peckama. Potom nechala vystydnout, pecky vybrala, rozmixovala a dala péct znovu do zhoustnutí

ODPOVĚDĚT
Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (26.8.2013, 15:56)
Děkuji moc, asi to tak zkusím. K. (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (26.8.2013, 16:03)
nemáte zač :-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
vera t. (latramvai) ID 404154 (25.8.2013, 10:47)
Prosim ve te troube se musi michat? *-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (25.8.2013, 12:44)
Nemusí :-)
Už jsem je dodělala. Trvalo to teda asi 4 hodiny, ale teď jsou krásně hustá a nic se nepřipálilo.
Akorát teda ze 3 kil švestek mám 3 větší skleničky. :^) Ale jsou výborná (Y)

ODPOVĚDĚT
vera t. (latramvai) ID 404154 (25.8.2013, 15:23)
dekuji :-$ (H)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (25.8.2013, 12:44)
Nemusí :-)
Už jsem je dodělala. Trvalo to teda asi 4 hodiny, ale teď jsou krásně hustá a nic se nepřipálilo.
Akorát teda ze 3 kil švestek mám 3 větší skleničky. :^) Ale jsou výborná (Y)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (24.8.2013, 15:58)
mně ztuhla až v lednici ...ve sklenici ... ale dělala jsem rozmixované švetky v pekárně...

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (24.8.2013, 12:17)
Holky díky. Jdu je dát zase do trouby :-$

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (24.8.2013, 11:21)
Také je dělám v troubě. Když už je máte "předdělané", neporadím vám dobu, ale zhruba plný pekáč dělám 4 hodiny i trochu déle. Po čase zhoustnou vcelku najednou. Dejte je tam a hlídejte.

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (24.8.2013, 10:58)
Zuzko, pokud mohu poradit, tak já povidla peču v troubě v pekáči. Tak je klidně znovu slijte a dejte péct na 180°C cca na hodinu (vůbec to nemíchám, až po uběhnutí té doby), uvidíte, pokud budou pořád řídká, tak znovu třeba na půl hodiny, Klidně je můžete nechat pak vystydnout a druhý den znovu zapnout v té troubě - já je letos takhle pekla 3 dny - taky byla poněkud řidší, ale teď jsou jak asfalt ,-) ,-) a nebojte, nic se nezkazí. Nakonec tam přidávám trošku rumu nebo je nandám horká do sklenic a nahoru naliji trošičku rumu (jako "zátku" ;) a vždy dopadly (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Eliška K. (Betinkaa) ID 231629 (24.8.2013, 9:55)
ještě vařit nebo dát do trouby povidla jsem na dlouho

ODPOVĚDĚT
Hana V. (hanavh) ID 483261 (24.8.2013, 9:39)
Povidla trvají dost dlouho, musíte totiž odpařit (vypéct) šťávu co se vám udělá v hrnci (pekáči). Takže doporučuji dát zpět na plotnu (do trouby) a odpařovat vodu, raději pomaleji a důkladně míchat, aby se vám to nespálilo.
Povidla jsou opravdu jen rozpečené ovoce bez vlastní šťávy, eventuálně s přídavkem cukru, eventuálně nějaké koření typu badyán, skořice, hřebíček... to dle vlastní chuti a zvyku. Ztužovače a konzervanty tam nepatří.

ODPOVĚDĚT
LUCIE J. (ASTAL) ID 103311 (24.8.2013, 9:37)
Zuzko , dejte je jěště do hrnce a vařte povidla zhoustnou. Pak budou ok.

ODPOVĚDĚT