Co všechno vaříte v tlakáči? Já zjistila, že jsem ho celý rok už nepoužila.
| Alena K. (YILAN) ID 279703 (20.6.2013, 21:19) | v papinaku varim skoro denne kdyby nebylo papinaku, tak snad ani nejime varim v nem ryzi, maso at uz ho dusim na stave, gulas, na paprice, maso na kureci omacku, uzena zebra, koleno, veprovy jazyk pred pecenim, slepici, kdyz ji delam na paprice, smetane, kroupy do uzene polevky, zeli,...proste vsechno kamaradka v nem vari i rizoto, zeleninove polevky, lusteninove polevky,...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (20.6.2013, 21:09) | Já dělám vývary ( doporučuju zkusit vyvařit uzené kosti a pak z vývaru bramboračku nebo kulajdu ) a taky hovězí maso: osmažím cibulku, pak přidám na kostičky hovězí zadní a když je měkké, tak udělám omáčku, např. koprovka, rajská atd. Vše v 1 hrnci - paráda
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka P. (jav) ID 143247 (20.6.2013, 19:54) | dělat maso a mít tlakáč ve skříni?? Já mám dva a vařím v něm v podstatě vše. včetně brambor - trochu podlít, zavřít, až začně pískat ztlumit na minimum a hup za chvilenku všechno uvařeno.
ODPOVĚDĚT |
|
| Gabriela P. ((Gabriška)) ID 281317, mimibazar.cz/gabkapitelova (20.6.2013, 18:35) | to mě by se hodil ještě jeden Dělám v něm všechna masa- na štávě, omáčce, guláše, maso na rizoto,závitky..., polévky, luštěniny...Kolikrát uvařím polévku, hrnec umyju a vařím druhé jídlo Já už snad v normálním hrnci uvařit ani neumím A dokonce, když jsme loni rekonstruovali a stěhovali jsme se na 3 měsíce k našim, tlakáč jsem si přibalila taky
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina M. (Amladar) ID 420596 (20.6.2013, 14:55) | Guláš, kuře na smetaně, plátky masa s rýží, rýžovou kaši a polévky. Myslela jsem si, že je to další krám do domu, ale ušetří to hodně času.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana R. (U Metudy) ID 281452, mimibazar.cz/umetudy (20.6.2013, 14:42) | taky vařím všechno a hlavně brambory, za 10 minutek bez hlídání, aby neutekla pěna
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24072 (20.6.2013, 14:09) | používám ho min. 2x týdně, vařím v něm veškeré omáčky, vepřové kolínko, polívky jako hovězí, slepičí.....luštěniny apod. prostě bych se bez něj neobešla
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (20.6.2013, 14:06) | hodně dělám vývary z uzeného - maso jde hezky od kosti. luštěniny vedou rychlé vývary z kuřecích kostí, vepřových - používám to pak jako základ pro každou polévku každé maso, které je pořád tužší, tak tam na 15 min. šupnu. hodně zvěřinu a poslední dobou brambory - osolit, kmín,kousek másla, nepodlévat vodou a jen na 5 min. brambory ve vlastní šťávě.
ODPOVĚDĚT |
| Markéta N. (dojoo) ID 242818 (20.6.2013, 15:34) |
asi se zeptám blbě, ty brambory po tom co začne utíkat pára. Mám 6l, to se nepřipálí?
ODPOVĚDĚT |
|
| Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (20.6.2013, 13:47) | V podstatě všechno z masa kromě vývaru. Dnes třeba gulášovou polívku (aby se uvařila rychle a nevytopila jsem si v tom parnu zbytečně kuchyň).
ODPOVĚDĚT |
|