Prosím poraďte ohledne obecní kanalizace
Dobrý den, ráda bych se touto cestou zeptala a poradila, kdo má zkušenost s opravou kanalizace pod obecní cestou (silnicí, asfaltkou), po které jezdí kamiony.Viz. koment......
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Lucie S. (ziza30) ID 44312, mimibazar.cz/ziza30 (13.6.2013, 8:39)
Přípojka je Váše od plotu k Vám,pokud je pod obecní cestou ,tak je Vaku! zavolejte na dispečink a nahlaste to jako havarii v odpoledních hodinách.Bylo by dobré a je škoda,že to manžel nevyfotil a nemá dukaz.Budte neoblomná a žadejte znovu kontrolu dané kanalizace,ale ne vaky,ale kamerovým systémem.Každá pobočka VAK má kameru a musí to zkamerovat a mít od toho i zaznam.....V Brně je pokud se newmýlim Fa Wombat,takže mate kvalitní zastoupení.U nás je od nich vůz na čištění kanalizace....kameru mají na 100% takže žadejte kamerove zajištění daného useku kanalizace....

ODPOVĚDĚT
Jana T. (Jani33) ID 110615 (13.6.2013, 8:34)
Přípojka kanalizace k našemu domu je zřejmně přelomená a od nás neodtéká kanalizace.Chtěla jsem se zeptat, kdo za tuto závadu zodpovídá, na koho se obrátit, město nás odkazuje na VAK a technik z VAKU po nakouknutí do kanálu prohlásil, že je kanál v pořádku a nezanešen.......jenže manžel včera do kanálu vlezl a po pár krocích zjistil, že přípojka která je pod obecní cestou (po které jezdí kamiony), je přelomená a zanesená. Jak máme tedy postupovat a na koho se obrátit. Tato přípojka je asi tak zhruba 5m dlouhá pod obecní silnicí než zasahuje na náš soukromý pozemek.

ODPOVĚDĚT
Lucie S. (ziza30) ID 44312, mimibazar.cz/ziza30 (13.6.2013, 15:40)
Dobrý den,jak jste dopadla?

ODPOVĚDĚT
Jana T. (Jani33) ID 110615 (14.6.2013, 12:05)
Dobrý den, zatím nijak. Manžel znovu volal na VAK a oni tvrdi, že od přípojky je to naše a máme si to zaplatit a obstarat.....což si nemyslím, protože je to pod obecní cestou a k naší bráně je to téměř 5m. Tak netuším kam se obrátit. Bydlíme v Novém Městě nad Metují. Vak s tím nechce mít nic společného, město poslalo technické služby, pán nakoukl do kanálu a řekl, že je to tam čisté, víc ho nezajímalo, prý se máme obrátit na VAK. Přehazují si to jako horký brambor. Ale nedokážu si představit, že kopeme silnici (na to také musí být různá povolení) a ještě to všechno platit!

ODPOVĚDĚT
Lucie S. (ziza30) ID 44312, mimibazar.cz/ziza30 (14.6.2013, 12:14)
Vaše je to od plotu k vám domů,to Vám pěkně kecaji.Měli by přijet a zkamerovat to,včera jsme o tom bavila s tím svým a řekl mi přesně tenhle postup.Ještě mě napadá jedno řešení,jsou poviní Vám dám nahlednmout do dokumentace,kde je jasně dáno čí je co,ale pod obecní cestou to Vaše na 1000% není,to zní logicky,takže bych osobně zašla achtěla nahlídnout do dokumentace kde je to dáno a nechala si dát písemné potvrzení,že kdo má havarii opravit.Pokud tohle budete chtít písemně,tak se obavam,že se Vám prave proto nokdo pod to nepodepíše a každopádně chtejte mluvit s Vedoucím střediska a případně jedte na kraj s tím papírem.Musite udelat kraval,to je důležité.Manža at tam vleze a nafotí to.... a pak vytiskne a ukaže jim to at mu teda vysvetli co to to co tam vidí.U nás by postupovali jinak....to vím ještě,ale jste moc daleko..

ODPOVĚDĚT
Jana T. (Jani33) ID 110615 (20.6.2013, 6:45)
Dobrý den, tak jsme nakonec dopadli tak, že nám kanálek zase přetekl a manžel zavolal VAK. Přijeli pánové s velkým autem a pěkně nám na pozemku profoukli trubky hadicí.....pomohlo. Měli jsme to prý klasicky ucpané a už by to nemělo zlobit. Přelomenou trubkou se netrápíme, pokud nám to bude při dešti fungovat, tak ta přípojka asi není nejspíš naše. Děkuji moc za rady, aspoň víme jak postupovat, kdyby se někdy stalo, že to bude ucpané pod silnicí.

ODPOVĚDĚT
Lucie S. (ziza30) ID 44312, mimibazar.cz/ziza30 (20.6.2013, 6:52)
Tak to je dobře,že aspoň to...a že vše funguje....a pak teda taky vite co a jak.Zcela logicky,co není na vašem pozemku,není Vaše....taka t vše dobře funguje,když ted po tech horkách máji příjit zase hruzy....hezký den Lucka (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno