Ukončení pracovního poměru zaměstnavatelem
Prosím, je tu někdo, kdo by věděl na co si dát pozor a do čeho se nenechat dotlačit? Řetězec zavírá naši pobočku. Zřejmě nám nabídnou místo jinde- nejbližší je 25km vzdálené. Více koment...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Eva B. (Arkan) ID 225960 (29.5.2013, 8:47)
při rušení jedné filiálky jsem přijímala tehdy kolegy z rušené filiálky a všem zůstal stejný platební výměr platný pro naši oblast.Toho se opravdu nebojte.

ODPOVĚDĚT
Eva B. (Arkan) ID 225960 (29.5.2013, 8:00)
25km ještě jde,dojížděla jsem dál a toto je normální dojezdná vzdálenost-práce je málo a tak by se k tomu nestavěla od začátku negativně(dítě jsem měla ještě menší v té době 9let a zvládali jsme)uvidíte co vám nabídnou a většinou to fungovalo tak,že ze zrušené prodejny šly třeba i dvě na stejnou filiálku a dojíždění si rozdělili příspěvkem na benzín atd.neházejte flintu do žita,v klidu si vyslechněte co vám nabídnout,vemte si čas na rozmyšlenou.Na odbory moc nespoléhejte-ty z 99%udělají co po nich chce zaměstnavatel.Hlavu vzhůru a nebojte se,zvládli to jiní vy to dokážete taky.Dětem trocha samostatnosti neuškodí a velmi mile vás překvapí jak jsou šikovní.

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (29.5.2013, 8:08)
Těch 25km, bych dala- to máte pravdu. Holky už samostatné být musí, díky tomu, že mám ranní- odpolední a nepravidelně.
Mám právě strach z toho, že nás rozdělí a budou tlačit k okamžitému podpisu čehokoli. Bez možnosti poradit se nebo to jen v klidu pročíst. Poradu přesunuli na dřívější termín ze dne na den a já teď nahonem lovím na netu co můžou a co ne.
Jasně, že se budu snažit práci udržet a pokud to jen trochu bude proveditelné, kývnu na dojíždění. Ale co když nás chtějí vyhodit a ještě ušetřit?

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (29.5.2013, 13:25)
Ale co když nás chtějí vyhodit a ještě ušetřit?... Jíťo tak se prostě nesmíte nechat oškubat. A stát si za svým, že si chcete vše v klidu promyslet a až následně něco podepisovat.

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (29.5.2013, 7:51)
V pracovní smlouvě mám místo výkonu a dodatek o možnosti vyslání na 3 měs. na pracovní cestu. Tu jsem podepsala před rozvodem- teď jsem sama s dětmi 12 a 15 let. Bez auta. Zítra je velká porada na kterou má přijet nejvyšší vedení a personalisti, ale o zástupcích odborů nikdo nemluvil. Mám strach, že nás donutí podepsat pro nás nevýhodné dohody. Nevyznám se v tom, na co mám nárok a co můžou oni. A na shánění právníka není čas...
Práce tu není a bez ní to nezvládnu...

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (29.5.2013, 10:26)
Je to celkem jednoduché, máte nárok přesně na to, co máte v pracovní smlouvě. Pokud máte přesně (adresně) psané místo výkonu práce, tak se přesun na jinou pobočku může stát pouze s vaším souhlasem (a změnou pracovní smlouvy). Dohodu (pravděpodobně dodatek k pracovní smlouvě) podepsat můžete, pokud se vám to bude líbit, nebo nemusíte, pokud vám to nebude vyhovovat. Pokud nepodepíšete, pak už zbude zaměstnavateli jen možnost vám dát výpověď s výpověďní lhůtou a odstupným.

ODPOVĚDĚT