Mám starou kameninovou formu zaklapávací z dvou dílů po babičce, ale nemůžu do ní vychytat recept, aby byl beránek hezký z obou stran a propečený. Nemáte prosím některá takový? Děkuju moc
Sylva J. (jarolimkaa) ID 103788 (25.3.2013, 21:49) | já vždycky bojuji s vyklopením , každý rok peču dva tři berany neboť ho nemůžu vyklopit takže mu vždycky něco zlikviduju
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavla U. (wapi) ID 355606, mimibazar.cz/wapi (25.3.2013, 11:46) | Mám dost podobnou formu jako vy a už léta používám tento recept: 140g hery, 200g krysl.cukru, 4 žloutky, 100g mletých ořechů, 250g pol.mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/8l mléka, 50g rozinek namočených v rumu a obalených v mouce(nemusí být), sníh za 4 bílků. Vyšlehat cukr se žloutky, přidat ostatní suroviny, naposled sníh z bílků, těsto nalít do vymazané a vysypané formy (téměř po rysku) a péct při 150 st. asi 35min. Vychladlého beránka polívám čokoládou. Tohle těsto výjde na beránka a ještě troška zbyde, třeba na muffinky. Je naprosto super, peču každý rok a můj maxim počet byl 6 beránků, to se mi o nich o zdálo.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Eva Š. (Evika) ID 5777, mimibazar.cz/evika (25.3.2013, 10:38) | Moni, tohle je recept po babičce do kameninové formy, pečeme ho celá rodina! 225 g mouka polohrubá + 1/2 prášku do pečiva 185 g cukr moučka 135 g másla (rozpustit) 3 žloutky + sníh 90 g pomletých vlašských ořechů 1,5 malinkého šálku mléka Formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Vlejeme po takový ten rantlík, může být i méně. Pečeme 40-45 minut na cca 150 stupňů
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana H. (Zuzanah1) ID 62576, mimibazar.cz/zuzanah1 (25.3.2013, 10:01) | 4vejce, 200g másla, 200g cukru, 1vanilkový, 300g polohrubé mouky, 250g tvarohu, 1prdopeč, 6PL mléka. Vyzkoušeno
ODPOVĚDĚT |
| | Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (25.3.2013, 10:34) |
Prosím o upřesnění - tvaroh měkký vaničkový nebo z pozlátka? Děkuji - asi vyzkouším Stačí dávka na většího dvoudílného beránka? Díky moc
ODPOVĚDĚT |
|
| ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (25.3.2013, 9:52) | děkuji zy tip-snad se letos pěkně povede
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana K. (Jana69) ID 135896, mimibazar.cz/jana69 (25.3.2013, 9:22) | 15dkg cukru, 15 dkg hrubé mouky, 4 vejce, vanilkový cukr, citron. kůra, teplá voda(pár lžic- přiměřeně), 3 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla, půl lžičky prášku do pečiva. Peču 30-45min. Toho těsta je trochu víc, zbytek dávám do vymazaného vysypaného kastrůlku a je z toho minidortík
ODPOVĚDĚT |
| | ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (25.3.2013, 9:28) |
jé hned si taky píšu receptík-jééé toto je z hrubé mouky /to neznám/ jak prosím tu formu vymaštujete-mě se to vždycky na čumáku přilepí-nebo jejde vyklopit
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana K. (Jana69) ID 135896, mimibazar.cz/jana69 (25.3.2013, 9:31) |
vymazávám máslem a vysypu strouhankou.
ODPOVĚDĚT |
|
| Marie H. (majulenka) ID 33153 (25.3.2013, 9:12) | já v kameninové formě vždy nejdříve peču jen zespoda, tak 15 min a pak teprve z obou stran
ODPOVĚDĚT |
| | Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (25.3.2013, 10:31) |
Jako že ne začátku pečete odklopenou formu? nebo že pustíte spodní těleso trouby a pak i horní??? Děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | Marie H. (majulenka) ID 33153 (25.3.2013, 10:36) |
normálně přiklopenou, ale pustím nejprve dolní těleso, pak horní se spodním a pokud je potřeba "dopéct", tak až drží tvar, odklopím vršek
ODPOVĚDĚT |
|
| JANA S. (SPEJCHY) ID 93659 (25.3.2013, 9:11) | záleží jak je velká forma já peču taky v této,ale je malá,piškot ze 4 vajec tuším
ODPOVĚDĚT |
|