Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Změna prostředí...
Ještě se chci poradit...mám mámu na Slovensku a jezdíme za ní cca 3x do roka asi tak na 2 týdny. Jak to snáši kočičky?Nemyslím cestování,ale tu změnu prostředí.Nechávate je radši u známych?Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Petra D. (ensinka) ID 367003, mimibazar.cz/ensinka (23.3.2013, 10:01)
O kočky se nám stará tchýně u nás doma, když jsme pryč déle. Když je pryč ona tak se jí staráme o její kočku. U koček je lepší, když jsou ve svém prostředí.

ODPOVĚDĚT
Markéta P. (máma.) ID 11215, mimibazar.cz/mama (22.3.2013, 19:44)
já nechávám doma, myslím, že je lepší požádat sousedy, aby nakrmili, než cestovat s (@) pro tu číču je to stres, doma je ve svém prostředí a když má potravu a čistou vodu, volný přístup na WC tak většinu času prospí.
Jinak do záchůdku používám Zverlit a jsem moc spokojená, dělají se 3 hrubosti, nám vyhovuje nejvíce modrý, to je střední hrubost, každý den vybírám a jednou za 14 dní měním vše a horkou vodou celý záchůdek vydrbu.
Jinak to jestli je kočka cítit nebo ne, je i otázka stravy, kvalitní granule, kastrace atp. To vše má vliv.
Já měla doma Bernského salašnického psa fenu 45 kg , 3 kocoury a nikdy mi žádná návštěva neřekla, i když jsem se ptala, že je u nás cítit zvíře.
Je to asi otázka čistoty a zvyku. Já tam kde se zdržují zvířata luxuju každý den a když byla berňačka tak co dva dny jsem vytírala.
Nebojte kočka je velmi čistotné zvíře. Jen do toho.

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (22.3.2013, 17:45)
Každá kočka to snáší jinak. 2 si v tom libují a nevadí jim to, ale třetí nesnese dojet autem ani asi 2 km k doktorovi. Ječí celou cestu.

ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (Alzbsuzi) ID 17828 (22.3.2013, 17:28)
Já myslím, že je to hodně individuální... Já to hned na začátku řešila s veterinářem a ten mi řekl, ať ji navykám od mala... Takže od malička jsem kočku brala sebou autem, k rodičům, když jsem jela k babičce, dokonce i vlakem... Beru ji i když jedu někam na víkend.. Kočka je zvyklá, takže se změnou prostředí nestresuje, stačí jí, když jsem tam já. Tím pádem nemáme problém ani s veterinářem, nebo kamkoliv jedeme, ochotně vleze do přepravky a nejsou žádné problémy. Kamarádka si pořídila britku před půl rokem, aplikovala stejný postup a se stejným úspěchem (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (22.3.2013, 14:58)
Též máme rodinu na Slovensku,ale naší kočku jsem vzala k mojí mámě,která má též kočku,byl to pro ní šok,ale lepší než cestování 6hodin a pak v domě(na Slovensku)máme psa,co kočky nesnese,takže je to nej pro ní.
Takže být Vámi,než si pořídíte kočku,tak si zajistěte hlídání,je tedy možné aby kočka cestovala s vámi,některé kočky to snášejí dobře.
Jinak já vysávám obden,když je čas a chuť chce to denně,i když kočku kartáčuju,ty chlupy prostě jsou,když se používá krytý záchod a filtr do něj a čistí se pravidelně,máte kvalitní písek,tak to cítit není.Pokud zrovna nejste u toho,když se vytoto ,-)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (22.3.2013, 14:50)
naše čičiny ani od rodičů necestují, naše by to nezvládly, stačilo jim když jsme se stěhovaly, to byly skoro 3týdny zalezlé, každá si vybrala jeden pokoj a to bylo jejich teritorium, seděli na prahu pokoje a jedna na druhou vrčela, když s něma jedeme jen k veterináři tak se většinou cestou buď počúrají nebo poblinkají nebo celou cestu hrozně naříkají (cca 10km), když jedeme na dovolenou tak je necháváme doma, víkend v pohodě vydrží samy a když jedem na dýl tak nám je chodí krmit rodiče. ale jsou kočky co cestují v pohodě, když si z vyknou od mala, tak není problém, každá kočka úplně jiná povaha... je to individuální, ale rozhodně jsou víc plaché když jsou jen doma. Od rodičů kočkám návštěvy nevadí, ty naše se jdou po zazvonění zvonku okamžitě schovat a vylezou na průzkum až tak po hodině ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina P. (piskottka) ID 80544, mimibazar.cz/piskottka (22.3.2013, 14:37)
my jsme brali ze začátku kočku sebou na víkend k rodičům. myslím,že je to pro ně hoodně stresující ,cesta i pobyt v cizím prostředí.ted je necháváme doma a babička se na ně chodí dívat,jestli mají vodu nebo doplnit žrádlo. většinou celý den spí a užívající domácího klidu :-)

ODPOVĚDĚT