Nedaři se moc kynuté těsto. Vždy mi nějak moc ztvrdne. Máte některá dobrý recept, aby zůstalo jemné a vláčné? Děkuji.
| Lenka M. (Bibilka) ID 229658, mimibazar.cz/bibilka (14.3.2013, 20:01) | Já dělám kynuté těsto podobné tady maminek,ale část mléka nahrazuji jogurtem.Jsou nadejchané i několik dnů.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (14.3.2013, 12:08) | Zkuste můj recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=128213 po upečení vydrží několik dní, ale většinou jsou za pár hodin sežraný školu jsem měla od babičky, ale na kvásek jsem se vyprdla
ODPOVĚDĚT |
| Ludmila N. (dunka1) ID 408079 (14.3.2013, 14:14) |
Vaše buchy mám odzkoušené a doporučuji, jsou vynikající a jiné už nepeču. Díky za recept
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta Ř. (marketha) ID 89690 (14.3.2013, 12:07) | Jiné už nedělám,vše je z toho krásně měkoučké,nadýchané.Jednou jsem udělala větší množství a i třetí den byli buchty měkké http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90895&user=90095
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina K. (woofer) ID 166052 (14.3.2013, 11:50) | Já dávám sušené droždí,ušetřím si práci s kváskem
ODPOVĚDĚT |
|
| silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (14.3.2013, 11:12) | mám starou kuchařku po babičce a tam dávají do kynutých těst kromě másla i sádlo (tak půl na půl, případně dám sádla méně, ne vždy ho mám dost), buchty jsou pak křehčí a vláčnější, zrovna včera jsem je dělala jsou i dnes výborné
ODPOVĚDĚT |
| | Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (14.3.2013, 11:49) |
tak mě to učila moje maminka se sádlem a je to
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (14.3.2013, 10:52) | Dělám tyto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=80641a jsou fakt vynikající i druhý den - pokud zbydou, což se stává jen výjimečně...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (14.3.2013, 10:44) | Jitko, vyprdněte se na odměřování a vážení. Vezměte to od oka. Do mísy nasypte polohrubou nebo hladkou mouku. Osolte a oslaďte ji (dobře zamíchat. Do mouky udělejte důlek, rozdrobte droždí (na kilo mouky dávám cca 3/4 až 1 celé droždí), posypte trochou cukru a zalijte teplým mlékem. Nechte chvilku - než se droždí nafoukne a vyplave na povrch mléka. Přilijte olej nebo rozpuštěné máslo (na kilo mouky cca 100-120ml oleje), klepněte vajíčko a vařechou vypracujte vláčné, ale nelepivé těsto. Podle potřeby přilijte teplé mléko, nebo naopak přisypejte mouku. Až se těsto nebude lepit na mísu ani na vařečku, přikryjte mísu utěrkou a dejte kynout. Z tohoto těsta dělám Honzíkovo buchty, koláče, záviny.... Když chcete voňavé těsto, nastrouhejte trochu citronové kůry. A buchty atd. potírám také olejem.
ODPOVĚDĚT |
| Lucie Š. (Lucianka05) ID 249118, mimibazar.cz/lucianka05 (14.3.2013, 12:18) |
dělám přesně takhle, mouku dávám půl hladkou,půl polohrubou a jsou skvělý. pekáč pořádně vymazat rozpuštěnou herou a každou buchtou potřít a zbytek pak ještě vyliju na buchty, musí plavat. jsou skvělý.
ODPOVĚDĚT |
| | Jana P. (JanaPas) ID 433039 (14.3.2013, 11:00) |
Ježiši, konečně někdo, kdo nedělá v hrnku kvásek. Já dělám buchty jako vy. Dělala je tak moje babička, maminka a já taky. Žádné vážení, prostě podle potřeby. Když čtu tady ty recepty, tak nechápu, jak to může vyjít. Protože každá mouka je jiná (jinak suchá) a když někdo napíše 250 ml mléka, tak mi to přijde, že to prostě nemůže zpracovat. Já kolikrát dávám necelý litr. A když chci, aby těsto bylo nadýcháte tak tam cágnu trošku perlivé minerálky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta S. (marky468) ID 283983 (14.3.2013, 10:43) | Já dávám kostku droždí, do toho přileju 1/4 litru vlažného mléka, ve kterém jsem si rozpustila 10 kostek cukru. Nechám vzejít kvásek, pak přidám 1/2 kg hladké mouky, 2 vejce, 2 dcl oleje, špetku soli. Snad je to všechno . Vždycky se povede a je vláčné a chutné
ODPOVĚDĚT |
|