Kdo jste začal po dětech nedávno pracovat?
Jak to s dětmi zvládáte? Jsem celkem bezradná, bývám více nemocná, ale zatím to přecházím, dřív jsem měla domácí školu, děti jsem si užila, byly hodné, poslušné, měl ajsem na ně sílu. Teď děti v práci, u nich se vyčerpám a doma spolu skoro nic nezaži
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Valerie R. (valinkarajnohova) ID 93633, mimibazar.cz/valinkarajnohova (19.9.2012, 20:45)
(hello)znám to velice dobře,nastoupila jsem do práce, dcera do 1.tř a syn je ve školce,je to kolotoč,nic nestíhám,domáctnost (zip)o tom radši nemluvím ,-) na děti moc času nemám,i když můžu říct,že si skoro po měsíci začínám zvykat a už celkem "funguju" . prvních 14 dní jsem byla nepoužitelná,unavená,no hrůza.někdo mi poradil,hlavně nechodit spát přes den,jinak si zvyknete a nedostanete se z toho.vždy jsem to překonala a je to fakt mnohem lepší.přeju hodně sil,abyte i Vy brzy vše překonala a zvládala to jako dříve na (Y)
(hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (20.9.2012, 21:24)
,-) s tím spaním přes den je to pravda. :-| Syna jsem po obědě uspávala a vždy usnula s ním. Trvalo mi pak skoro půl roku, než jsem to v práci překonala. Vždy kolem 13 hod. přišla "hodina Sirael" a já jsem težce odolávala únavě, oči se mi samy zavíraly :-| S dcerou už jsem se tomuto na MD zuby nehty bránila a nástup do práce byl o moc lehčí (Y) (noc)

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (19.9.2012, 11:19)
Začala jsem teď chodit do práce po dvouleté mateřské. Žiji sama s dětmi. Mám normální 8hod. pracovní dobu, holčička v miniškolce. Babičky nemám. Už mi taky není 30 a bývám více unavená. Ale zvládám to dobře, naopak si od malé odpočinu, má teď strašné období, které mě vyčerpává víc než práce v dole ,-)

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (19.9.2012, 8:50)
Co bych dala za pracovní dobu, jakou máte vy a ještě jen 4 dny v týdnu ,-) Já mám manžela vždy 14 dní pryč mimo domov, takže jsem na holky i na barák a zahradu úplně sama - tchýně nehlídací, babičky zemřely a maminka s taťkou bydlí 70 km od nás, takže hlídání nepřichází v úvahu. Šla jsem do práce, když byly mladší dceři 2 roky a měsíc a prostě se to MUSELO zvládnout. Dělala jsem klasicky 8,5 hodiny denně. Musí to zvládat miliony maminek a některé jsou na to úplně samy - já mám pak vždycky doma na 14 dní manžela, ale to je spíš péče o barák a zahradu, holky jsou do kroužků vozila já, úkoly s nimi psala taky já, prostě mi odpadly jen ty těžší věci ohledně domu (sekání zahrady, příprava dřeva na zimu atd.) Běžné věci ohledně úklidu dělám taky jen o víkendech a nebo zapojuju holky, ale prostě takový je život ,-) Ale začátky, než se to všechno zajelo, byl masakr, ale teď už to jde.

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (19.9.2012, 8:20)
Nyní už jsem v pracovním procesu déle, ale po nástupu do práce to bylo drsné. Také jsem sama s dvěma dětmi a nemám maminku, protože mi umřela...Dětem tehdy byly 3.5 a 4.5 roku. Byl to nářez 8-| Náročná práce, lítala jsem jak hadr na holi, pracovala i po večerech, nakonec jsem z toho onemocněla tak, že jsem byla 6 neděl doma. A bylo (zip) Vyřešila jsem tu neúnosnou situaci změnou práce, je klidnější (sice za méně peněz), ale rodina je v pohodě, děti také a já nestůňu a jakž takž to stíhám *-) moc vám držím palce (L) nebojte, usadí se to, musíte najet na nějaký rytmus, pak už vám to ani nepřijde :-$ (hello)

ODPOVĚDĚT
Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (19.9.2012, 8:14)
Tak já jsem SAMA se sedmiletými dvojčaty a mám komplikované zdrav.problémy. Trochu jsem se pousmála nad vaším problémem, který nechci zlehčovat, ale... pokud máte manžela zaúkolujte ho co nejvíc (Y) pokud ne, tak musíte vydržet a být ráda, že jste zdravá (běžné rýmečky do toho nepočítám, ty taky přecházím) ,-)
Jinak já pracuji pár měsíců, 8hodin denně, dojíždím cca 20min od místa trv.bydliště. Ráno mi moje maminka doprovodí kluky do školy, ti jsou odpo v družině. Já je vyzvednu kolem 16hod (většinou jsou tam poslední). A jedeme na kroužky (mají 1x týdně hasiče, a 1x týdně florbal). Pak úkoly, domácnost, svačiny, večeře a jsem opravdu kolem deváté hodiny "mrtvoň". Když nejdou kluci do kroužků, tak je to stejné, jen mám hoďku k dobru. Věnuji se klukům v rámci možností večer a přes víkend. Nemám pocit že by nějak strádali oni nebo já. Můžu vám říci, že se to dá zvládnout. Mně to st

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (21.9.2012, 21:41)
Já nejsem zdravá, mám únavový syndrom způsobený zřejmě něléčenou a nějak samovyléčenou boreliózou a ještě dalšími problémy.

ODPOVĚDĚT
Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (19.9.2012, 8:15)
Mně to stojí mnoho sil, ale večer usínám spokojená, že jsem šikovná a jsme všichni v pohodě, i když nemáme domácnost ve 100% stavu. Dnes mě absolutně nerozhází běžný provozní bordel, ten mi neuteče ,-) uklidím jindy. Když mám špatné dny a nemůžu díky svému zdrav.stavu chodit, starají se kluci sami o sebe. Udělají si úkol, já jen zkontroluji. Nachystají si večeři (rohlík s mlíkem zvládnou sami), uklidí si, převlečou a ještě stihneme probrat daný den, nebo zahrát šachy či přečíst pohádku... no prostě zlatíčka. Takže hlavu vzhůru (L)

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (Pajuna1) ID 24953 (18.9.2012, 23:27)
Tak já pracuju už půl roku, holčička začla chodit do první třídy, syn začal chodit do školky. Je to náročné, ale funguje naštěstí manžel. Pracuji na směny v hotelu - 12ti hodinové služby. Navíc jsem neskutečný pedant, čímž si hooodně komplikuji život. Ale bohužel s tím neumím nic dělat. Dnes jsem šla na noční a místo toho, abych si přes den trochu odpočinula, vařila jsem na dva dny, upekla buchtu, povlíkala a pracovala na zahradě. Manžel nadává, že si neumím odpočinout, ale tu práci za mě stejně nikdo neudělá.

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (18.9.2012, 22:50)
Já jsem v práci po MD teď 14 dní. Jsem také pěkně unavená, kdybych si po příchodu z práce sedla, tak usnu. Nechci znít jako krkavčí matka, ale po celodenním běhání kolem dcerky jsem teď ráda v práci a v kolektivu. O to víc si s dětma užiju těch pár hodin doma před spaním a samozřejmě víkendy. Možná to tak cítím teď, protože je to pro mě čerstvá změna, ale tuším, že za pár let budu zase tesknit po době, kdy jsem byla s dětma doma. (mamca) U nás je jenom problém vozit děti do školky a školy, to stíháme ráno na minuty a odpoledne je to také problém, každé dítě jinde. Naštěstí mi v tomto pomáhá manžel. A co se týká únavy, chce to čas, vím, že to přejde, je to velká změna. Držím palce.

ODPOVĚDĚT
Jana F. (Brigitte) ID 6218, mimibazar.cz/brigitte (18.9.2012, 20:17)
Jituš, musíte více zaúkolovat manžela a doporučuji si třeba hledat jiné zaměstnání....
Asi to nepůjde hned, ale časem.
Moje malá měla v červenci dva roky, naskytla se mi velmi zajímavá nabídka a já ji přijala..... Dělám dlouhý a krátký týden....
Když mám ten dlouhý, holek 2, a 15) si neužiji, ale, když mám týden krátký, tak jsem s maličkou celé dny a moc si to užívám, chodíme do parku, na kaštany, s větší si pak občas uděláme holčičí večer, kdy koukáme na holčičí filmy....
Ta únava přejde,,, časem se celá rodina dostane do jiného koloběhu...

Přeji, aby to šlo hezky a podle Vašich představ..musíte mít pozitivní myšlenky . držím palečky...

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (gitasek) ID 25342, mimibazar.cz/gitasek (18.9.2012, 20:30)
ne každý má ale hodného a vstřícného manžela a vše srovnané hned, jak vy (F), jen pár silných jedinců je tak v poho (L), ale je to super, ža sspon vy jste s etak super aklimatizovala [A]

ODPOVĚDĚT
Jana M. (loby) ID 405130, mimibazar.cz/loby (18.9.2012, 20:17)
Jitko, pracuji po MD 2měsíc, musím pracovat na plný úvazek na 8,5h., takže výborné se dvěma malými dětmi, první měsíc jsem byla úplně hotová a teď jsou hotové zase děti, protože sotva vlezly do školky, tak hned od 4 dne chození tam jsou stále nemocné - mele se v nich stále rýma, rýma a zase rýma, do toho dnes mi volali ze školky, že si mám v poledne přijít pro dítě, že má horečku a zvrací, takže výborné. Asi už mají v práci ze mě taky radost. Jak píšete, ani se s dětmi neužijeme, připadám si jako nějaký štvanec, ráno do školky, pozdě odpoledne ze školky a den je pryč.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.9.2012, 21:04)
Přijde mi to obrovský rozdíl oproti mateřské, víkend nestačí na to si to vynahradit. navíc, co vydělám zase projezdím a projíme. Ale s jedním příjmem to bylo orpavdu tak tak a nárazovky typu oprava auta jsme museli brát z našetřeného. tak si říkám, že jsem měla ještě rok dva zůstat doma, stát platí zdravotní pojištění, když vařím, tak hodně ušetříme... Uvidím. Děkuju za reakci.

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (gitasek) ID 25342, mimibazar.cz/gitasek (18.9.2012, 20:17)
ká mám místo na8h, na9h...absolutně nestíhám, mám školáka a předškolačku a pěkně mě to seje, bo děti chci vidět i vyrůstat ne jen vidět z fotek, takže jsem zažádala o 6ti hodinovku a uvidíme...navíc já dělám 6dní v týnu a ne zrovna za super kačky..takže o to víc jsem naštvaná, že ani pro ty děti není nic víc, než nervní a unavená matka (candle) :-(

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.9.2012, 21:02)
6 dní v týdnu na 8-9 hodin je opravdu náročná představa. Předtím jsem záviděla mamkám, které měly práci, ale nedošlo mi, za jakou cenu ji mají, záviděla jsem jim ten další příjem. Mně vyšli v práci vstříc, mám 4 dny a jen od 8.30 do 13. hodin - každý den troch jinak, ale přibližně. Jsou to supr podmínky, ale učím, pak doma přípravy a jsem vyčerpaná z dětí ve škole, je nto náročná práce, jinak čas by byl supr. Nějak to není můj styl, raději bych byla ještě s dětmi doma. Snad se to časem zlepší, přeju také, aby to u Vás bylo lepší.

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (gitasek) ID 25342, mimibazar.cz/gitasek (19.9.2012, 18:43)
jejda no snažím se hledat lepší práci, bo toto je fakt na mašlu....děkuji za vstřícnost a vým teda přeju tu super prácičku (L) (F) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (21.9.2012, 21:43)
Já v své superprácičce učím a hlídám puberťáky a i menší děti, asi mě vyčerpává to množství dětí a také to, že jsem pedant a dělám to důkladně.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.9.2012, 20:00)
jem, protože jsem vyčerpaná. Chybí mi to a to mám poloviční úvazek. Jak to prožíváte vy?

ODPOVĚDĚT