domaci sunka
Dobry den prosim poradte dnes jsem delala domaci sunku krasne drzi ale chutove nic moc a ani barva .Prosim poradte jak na to dekuji
poslední fotografie v albu domaci sunka | SBERBANK | finanční uřad | bydleni v Moste | SBERBANK
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (18.2.2013, 22:35)
Nedáváme Pragandu, jen cukr. A snažíme se dávat hodně koření (třeba grilovací), jinak to není výrazné.

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Dražica) ID 148767 (18.2.2013, 21:20)
*-)Praganda?? nevím, nedávám....a chuťově nám vyhovuje i tak...barvu neřeším :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (18.2.2013, 21:34)
Praganda je udajne jedna z tech vetsich svinstev,co si muzete naservirovat...v nedeli jsme delali domaci uzeny a Pragandu jsem vynechali..jde to i bez ni,,,,,,

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (kulíšek73) ID 302487, mimibazar.cz/kulisek73 (18.2.2013, 21:05)
teplotu jsem dodrzela mezi 75 a 80.ale jinak jsem fakt trochu sklamana.tu rychlosul jsem tam nechtela davat kvuli detem :-$

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.2.2013, 21:12)
Petro - zdravá strava je krásná věc, ale jsou věci kdy je potřeba trošku přemýšlet.
V poměru gramů na kila masa - je použití rychlosoli zanedbatelné. Je to nula nula prd. A když opominu vzhled, tak Praganda se postará i o to, že nemusíte šunku sníst do 24 hodin. Je to prostě konzervant a to i v takto malém množství.
Takže místo šunky s mizivým procentem Pragandy máte nevábně vypadající "ovar"
Je to stejné jako by jste chtěla dělat pampeliškový med bez cukru - úmysl krásný, výsledek žádný.

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (kulíšek73) ID 302487, mimibazar.cz/kulisek73 (18.2.2013, 20:48)
1kg veprove kyty 20g soli lzicka medu a 1dcl vody a po dvou dnech jsem ji trosicku pres hodinu varila a pak schladila ve studene vode.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.2.2013, 20:54)
A průser je na světě (H) Kde je Praganda? Kde cukr? Cukr Vám uvolní bílkovinu a Praganda zajistí onu požadovanou barvu - maso nezešedne.
A šunka se nevaří!!! Teplota nesmí přesáhnout 75-80stupňů. Jakmile ji necháte vařit, máte místo šunky vařené vepřové.

A ještě maličkost - nedoporučuji Alpskou nebo podobnou sůl, ale úplně obyčejnou.

ODPOVĚDĚT
Daniela D. (Dani) ID 241733, mimibazar.cz/Danii (18.2.2013, 21:31)
JJ ŽÁDNÁ ALPSKÁ ,-) JÁ VÍM JARUŠKO (L)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.2.2013, 21:35)
,-) ,-) ,-) ,-) na mou duši na psí uši to nebylo Dani na Vás.
Dneska přišla nešťastná kamarádka sice s hezky růžovou (Pragandu dala) - leč neslanou šunkou.
A čím že solila? No kvalitní, drahou alpskou solí ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Daniela D. (Dani) ID 241733, mimibazar.cz/Danii (19.2.2013, 18:51)
:-D :-D :-D tak ať žije Alpská sůl ,-), jinak vím, že to nebylo na mě (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
IVETA T. (itivetka) ID 79315, mimibazar.cz/itivetka (18.2.2013, 20:40)
také jsem ji dělala, barvička nikdy nebude jako šunka z obchodu, (F) (F) (F) (F) (dance),chutově byla ale výborná a hlavně bez éček |:o)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.2.2013, 20:46)
Proč by proboha neměla být barva jako z obchodu? Mám v receptech úplně obyčejnou šunku (bez douzení, bez dalšího dokořenění atd) - a podotýkám, že právě tu šunku co tam je na fotce dělal syn (18let) protože ho honila mlsná.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.2.2013, 20:40)
Písněte jak jste ji dělala. (F)
Jestli můžete dejte fotku.

ODPOVĚDĚT