Asi jsem ostuda,ale slíbila jsem dětem sladkou rýži nebo nákyp z rýže na oběd a nevím jaký recept bude nejlepší.Prosím o radu.Tu na MMB je hodně receptů,ale který vybrat?Moc děkuji.
Magda O. (saskie77) ID 168101 (14.2.2013, 17:10) | Vařím rýžový nákyp z ryže z varných sáčků.
ODPOVĚDĚT |
|
Vera N. (Vera N) ID 136348 (14.2.2013, 11:29) | Kaši vařím v pekárně a je to super. Žádné míchání, žádné připalování.
ODPOVĚDĚT |
|
Hana J. (Dahasa) ID 154220 (14.2.2013, 11:03) | Dobrý den, já nevařím předem dám rýži mléko máslo žloutky sušené trnky cukr sůl vše do brutvanu a dám péct do trouby až je hotové udělám může se udělat sníh, ale děti mi to nejí tak to jen pocukruji přidám kompot a je to dobrou chuť tak dělala i má babička jen tam neumím vyčarovat ten černý škrouloup, který jsem milovala
ODPOVĚDĚT |
| Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 12:57) |
A promícháváte během pečení nebo ne?
ODPOVĚDĚT |
| | Hana J. (Dahasa) ID 154220 (14.2.2013, 21:38) |
ne
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (14.2.2013, 9:20) | Stejné jídlo, jiný postup Rýži normálně udusím do poloměkka (rýže, voda, sůl, kousek másla) Poté přiliji mléko a dovařím. Mírně osladím. Z bílků udělám sníh, žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřu do pěny. Pokrájím kompotované (broskve, mandarinky, švestky..) nebo i čerstvé ovoce na malé kousky. Mléčnou rýži smíchám s ovocem, poté s utřeným máslem a nakonec opatrně vmíchám sníh. Dám zapéct. Na ovonění možno přidat trošku rumíku. Dá se hotový na talíři sypat smíchaným moučkovým cukrem se skořicí.......
ODPOVĚDĚT |
| Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 9:33) |
Děkuji ,také perfektní receptík ,určitě vyzkouším ,děti budou určitě moc spokojené .
ODPOVĚDĚT |
| | | Vlaďka C. (dvladka) ID 1058, mimibazar.cz/dvladka (14.2.2013, 9:50) |
Dělám jako Jarka, do zapékací mísy mám vyzkoušený tento poměr: 10 dkg rýže, 1/2 l mléka, 1/4 l vody, sůl - uvařit kaši. Utřít 5 dkg másla, 8 dkg cukru a 3 žloutky do pěny - vmíchat do vychladlé kaše a na závěr přidat sníh ze 3 bílků. Dám zapéct do trouby.
ODPOVĚDĚT |
|
Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 9:17) | Moc děkuji ,vařím úplně všechno bez problémů,ale takové jednoduché jídlo jsem opravdu ještě nevařila,ani žemlovku ani jiné kaše .Přítel to nejí ,ale asi začnu vařit i toto,jako dítě jsem to milovala tak proč ošidit vlastní děti.Moc děkuji za pomoc
ODPOVĚDĚT |
|
Renata M. (brenda6) ID 7960 (14.2.2013, 9:17) | Vařím v mléce, které naředím vodou, přidám kousek másla a nesladit, takhle se to tolik nepřipaluje. Dělám velkou porci, takže na 3 hrnky rýže dávám 4 hrnky mléka a 2 vody. Až se mléko vyvaří a rýže je měkká, přidám podle chuti cukr, můžeme přidat i vanilkový a vmícháme kostku měkkého tvarohu - je to moc dobré, do vychladlé přidáme žloutky 2-3. Polovinu hmoty rozetřeme na máslem vymazaný pekáček, naskládáme ovoce, pokud je kyselé trošku pocukrujeme a napatláme druhou polovinu hmoty. Někdo ze zbylých bílků dělá navrch ještě sníh, myto nemáme rádi, tak na vrch přidám pár plátků másla a zapeču
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika S. (verusuvi) ID 395497, mimibazar.cz/verusuvi (14.2.2013, 9:15) | Mě osobně přijde nekonečné vaření rýže v mléce.. a dost často to končilo připálením Takže uvařím klasicky rýži s troškou soli ve vodě a pak postupuji jako u buchty, akorát místo mouky patří ta uvařená rýže Do uvařené rýže rozšlehám 2 vajíčka, cukr, trochu oleje, trochu mléka podle hustoty, 1/2 na pekáček, jakékoli ovoce, pak přiklopím 2/2 rýže a dám tak na půl až hodinku péct na 150°C. Dobrou chuť, ať už bude recept jakýkoli
ODPOVĚDĚT |
| | Alena K. (YILAN) ID 279703 (14.2.2013, 13:19) |
no prave! ja varim ryzi v papinaku a stat u sporaku a michat ryzi s mlikem v kastrolku, to me privadi k silenstvi
ODPOVĚDĚT |
| | Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 13:49) |
Můžu se zeptat,jak ji vaříte v tlakáči ,jaké poměry a na jak dlouhou ?Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Alena K. (YILAN) ID 279703 (14.2.2013, 15:19) |
mam plynovy sporak, ale na mrizku davam takove celokovove kolecko (snad rozptylovac plamene se tomu rika ) Dam hrnek proplachnute ryze (kdyz se mi chce, tak na oleji zesklovatim cibulku), osolim, zaleju vodou, aby ji bylo tak 1-2cm nad ryzi. Zapnu, jak papinak zacne opravdu "zurive" sycet, vypnu, necham dosycet a je to Casem "vychytate" kolik vody dat, aby byla ryze podle vasich predstav
ODPOVĚDĚT |
| | | | Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 16:47) |
Tak to koukám jak blázen ,určitě zkusím,snad nevyletíme do vzduchu ,děkuji za nápad .
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Veronika S. (verusuvi) ID 395497, mimibazar.cz/verusuvi (14.2.2013, 21:22) |
Dávám poměr- 1 hrnek rýže/ 1 a 1/2 hrnku vody.. 2 rýže,/ 3 vody atd.
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
| | | | | | Alena K. (YILAN) ID 279703 (14.2.2013, 17:00) |
kam by jste letala pulka nasi rodiny vari ryzi takhle
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|
| Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (upraveno 14.2.2013, 11:11) | Dělám uplně jednoduše a bez vajec Uvařím rýži s kouskem másla a trochou soli a cukru v mléce, pak dávám do vymazané zapékací mísy a prokládám ovocem.Na vrch pokladu plátky másla a dám do trouby péct.Maximálně pak rozšlehám jedno vajíčko a jen to poleju Máme to tak nejradši, protože díky absenci vajec není tuhá a spečená Kdo to u nás takhle jedl, už jinou nedělá
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana B. (mil4a) ID 103957 (14.2.2013, 8:56) | Rýži uvaříte v mléce(díl rýže a 2díly mléka)se špetkou soli a cukrem.Do vychladlé přidáte žloutky utřené s cukrem a máslem a opatrně vmícháte ušlehané bílky.Do vymazané a vysypané zapékací mísy vrstvíte rýži a ovoce.Končíte rýží.
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.2.2013, 8:48) | Tak dělám já http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=64057&user=140003 Dávám nejčastěji jabka...jinak můžete udělat i bez ovoce, jako krupici...
ODPOVĚDĚT |
| | Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (14.2.2013, 9:12) |
Taky ho takhle dělám a nejlepší je s jablky posypanými skořicí. Mňam, děláte mi chutě...
ODPOVĚDĚT |
| Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 8:50) |
Moc děkuji,vypadá nádherně a je to velice jednoduché
ODPOVĚDĚT |
| | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.2.2013, 8:51) |
Určitě...není co pokazit. Už jsem ho dlouho nedělala...dnes máme žemlovku
ODPOVĚDĚT |
|