Jak na rýžový nákyp nebo zapečenou rýži nasladko?
Asi jsem ostuda,ale slíbila jsem dětem sladkou rýži nebo nákyp z rýže na oběd a nevím jaký recept bude nejlepší.Prosím o radu.Tu na MMB je hodně receptů,ale který vybrat?Moc děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Magda O. (saskie77) ID 168101 (14.2.2013, 17:10)
Vařím rýžový nákyp z ryže z varných sáčků. (Y)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (14.2.2013, 11:29)
Kaši vařím v pekárně a je to super. Žádné míchání, žádné připalování.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (Dahasa) ID 154220 (14.2.2013, 11:03)
Dobrý den, já nevařím předem dám rýži mléko máslo žloutky sušené trnky cukr sůl vše do brutvanu a dám péct do trouby až je hotové udělám může se udělat sníh, ale děti mi to nejí tak to jen pocukruji přidám kompot a je to dobrou chuť :-) tak dělala i má babička jen tam neumím vyčarovat ten černý škrouloup, který jsem milovala

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 12:57)
A promícháváte během pečení nebo ne? :-)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (Dahasa) ID 154220 (14.2.2013, 21:38)
ne (Y)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (14.2.2013, 9:20)
Stejné jídlo, jiný postup ,-)
Rýži normálně udusím do poloměkka (rýže, voda, sůl, kousek másla) Poté přiliji mléko a dovařím. Mírně osladím.
Z bílků udělám sníh, žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřu do pěny.
Pokrájím kompotované (broskve, mandarinky, švestky..) nebo i čerstvé ovoce na malé kousky.
Mléčnou rýži smíchám s ovocem, poté s utřeným máslem a nakonec opatrně vmíchám sníh. Dám zapéct.
Na ovonění možno přidat trošku rumíku. Dá se hotový na talíři sypat smíchaným moučkovým cukrem se skořicí.......

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 9:33)
Děkuji (L),také perfektní receptík (Y),určitě vyzkouším (Y),děti budou určitě moc spokojené (L) (L) (L).

ODPOVĚDĚT
Vlaďka C. (dvladka) ID 1058, mimibazar.cz/dvladka (14.2.2013, 9:50)
(Y) Dělám jako Jarka, do zapékací mísy mám vyzkoušený tento poměr:
10 dkg rýže, 1/2 l mléka, 1/4 l vody, sůl - uvařit kaši. Utřít 5 dkg másla, 8 dkg cukru a 3 žloutky do pěny - vmíchat do vychladlé kaše a na závěr přidat sníh ze 3 bílků. (Y) Dám zapéct do trouby. (zajic) (zajic) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 9:17)
Moc děkuji (L) (L) (L),vařím úplně všechno bez problémů,ale takové jednoduché jídlo jsem opravdu ještě nevařila,ani žemlovku ani jiné kaše ,-).Přítel to nejí :-(,ale asi začnu vařit i toto,jako dítě jsem to milovala (L)tak proč ošidit vlastní děti.Moc děkuji za pomoc (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Renata M. (brenda6) ID 7960 (14.2.2013, 9:17)
Vařím v mléce, které naředím vodou, přidám kousek másla a nesladit, takhle se to tolik nepřipaluje. Dělám velkou porci, takže na 3 hrnky rýže dávám 4 hrnky mléka a 2 vody. Až se mléko vyvaří a rýže je měkká, přidám podle chuti cukr, můžeme přidat i vanilkový a vmícháme kostku měkkého tvarohu - je to moc dobré, do vychladlé přidáme žloutky 2-3. Polovinu hmoty rozetřeme na máslem vymazaný pekáček, naskládáme ovoce, pokud je kyselé trošku pocukrujeme a napatláme druhou polovinu hmoty. Někdo ze zbylých bílků dělá navrch ještě sníh, myto nemáme rádi, tak na vrch přidám pár plátků másla a zapeču (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika S. (verusuvi) ID 395497, mimibazar.cz/verusuvi (14.2.2013, 9:15)
Mě osobně přijde nekonečné vaření rýže v mléce.. a dost často to končilo připálením +o( Takže uvařím klasicky rýži s troškou soli ve vodě a pak postupuji jako u buchty, akorát místo mouky patří ta uvařená rýže (Y) Do uvařené rýže rozšlehám 2 vajíčka, cukr, trochu oleje, trochu mléka podle hustoty, 1/2 na pekáček, jakékoli ovoce, pak přiklopím 2/2 rýže a dám tak na půl až hodinku péct na 150°C. Dobrou chuť, ať už bude recept jakýkoli (L)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (14.2.2013, 13:19)
no prave! ja varim ryzi v papinaku a stat u sporaku a michat ryzi s mlikem v kastrolku, to me privadi k silenstvi 8o|

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 13:49)
Můžu se zeptat,jak ji vaříte v tlakáči *-),jaké poměry a na jak dlouhou *-)?Děkuji.

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (14.2.2013, 15:19)
mam plynovy sporak, ale na mrizku davam takove celokovove kolecko (snad rozptylovac plamene se tomu rika *-)) Dam hrnek proplachnute ryze (kdyz se mi chce, tak na oleji zesklovatim cibulku), osolim, zaleju vodou, aby ji bylo tak 1-2cm nad ryzi. Zapnu, jak papinak zacne opravdu "zurive" sycet, vypnu, necham dosycet a je to (Y) Casem "vychytate" kolik vody dat, aby byla ryze podle vasich predstav :-$

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 16:47)
Tak to koukám jak blázen :-o,určitě zkusím,snad nevyletíme do vzduchu 8-|,děkuji za nápad (Y) (L) (Y).

ODPOVĚDĚT
Veronika S. (verusuvi) ID 395497, mimibazar.cz/verusuvi (14.2.2013, 21:22)
Dávám poměr- 1 hrnek rýže/ 1 a 1/2 hrnku vody.. 2 rýže,/ 3 vody atd. (hello)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Alena K. (YILAN) ID 279703 (14.2.2013, 17:00)
kam by jste letala +o( ,-) ,-) pulka nasi rodiny vari ryzi takhle (Y)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (upraveno 14.2.2013, 11:11)
Dělám uplně jednoduše a bez vajec
Uvařím rýži s kouskem másla a trochou soli a cukru v mléce, pak dávám do vymazané zapékací mísy a prokládám ovocem.Na vrch pokladu plátky másla a dám do trouby péct.Maximálně pak rozšlehám jedno vajíčko a jen to poleju
Máme to tak nejradši, protože díky absenci vajec není tuhá a spečená (Y)
Kdo to u nás takhle jedl, už jinou nedělá (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (14.2.2013, 8:56)
Rýži uvaříte v mléce(díl rýže a 2díly mléka)se špetkou soli a cukrem.Do vychladlé přidáte žloutky utřené s cukrem a máslem a opatrně vmícháte ušlehané bílky.Do vymazané a vysypané zapékací mísy vrstvíte rýži a ovoce.Končíte rýží.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.2.2013, 8:48)
Tak dělám já http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=64057&user=140003 Dávám nejčastěji jabka...jinak můžete udělat i bez ovoce, jako krupici... (hello)

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (14.2.2013, 9:12)
Taky ho takhle dělám a nejlepší je s jablky posypanými skořicí. Mňam, děláte mi chutě... :-$

ODPOVĚDĚT
Monika H. (Momiša) ID 263938 (14.2.2013, 8:50)
Moc děkuji,vypadá nádherně a je to velice jednoduché (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.2.2013, 8:51)
Určitě...není co pokazit. Už jsem ho dlouho nedělala...dnes máme žemlovku ,-)

ODPOVĚDĚT