Jak potáhnout dort a nechybovat. Prosím poraďte !
Jsem začátečník a chtěla bych poradit . Jak to udělat aby při potahování dortu nevznikaly bubliny pod potahovací hmotou na dortu. Potahuji dort vždy den před předáním a druhý den se mi hmota u spodu dortu lehce zvlní a udělají se bubliny.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Veronika H. (akin77) ID 54841 (12.2.2013, 17:49)
Určitě silnější potahovka, žehličku koupíte u větví za 35,- ,-), stejně jako jiné užitečné pomůcky...Taky záleží na druhu použitého krému - pod potah nesmí přijít šlehačka.

ODPOVĚDĚT
Eva V. (meditek) ID 27550 (13.2.2013, 12:48)
žehličku mám , mažu nastavovaným pudingovým krémem (zkoušela jsem i jiné)
šlehačku nepoužívám. :-$

ODPOVĚDĚT
Leona Z. (azaleia) ID 172133, mimibazar.cz/azaleia (12.2.2013, 16:38)
musí být tenká vrstva krému,hodně vychladit a potáhnout silnější vrstvou potahovky,uhladit žehličkou na potah stojí cca 90 kč

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (12.2.2013, 16:11)
Tak to netuším kde děláte chybu snad jen tím že potahujete den před? *-) Já potahuji v ten den a nikdy se mi nic nestalo, vlastně jen poprvé ale to jsem měla šílenou vrstvu krému a tenoučkou potahovku ,-) ale to jsem ještě nevěděla jak na to. Napiště jaký máte postup

ODPOVĚDĚT
Eva V. (meditek) ID 27550 (13.2.2013, 21:55)
Tak jsem se před chvilkou dozvěděla že Vás Ivonko moje dortová parťačka zná. Jak je ten svět malej, co? Parťačka se jmenuje Kateřina Švehlová a pozdravuje Vás (hello).

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (13.2.2013, 23:11)
,-) ,-)tak to tedy je ,-) ,-) to jsem nevěděla že Káča taky dělá dorty :-o tak jí pozdravujte (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva V. (meditek) ID 27550 (13.2.2013, 12:45)
korpus namažu tenkou vrstvou džemu pak krémem (nastavováný pudingový) střídám to s ovocným gelem. Celý dort po obvodu potřu krémem nechám v lednici a potahuji druhý den. Hmotu rozválím zhruba na 2-3 mm a potahuji. (^)

ODPOVĚDĚT
Leona Z. (azaleia) ID 172133, mimibazar.cz/azaleia (13.2.2013, 20:52)
zkuste zvenku potřít jen máslem rozmíchaným s moučka cukrem a vanilkovým cukrem,jen tenká vrstva jako by zatřít pory jak píše paní níže,také bych nedávala džem,myslím,že vám ten potah pak klouže a určitě silnější vrstvu potahovky...

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (13.2.2013, 12:52)
tak to bude asi ta chyba máte strašně tenký potah chce to minimálně 4mm a kolik máte másla v tom pudinkovém krému? Mělo by být jedno a půl másla na 600ml pudinku (Y) a pomazat jen tenoulince jakoby jen zatřít póry. Do hladka si to musíte upravit než to obmažete. Jinak nevím co poradit. Mě to opravdu udělal jen ten první dortík, kde jsem ale udělala všechno špatně ,-) a ještě jakou používáte potahovku?

ODPOVĚDĚT
Eva V. (meditek) ID 27550 (13.2.2013, 14:09)
Děkuji za radu ,zkusím silnější potah a o kousek víc másla do krému. Potahuji formixem. Na jednom z dalších dortů bych ráda zkusila Chokoflex, nemáte zkušenosti z touto hmotou, jaká je a jak se s ní pracuje? (Y)

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (13.2.2013, 14:28)
Nemám zkušenosti s žádnou kupovanou hmotou dělám si jí sama zákazníkům vyhovuje právě ta chuť mléčného marcipánu, takže bohužel neporadím :´( ale kupované mají tu výhodu že se s nimi lépe pracuje, takže i Chokoflex bude super (L)

ODPOVĚDĚT